Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

Door Upway
schedule 8 min
3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 
De fiets is hét vervoersmiddel dat Nederland kenmerkt. We hebben een lange traditie van fietsen. Wat begon als een vervoersmiddel voor mannen, is nu voor iedereen beschikbaar. Van klein tot groot, jong tot oud, nagenoeg iedereen bezit wel een fiets. Dat blijkt ook: er zijn zo ongeveer 22,8 miljoen fietsen in Nederland. Gemiddeld fietst de Nederlander zo’n 880 kilometer per jaar. Leuk om te weten, maar waarom zouden we eigenlijk moeten fietsen? Je moet inspanning leveren, je wordt er moe van.. Ho, wacht! Lees snel door, want daar zijn goede redenen voor (met aan het eind een bonus!).

Gezondheid
Fietsen is gezond! Door regelmatig te fietsen, bouw je een goede conditie op. Je gebruikt niet alleen spieren in je benen, maar ook spieren om in balans te blijven en kracht te zetten. Als een mooie bijkomstigheid helpt fietsen tegen overgewicht. De spieropbouw zet vetverbranding in actie, die nog doorgaat nadat je alweer op de bank bent neergeploft. Fysiotherapeuten raden aan om minstens een half uur per dag intensief te bewegen. Door de fiets te pakken naar je werk of naar de winkel, heb je dat half uurtje op een simpele manier binnen.
Fietsen zorgt ook voor een goede bloedsomloop. Hierdoor is het goed voor het immuunsysteem. Bloed voert de afvalstoffen beter af en je lichaam wordt sterker en beter bestand tegen bijvoorbeeld griep of verkoudheid. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het voorkomen van hart- en vaatproblemen.
Ben je niet meer een dergelijke conditie dat fietsen mogelijk is? Ook elektrische fietsen hebben hun voordelen. Door de trapondersteuning niet op de hoogste stand te zetten, lever je eveneens inspanning die je fit en in conditie houdt. Tweedehands elektrische fietsen zijn een goede manier om binnen budget toch mobiel te blijven.
 
Milieu
We horen veel over het milieu en wellicht ben je daar zelf ook heel actief mee bezig. Fietsen is een mooie manier om bewust om te gaan met onze grondstoffen. De enige energie die je fiets in beweging zet, lever je immers zelf. Op deze manier is er geen benzine of diesel nodig, terwijl je toch binnen afzienbare tijd op je bestemming bent. Je verkleint je ecologische voetafdruk en vieze uitlaatgassen wolken in ieder geval niet door jou over straat.
 
Benzineprijs
Tja, het moet toch maar even genoemd: de benzineprijzen. Ze zijn wellicht een goede motivator om te beginnen met woon-werkverkeer per fiets. Best leuk om eens uit te rekenen hoeveel je per rit of per dag bespaart wanneer je niet met de auto gaat. Hoe ver de prijzen ook stijgen, wanneer je op de fiets stapt, heb jij hier niets mee te maken. Moet je te ver reizen om de fiets te pakken? Denk eens na over een alternatief: er zijn genoeg tweedehands elektrische fietsen.
 
Met je hoofd in de wind
Hoe heerlijk is het om aan het eind van de dag nog even een frisse neus te halen. Uit onderzoek blijkt dat je veel frisser thuis komt wanneer je beweegt. Door te bewegen, stimuleer je de bloedsomloop naar je hersenen. Fietsen in de buitenlucht, levert extra zuurstof. En door je lichaam te gebruiken, kom je even uit je hoofd en geef je je hersenen even een momentje rust. En die vinden dat geen gek idee!
 
Zie daar: vier redenen om de fiets te pakken. Nog niet overtuigd? Probeer het gewoon uit! Wedden dat je overstag bent?
 
Door Upway
Onbekend
13 september '22 (12:04)

Wat moet een vrachtwagenchauffeur elke dag dragen?

We richten ons in dit artikel op veiligheidsgordels en verschillende soorten beschermingsmiddelen. En hoewel de ervaren vrachtwagenchauffeur deze dingen keer op keer heeft gehoord, geloven we niet dat er zoiets bestaat als te veel nadruk op veiligheid. Vaak ligt de focus voor vrachtwagenchauffeurs op het beschermen van anderen. Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is, is het ook gepast om de persoonlijke veiligheid van chauffeurs te bespreken. Een aspect van het welzijn van vrachtwagenchauffeurs is PBM, of persoonlijke beschermingsmiddelen. In combinatie met een voorzichtige mentaliteit kunnen de juiste parafernalia je helpen beschermen tegen letsel. De drie dingen die je als vrachtwagenchauffeur elke dag moet dragen, zijn beschermend schoeisel, een veiligheidsvest en je veiligheidsgordel. Valt er regen? Dan is een bovendien geen overbodige luxe als je niet achter het stuur zit. 

22 augustus '22 (13:55)

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

27 juli '22 (11:48)

Containers

27 juli '22 (11:43)

Transport

27 juli '22 (11:36)

Value Added Logistics

27 juli '22 (11:28)

Outsourcing

27 juli '22 (11:21)

Op- en Overslag

27 juli '22 (11:16)

COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co. Ltd.

As one of the core members of China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. ( COSCO SHIPPING Specialized for short ) is dedicated to the operations and management of more than a hundred vessels, including multi-purpose and heavy lift vessels, semi-submersible vessels, pure car carriers, logs carriers as well as asphalt carriers. The scale of this specialized shipping fleet ranks it as the largest in the world.    

14 juli '22 (12:16)

Verhelst Transport