Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Wat moet een vrachtwagenchauffeur elke dag dragen?

Door Regenjas.nl
schedule 7 min
We richten ons in dit artikel op veiligheidsgordels en verschillende soorten beschermingsmiddelen. En hoewel de ervaren vrachtwagenchauffeur deze dingen keer op keer heeft gehoord, geloven we niet dat er zoiets bestaat als te veel nadruk op veiligheid. Vaak ligt de focus voor vrachtwagenchauffeurs op het beschermen van anderen. Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is, is het ook gepast om de persoonlijke veiligheid van chauffeurs te bespreken. Een aspect van het welzijn van vrachtwagenchauffeurs is PBM, of persoonlijke beschermingsmiddelen. In combinatie met een voorzichtige mentaliteit kunnen de juiste parafernalia je helpen beschermen tegen letsel. De drie dingen die je als vrachtwagenchauffeur elke dag moet dragen, zijn beschermend schoeisel, een veiligheidsvest en je veiligheidsgordel. Valt er regen? Dan is een regenjas bovendien geen overbodige luxe als je niet achter het stuur zit. 

Beschermend schoeisel 

De schoenen die je als bestuurder draagt, spelen een grote rol in je algehele veiligheid. Goed schoeisel biedt zowel grip als bescherming. Hoewel een paar eenvoudige sportschoenen je misschien de grip geven die je nodig hebt, bieden ze waarschijnlijk niet dezelfde enkelsteun en bescherming als een paar speciale werkschoenen. Zoek naar veterschoenen die antislip zijn met een veiligheidsneus. Als er slecht weer in de mix komt, wordt je schoeisel nog belangrijker. Als de grond glad is van het ijs, neemt de kans op vallen aanzienlijk toe. Onder andere beschermende schoenen met goede grip zijn een manier om dit gevaar te bestrijden.

Veiligheidsvest met hoge zichtbaarheid

Hoe eenvoudig het ook lijkt, het dragen van een goed zichtbaar veiligheidsvest kan je leven redden. Als beroepschauffeur werk je vaak in gebieden met gevaarlijke machines. In deze situaties is zichtbaarheid een must. Wanneer je een fel reflecterend veiligheidsvest draagt, vergroot je de kans dat je wordt gezien door heftruckchauffeurs, medechauffeurs en ander bemand materieel. Regent het en draag je daarom een regenjas heren? Je zult je veiligheidsvest hier dan overheen moeten dragen, anders heeft het immers geen zin. Eventueel kun je er echter ook voor kiezen om een opvallende regenjas dames te dragen in dit geval. 

Veiligheidsgordel

Nee, veiligheidsgordels worden niet op dezelfde manier gedragen als vesten of schoenen. Maar ze zouden elke keer dat je achter het stuur kruipt moeten worden gedragen - het is de wet. Het is gemakkelijk om te denken dat je je riemen niet hoeft vast te maken omdat je wordt beschermd door de grootte en sterkte van je truck. Deze mythe is echter niet zo waar als je zou willen geloven. Volgens een onderzoek droegen meer dan 1 op de 3 vrachtwagenchauffeurs die in 2012 omkwamen bij ongevallen geen veiligheidsgordels. Geschat wordt dat 40 procent van deze sterfgevallen zou zijn vermeden als ze hun gordel hadden vastgemaakt. Als je het niet voor jezelf doet, draag dan je veiligheidsgordel voor degenen die om je geven. 

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn niet bedoeld om protocollen en goede praktijken op het gebied van veiligheid te vervangen. Uiteindelijk beschermt geen enkele uitrusting je volledig tegen onzorgvuldig gedrag en roekeloosheid. Zoals Eleanor Everest Freer ooit zei: "... veiligheid is geen gadget, maar een gemoedstoestand." Ook in je gedrag moet je dus veilig zijn als vrachtwagenchauffeur! 

Door Regenjas.nl
Onbekend
20 juli '22 (11:58)

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 

22 augustus '22 (13:55)

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

27 juli '22 (11:48)

Containers

27 juli '22 (11:43)

Transport

27 juli '22 (11:36)

Value Added Logistics

27 juli '22 (11:28)

Outsourcing

27 juli '22 (11:21)

Op- en Overslag

27 juli '22 (11:16)

COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co. Ltd.

As one of the core members of China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. ( COSCO SHIPPING Specialized for short ) is dedicated to the operations and management of more than a hundred vessels, including multi-purpose and heavy lift vessels, semi-submersible vessels, pure car carriers, logs carriers as well as asphalt carriers. The scale of this specialized shipping fleet ranks it as the largest in the world.    

14 juli '22 (12:16)

Verhelst Transport