Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 
De fiets is hét vervoersmiddel dat Nederland kenmerkt. We hebben een lange traditie van fietsen. Wat begon als een vervoersmiddel voor mannen, is nu voor iedereen beschikbaar. Van klein tot groot, jong tot oud, nagenoeg iedereen bezit wel een fiets. Dat blijkt ook: er zijn zo ongeveer 22,8 miljoen fietsen in Nederland. Gemiddeld fietst de Nederlander zo’n 880 kilometer per jaar. Leuk om te weten, maar waarom zouden we eigenlijk moeten fietsen? Je moet inspanning leveren, je wordt er moe van.. Ho, wacht! Lees snel door, want daar zijn goede redenen voor (met aan het eind een bonus!).

Gezondheid
Fietsen is gezond! Door regelmatig te fietsen, bouw je een goede conditie op. Je gebruikt niet alleen spieren in je benen, maar ook spieren om in balans te blijven en kracht te zetten. Als een mooie bijkomstigheid helpt fietsen tegen overgewicht. De spieropbouw zet vetverbranding in actie, die nog doorgaat nadat je alweer op de bank bent neergeploft. Fysiotherapeuten raden aan om minstens een half uur per dag intensief te bewegen. Door de fiets te pakken naar je werk of naar de winkel, heb je dat half uurtje op een simpele manier binnen.
Fietsen zorgt ook voor een goede bloedsomloop. Hierdoor is het goed voor het immuunsysteem. Bloed voert de afvalstoffen beter af en je lichaam wordt sterker en beter bestand tegen bijvoorbeeld griep of verkoudheid. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het voorkomen van hart- en vaatproblemen.
Ben je niet meer een dergelijke conditie dat fietsen mogelijk is? Ook elektrische fietsen hebben hun voordelen. Door de trapondersteuning niet op de hoogste stand te zetten, lever je eveneens inspanning die je fit en in conditie houdt. Tweedehands elektrische fietsen zijn een goede manier om binnen budget toch mobiel te blijven.
 
Milieu
We horen veel over het milieu en wellicht ben je daar zelf ook heel actief mee bezig. Fietsen is een mooie manier om bewust om te gaan met onze grondstoffen. De enige energie die je fiets in beweging zet, lever je immers zelf. Op deze manier is er geen benzine of diesel nodig, terwijl je toch binnen afzienbare tijd op je bestemming bent. Je verkleint je ecologische voetafdruk en vieze uitlaatgassen wolken in ieder geval niet door jou over straat.
 
Benzineprijs
Tja, het moet toch maar even genoemd: de benzineprijzen. Ze zijn wellicht een goede motivator om te beginnen met woon-werkverkeer per fiets. Best leuk om eens uit te rekenen hoeveel je per rit of per dag bespaart wanneer je niet met de auto gaat. Hoe ver de prijzen ook stijgen, wanneer je op de fiets stapt, heb jij hier niets mee te maken. Moet je te ver reizen om de fiets te pakken? Denk eens na over een alternatief: er zijn genoeg tweedehands elektrische fietsen.
 
Met je hoofd in de wind
Hoe heerlijk is het om aan het eind van de dag nog even een frisse neus te halen. Uit onderzoek blijkt dat je veel frisser thuis komt wanneer je beweegt. Door te bewegen, stimuleer je de bloedsomloop naar je hersenen. Fietsen in de buitenlucht, levert extra zuurstof. En door je lichaam te gebruiken, kom je even uit je hoofd en geef je je hersenen even een momentje rust. En die vinden dat geen gek idee!
 
Zie daar: vier redenen om de fiets te pakken. Nog niet overtuigd? Probeer het gewoon uit! Wedden dat je overstag bent?
 
02 februari '23 (13:57)

Elektrische auto: de voordelen op een rij

Overweeg je over te stappen op een elektrische auto? Je bent niet de enige. De elektrische auto is nog altijd bezig aan een stevige opmars. Uit blijkt dat de verkoop van elektrische auto’s afgelopen jaar steeg met meer dan 6%* ten opzichte van 2021. Daarmee ontdekken steeds meer mensen de voordelen van elektrisch rijden. Welke voordelen dat zijn? We zetten ze voor je op een rij.

31 januari '23 (14:21)

Nationaal en internationaal transport

Nationaal transport is een cruciale schakel in het distributieproces van goederen binnen het land. Of het nu gaat om de vervoer van dagelijkse boodschappen naar supermarkten of de levering van grote machines naar bouwplaatsen, zonder nationaal transport zou onze economie niet functioneren. Er zijn verschillende manieren om goederen binnen de landsgrenzen te vervoeren, waaronder vrachtwagens, treinen, boten en zelfs vliegtuigen.

23 januari '23 (12:16)

De voordelen van koeriersdiensten tijdens de wintermaanden

Koeriersdiensten, zoals , zijn een vitaal onderdeel van veel bedrijven, en zij moeten erop kunnen vertrouwen dat hun dienstverleners het hele jaar door een hoog serviceniveau handhaven. Dit geldt vooral in de wintermaanden, wanneer de weersomstandigheden het voor koeriers moeilijk kunnen maken om hun leveringen te voltooien. Gelukkig zijn er een aantal koeriersbedrijven die gedurende de wintermaanden een hoog serviceniveau handhaven. Deze bedrijven gebruiken verschillende methoden om ervoor te zorgen dat hun chauffeurs hun pakketten veilig en efficiënt kunnen afleveren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Daardoor kunnen bedrijven er zeker van zijn dat aan hun koeriersbehoeften zal worden voldaan, wat het weer ook brengt.

23 januari '23 (11:55)

Uw producten naar Duitsland transporteren?

Wilt u uw producten naar Duitsland transporteren? Kies dan voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in . Er zijn verschillende bedrijven die voor u het transport naar Duitsland kunnen verzorgen. Zij bieden diverse soorten transport aan naar het buitenland. Daarnaast bepaalt u de frequentie van het transport. Transport kan voor diverse branches worden verzorgd. Duitsland is dan ook veruit de grootste handelspartner van Nederland. Voor zowel export als import.

17 januari '23 (13:41)

Transportbedrijf optimaliseren in 2023? Zo doe je dat!

Het beheren van een transportbedrijf is niet altijd makkelijk. Je moet als ondernemer namelijk een hoop ballen hoog houden om ervoor te zorgen dat alles goed blijft verlopen. Het kan dan ook moeilijk zijn om het overzicht te houden. Toch is het belangrijk om de touwtjes goed in handen te handen. Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben als er dingen mis gaan. Dit zorgt voor ontevreden klanten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om meer inzicht te krijgen in jouw transportbedrijf. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje.

28 oktober '22 ( 9:00)

Besteed je backoffice uit en bespaar veel tijd

Heb jij weinig tijd of weinig ervaring met je backoffice? Dan willen wij je graag helpen met het onderhouden van je backoffice. Een goed georganiseerde backoffice is essentieel voor de fundering en groei van elke uitzendonderneming. De backoffice omvat alle administratieve, financiële en juridische zaken aan de “achterkant” (back) van je bedrijf. Denk hierbij aan lonen van werknemers en facturatie aan klanten; tijdrovende en zeer secure werkzaamheden. Door het, zorg je ervoor dat je backoffice altijd op orde is en dat je heel veel tijd over hebt om je te concentreren op je eigen business. 

22 december '22 (13:51)

Files vermijden als ochtendmens

Wanneer je een fijne kantoorbaan hebt ben je wel bekend met de files waar je iedere dag mee te maken hebt. Als matineus kun je hier jouw voordeel halen. Door nog eerder op te staan kun je de ochtendspits vermijden en lekker vroeg starten met je werkzaamheden, mits je baas dat goed vindt. Nu vraag je je misschien af: ? Een matineus is een ander woord voor ochtendmens. Iemand die dus iedere dag met gemak vroeg opstaat. Vaak hebben deze mensen niet eens een wekker nodig en hebben ze ook geen last van een ochtendhumeur. Voor deze mensen is het ontwijken van de ochtendspits dan ook geen moeite. Dit type mens vindt het juist fijn om echt vroeg te beginnen met werken. Hoe eerder het werk af is, hoe meer tijd je overhoudt de rest van de dag. Hiermee kun je ook weer de avondspits vermijden doordat je eerder naar huis kunt gaan.

22 december '22 (13:27)

Wirwar van regels voor tassen in vliegtuig

We weten allemaal wel dat je geen mes mee mag in de cabine van het vliegtuig. Maar wat voor tas mag nu wel mee in de cabine en welke moet in het bagageruim? Dit is een stuk minder goed geregeld dan je zou denken. De regels voor handbagage verschillen per maatschappij en soms zelfs per vliegveld.. Je kunt je mooie nieuwe bijna altijd meenemen. Het wordt echter ingewikkeld als je meer spullen of iets anders wilt meenemen.

21 december '22 (14:47)

Sport bh ook uitkomst bij het fietsen

Afhankelijk van welke tak van fietsen je beoefent, wordt fietsen beschouwd als een sport met relatief weinig impact. Dit geldt vooral voor de weg, maar als je gaat mountainbiken, veld- of gravel rijden kan het wat hobbeliger zijn. Het kan prettig zijn om wat extra steun te hebben. Een goede maximizer bh kan een wereld van verschil maken. Waar moet je rekening mee houden bij aankoop?