Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 
De fiets is hét vervoersmiddel dat Nederland kenmerkt. We hebben een lange traditie van fietsen. Wat begon als een vervoersmiddel voor mannen, is nu voor iedereen beschikbaar. Van klein tot groot, jong tot oud, nagenoeg iedereen bezit wel een fiets. Dat blijkt ook: er zijn zo ongeveer 22,8 miljoen fietsen in Nederland. Gemiddeld fietst de Nederlander zo’n 880 kilometer per jaar. Leuk om te weten, maar waarom zouden we eigenlijk moeten fietsen? Je moet inspanning leveren, je wordt er moe van.. Ho, wacht! Lees snel door, want daar zijn goede redenen voor (met aan het eind een bonus!).

Gezondheid
Fietsen is gezond! Door regelmatig te fietsen, bouw je een goede conditie op. Je gebruikt niet alleen spieren in je benen, maar ook spieren om in balans te blijven en kracht te zetten. Als een mooie bijkomstigheid helpt fietsen tegen overgewicht. De spieropbouw zet vetverbranding in actie, die nog doorgaat nadat je alweer op de bank bent neergeploft. Fysiotherapeuten raden aan om minstens een half uur per dag intensief te bewegen. Door de fiets te pakken naar je werk of naar de winkel, heb je dat half uurtje op een simpele manier binnen.
Fietsen zorgt ook voor een goede bloedsomloop. Hierdoor is het goed voor het immuunsysteem. Bloed voert de afvalstoffen beter af en je lichaam wordt sterker en beter bestand tegen bijvoorbeeld griep of verkoudheid. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het voorkomen van hart- en vaatproblemen.
Ben je niet meer een dergelijke conditie dat fietsen mogelijk is? Ook elektrische fietsen hebben hun voordelen. Door de trapondersteuning niet op de hoogste stand te zetten, lever je eveneens inspanning die je fit en in conditie houdt. Tweedehands elektrische fietsen zijn een goede manier om binnen budget toch mobiel te blijven.
 
Milieu
We horen veel over het milieu en wellicht ben je daar zelf ook heel actief mee bezig. Fietsen is een mooie manier om bewust om te gaan met onze grondstoffen. De enige energie die je fiets in beweging zet, lever je immers zelf. Op deze manier is er geen benzine of diesel nodig, terwijl je toch binnen afzienbare tijd op je bestemming bent. Je verkleint je ecologische voetafdruk en vieze uitlaatgassen wolken in ieder geval niet door jou over straat.
 
Benzineprijs
Tja, het moet toch maar even genoemd: de benzineprijzen. Ze zijn wellicht een goede motivator om te beginnen met woon-werkverkeer per fiets. Best leuk om eens uit te rekenen hoeveel je per rit of per dag bespaart wanneer je niet met de auto gaat. Hoe ver de prijzen ook stijgen, wanneer je op de fiets stapt, heb jij hier niets mee te maken. Moet je te ver reizen om de fiets te pakken? Denk eens na over een alternatief: er zijn genoeg tweedehands elektrische fietsen.
 
Met je hoofd in de wind
Hoe heerlijk is het om aan het eind van de dag nog even een frisse neus te halen. Uit onderzoek blijkt dat je veel frisser thuis komt wanneer je beweegt. Door te bewegen, stimuleer je de bloedsomloop naar je hersenen. Fietsen in de buitenlucht, levert extra zuurstof. En door je lichaam te gebruiken, kom je even uit je hoofd en geef je je hersenen even een momentje rust. En die vinden dat geen gek idee!
 
Zie daar: vier redenen om de fiets te pakken. Nog niet overtuigd? Probeer het gewoon uit! Wedden dat je overstag bent?
 
07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.