Transportsector slaat handen ineen om bedrijven en werknemers te helpen

De sector transport en logistiek is blij met de toegezegde staatssteun in deze onzekere tijd, maar weet dat er meer nodig gaat zijn om de bedrijven en werknemers te ondersteunen. Daarom werken Transport en Logistiek Nederland (TLN), VVT, FNV Transport en Logistiek, CNV Vakmensen en evofenedex nauw samen om oplossingen te vinden voor problemen die bij bedrijven ontstaan. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland.

“Het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor de sector transport en logistiek. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk werkgevers hun bedrijf kunnen voortzetten en dat daardoor werknemers werk en inkomen kunnen behouden”, aldus Elisabeth Post, bestuursvoorzitter van Transport en Logistiek Nederland. “We zoeken daarbij naar concrete en praktische oplossingen. En op dit moment zien we dat door de corona-maatregelen transportbedrijven die werken voor supermarkten kampen met ondercapaciteit, terwijl bij transporteurs die werken voor de horeca juist sprake is van overcapaciteit. Via het mobiliteitscentrum bij Sectorinstituut Transport en Logistiek gaan we kosteloos de ontstane vraag en het aanbod bij elkaar brengen.”

Arbeidsomstandigheden

“Daarnaast moeten de we arbeidsomstandigheden op peil houden, zodat met name chauffeurs hun werk fatsoenlijk kunnen blijven doen”, vult Willem Dijkhuizen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek aan. “Chauffeurs zijn een vitaal beroep in ons land. We moeten juist nu zorgen voor goede faciliteiten. Denk daarbij aan sanitaire voorzieningen. We vragen daarbij ook andere partijen uit de sector, zoals tankstations en wegrestaurants met ons mee te werken. We zullen hiervoor de komende dagen een campagne lanceren om aandacht voor de chauffeur te vragen”.

Aanmelden

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de maatregelen. Willem de Vries, Directeur van STL: “Als eerste zetten we het mobiliteitscentrum bij STL in om vraag en aanbod van transportbedrijven bij elkaar te brengen. We doen dit in deze periode voor chauffeurs van alle transportbedrijven. Iedereen kan zich aanmelden via www.stlwerkt.nl/wijhelpenelkaar. Dan gaan onze professionals kosteloos aan de gang om vraag en aanbod te matchen.”

Door: Nationale Transportgids