Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Door DSA Logistiek
schedule 5 min
location_on [xx]km
pakketjes in een magazijn op pallets
Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

Wat is een koeriersdienst?

Koeriersdiensten zijn externe, onafhankelijke diensten die het transport van goederen, spullen of grondstoffen voor andere bedrijven of particulieren op zich nemen. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende opties, maar juist daarom is het van belang dat je goed onderzoek doet voor je de knoop doorhakt. Lees verder voor de beste tips!

3 belangrijke factoren bij de zoektocht naar een goede koeriersdienst

1. Spoedtransport of niet?

Bepaalde koeriersdiensten bieden zogenaamd spoedtransport aan, waarbij je producten snel op de plaats van bestemming kunt laten afleveren. Dit is een goede uitkomst als je bijvoorbeeld onverwachts een ruimte moet leegmaken, een extra bestelling hebt gedaan voor je onderneming maar zelf geen transport hebt, enzovoort.

Houd er rekening mee dat je voor een spoeddienst over het algemeen meer betaalt, maar je bent dan natuurlijk wel zeker dat je bestelling tijdig geleverd wordt. Een goed voorbeeld van een koeriersdienst die spoedservice aanbiedt, is DSA Logistiek.

2. Verzekeringen

Kies je voor een service waarbij je spullen of goederen verzekerd zijn of niet? De meeste bedrijven en particulieren zullen dat tegenwoordig wel doen, aangezien de kans op schade altijd bestaat. Vooral als het gaat om langdurig transport over lange afstanden, bijvoorbeeld op internationaal niveau.

Ook in dit geval geldt natuurlijk dat je voor een goede verzekering een stukje meer betaalt, hoewel dat vaak nogal meevalt. Voor kleinschalig transport over een kleine afstand is dat misschien minder belangrijk, maar het kan natuurlijk wel.

3. Het bereik van de koeriersdienst

Ten slotte loont het de moeite om je te informeren over het bereik van de koeriersdienst. Het spreekt voor zich dat een kleine, lokale service een minder groot werkgebied heeft dan een internationale partner die vooral met grote bedrijven samenwerkt.

Het voordeel? Tegenwoordig vind je heel wat kleine, goedkopere koeriers die je spullen of goederen veilig en vlot vervoeren over een kleine afstand en voor haast geen geld. Zolang je geen enorme hoeveelheden grondstoffen of producten naar de andere kant van de wereld moet brengen, is dat een goede oplossing.

24 juni '24 (12:40)

Waaraan voldoet een goed vrachtwagenzeil?

Een goed vrachtwagenzeil is essentieel voor het veilig en efficiënt vervoeren van goederen. Of het nu gaat om bescherming tegen weersinvloeden, het waarborgen van de veiligheid van de lading, of het voldoen aan wettelijke eisen, een kwalitatief hoogwaardig vrachtwagenzeil speelt een cruciale rol.

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.