Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

Voordelen van tweedehands auto onderdelen
Met stip op nummer 1 is de grootste reden waarom mensen tweedehands auto onderdelen kopen, de prijs. Niemand wil immers de hoofdprijs betalen en het is toch ook fijn om te weten dat tweedehands onderdelen een prima uitkomst zijn voor sommigen. Er zijn ook veel goede aanbieders op de markt, dus na een zoeksessie op het wereldwijde web weet jij precies waar jij moet zijn.

Een motor kun je het beste tweedehands kopen
Iets waar vermoedelijk veel mensen van staan te kijken is het feit dat je een motor zelfs nog beter tweedehands kunt kopen, dan geheel nieuw. Dit heeft alles te maken met het gebruik. Met een motor wil je vooral dat deze stationair loopt en het vooral altijd doet. Met een gebruikte motor heb je hier al bewijs van. Het heeft al jarenlang werk gedaan voor een andere auto en is betrouwbaar. Doe vooral eerst je onderzoek online en ga voor een betrouwbare aanbieder. Dit is bijvoorbeeld een site waar tweedehands motoren te koop zijn. Doe er je voordeel mee.

Vergelijk voordat je iets koopt
Het internet staat vol met informatie over de beste tweedehands auto onderdelen en plekken waar je deze kunt kopen. Het loont echter wel om hier heel secuur mee om te gaan en goed onderzoek te doen. Ben je op zoek naar een tweedehands motor voor je auto? Vergelijk dan vooral de aanbieders en ook de prijzen. Maar staar je niet alleen blind op de prijs, maar bekijk ook de voor- of nadelen die het biedt en de condities van de koop.

Autosloperijen zijn zeer interessant
Een interessante tussenpersoon om jou aan het beste tweedehands auto onderdeel te laten komen, zijn autosloperijen. Een partner hierin is ook gemakkelijk online te vinden en zij kunnen je niet alleen advies geven over welk onderdeel het beste is, maar zij hebben vaak zelf ontzettend veel onderdelen die zij verkopen. Op deze manier kun je het lijntje kort houden en informatie inwinnen.

Een nadeel van tweedehands auto onderdelen kopen
Wel iets om rekening mee te houden wanneer je auto onderdelen online tweedehands koopt, is dat er vaak weinig tot geen garantie gegeven wordt. Dit komt doordat deze al is verlopen bij degene die het nieuw heeft aangeschaft en zij nu eenmaal geen fabrikant zijn om jouw onderdeel te moeten vernieuwen, wanneer deze toch aftakelt. Bekijk dus goed óf er überhaupt nog garantie gegeven wordt door de fabrikant, of dat deze periode al verstreken is.

Het heeft wellicht wat voorbereidend werk nodig, maar het is in ieder geval niet het geval dat je het altijd het beste uit bent met nieuwe onderdelen. Doe dus eventjes wat onderzoek vooraf, verdiep je in de verschillende onderdelen en laat je adviseren door officiële partijen. Op die manier weet jij zeker dat je straks de trotse bezitter bent van het beste tweedehands auto onderdeel.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

19 oktober '23 (15:44)

De voordelen van met een huurauto op vakantie

Wil je graag met de auto op vakantie, maar beschik je niet over een dusdanige kwalitatieve auto, dat een nieuwe auto kopen eigenlijk de enige optie is om veilig naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje te kunnen rijden? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer opties en hoef je dus niet direct een kapitaal uit te geven omdat je een nieuwe auto nodig hebt. Zo behoort het huren van een auto tot de mogelijkheden, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om met het vliegtuig naar je bestemming te vliegen om daar vervolgens op het vliegveld je gehuurde auto in te laden en direct te kunnen vertrekken. Het huren van een auto doe je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel online bij Easyterra. Easyterra is actief in meerdere landen en staat garant voor service, kwaliteit en altijd de beste prijs. Omdat lang niet iedereen de voordelen van een vakantie met de auto ziet en zich vooral druk maakt om de vaak meer dan 10 uur die je moet rijden, hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

16 oktober '23 ( 9:51)

Urenregistratie- en personeelsplanning voor de transport

De transportsector draait om precisie, snelheid en flexibiliteit. Hiervoor is een strakke en tegelijktijdig flexibele personeelsplanning nodig. Het slim inzetten van middelen en personeel is cruciaal voor het behalen van deadlines, het minimaliseren van stilstand en het optimaliseren van de winstgevendheid. In dit artikel ontdek personeelsplanning software niet alleen werkuren bijhoudt, maar een bijzonder grote rol speelt in de bedrijfsprocessen van de transportwereld.

14 augustus '23 (15:18)

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.