Wat betekent het coronavirus voor de mobiliteitssector?

De verregaande maatregelen die we met zijn allen moeten nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft op veel sectoren grote invloed, zo ook op de mobiliteitssector. Door de gevolgen die de maatregelen hebben op de mobiliteitsbranche, draait brancheorganisatie BOVAG nu overuren. Dit meldt Nu.nl.

“We zijn het crisiscentrum van de mobiliteitsbranche op dit moment”, zegt Tom Huyskens, woordvoerder van BOVAG. De organisatie houdt zich momenteel vooral bezig met het inventariseren van de problemen. De risico’s verschillen per bedrijfstak: rijscholen zullen mogelijk meer problemen ervaren dan andere takken aangezien het moeilijk is om anderhalve meter afstand te houden in een (les)auto. Daarentegen ervaren garagebedrijven voorlopig nog weinig problemen. Bij onderhoud plegen aan een auto is fysiek contact immers ook niet nodig.

Impact

Wel is duidelijk dat het coronavirus grote impact gaat hebben. Afgelopen maandag was het “zoeken naar files” op de snelwegen, aldus Rijkswaterstaat, omdat veel mensen nu thuis werken. Doordat er minder wordt gereden hebben tankstations minder klandizie en komen er ook minder auto’s bij schadeherstelbedrijven terecht. Verder hebben ook autowasserijen en poetsbedrijven minder te doen.

Door: Nationale Transportgids