Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Door Van onze klanten
schedule 8 min
location_on [xx]km
flexitank
Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

Traditionele tankers kunnen moeilijk te reinigen zijn of om hun geschiktheid voor halal/kosher te verifiëren. Waarvoor werden ze eerder gebruikt? KriCon Group BV biedt alternatieven voor de problematische tanker. Flexitanks en IBC's zijn flexibele, duurzame oplossingen.

Bepaalde zendingen van vloeibare voedingsmiddelen lopen het grootste risico op besmetting, vooral wijn, eetbare oliën, sappen en zelfs voedselchemicaliën, die kunnen worden aangetast of vernietigd door kruisbesmetting. Smaak is belangrijk, en het hergebruiken van een oude tanker komt met onzekerheid. Delicate eetbare oliën zijn duur, en een oude tanker zou een partij volledig kunnen verpesten. Een Flexitank kan echter de smaken en integriteit van vloeibare voedingsmiddelen behouden zodat ze intact op hun bestemming aankomen.

Flexitanks, gemaakt van hoogwaardig meerlaags polypropyleen, zijn veelzijdige containers ontworpen voor het vervoer van vloeibare producten binnen 20-voet droge containers. Met capaciteiten variërend van 14.000 tot 24.000 liter bieden ze een ideale oplossing voor eenmalig verzenden van verschillende vloeibare voedingsmiddelen.

Er zijn een paar overwegingen bij het verzenden met Flexitanks. Bepaalde vloeibare ladingen vereisen grotere maten en extra aanpassingen voor stabiel transport. Tankcontainers hebben de voorkeur voor grotere zendingen, omdat ze ondersteuningen en een sterkere constructie hebben. Elke tankcontainer van KriCon kan worden aangepast qua grootte of stabiliteit. KriCon Group zorgt ervoor dat al zijn Flexitanks worden geproduceerd met niet-gevaarlijke materialen en in overeenstemming met internationaal erkende normen voor de voedingsindustrie.

Flexitanks moeten worden onderhouden door gecertificeerd personeel en uitgevoerd in een door KriCon gecertificeerd montagepunt. KriCon garandeert de beste kwaliteit en klantenservice door alleen geaccrediteerd personeel te gebruiken.

Elke Flexitank wordt geleverd met state-of-the-art accessoires, voeringen en schotten. Het kan ook overal ter wereld worden verzonden zonder het probleem van herpositionering achteraf. Deze veelzijdigheid is gunstig voor bedrijven van alle groottes die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing voor containerlogistiek. Herpositioneren is duur, met jaarlijks meer dan $20 miljard aan kosten voor elke lege herpositionering. Met Flexitanks kunt u deze uitgaven overslaan door de Flexitank uit de container te lossen en te verwijderen. Flexitanks vouwen samen tot ongeveer 60 kg.

In feite is polypropyleen recyclebaar. Om te recyclen, leeg de Flexitank van vloeistof, spoel met water en was, vermijd chemicaliën die het milieu kunnen schaden of het recyclingproces kunnen verstoren. Verwijder eventuele kleppen of onderdelen die niet recyclebaar zijn. Flexitanks zijn niet alleen perfect voor vloeibare voedingsmiddelen, maar ook een zero-waste verzendoplossing.

Flexitank is de perfecte keuze voor het verzenden van vloeistoffen in de voedings- en drankenindustrie door kruisbesmetting, herpositionering te elimineren en de geest te verlichten over halal- en koshervereisten.

 

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.