Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kun je je telefoon gebruiken in het vliegtuig?

Door The Bagstore
schedule 8 min

Wanneer een vliegtuig in de lucht is, verbiedt de Federal Communications Commission het gebruik van mobiele telefoons in het geval dat uitgezonden radiosignalen interfereren met de systemen van het vliegtuig. Maar wanneer je je mobiele telefoon in vliegtuigmodus zet, schakel je mobiele communicatie uit Dit betekent dat je apparaat niet langer functioneert als een mobiele telefoon en eigenlijk beter te omschrijven is als een kleine tablet of een persoonlijk elektronisch apparaat. 

Het gebruik van draagbare elektronische apparaten in vliegtuigen valt onder de jurisdictie van de Federal Aviation Administration, maar ze laten het aan elke luchtvaartmaatschappij over om hun eigen regels vast te stellen over het gebruik van een telefoon in vliegtuigmodus in hun vliegtuigen. Check dit dus goed voordat je aan boord gaat zodat je weet of je je smartphone met telefoontasje op kunt bergen of toch om je nek kunt houden. Over het algemeen zul je zien dat je je smartphone wel mag gebruiken tijdens de vlucht, maar dan moet je wel de vliegtuigmodus aan hebben gezet. Is dit echter wel een goed idee? Het antwoord op deze vraag vind je hieronder! 

Vliegen is zo'n veilige manier van reizen, dat we ons vaak gaan ergeren aan de gevaren. In de zeldzame gevallen dat vliegtuigen een noodlanding maken, is het vaak van vitaal belang om het vliegtuig zo snel mogelijk te evacueren. Er kan bijvoorbeeld brand zijn. Verwarde passagiers vergeten dan vaak de veiligheidsinstructies en proberen hun spullen te verzamelen voordat ze het vliegtuig verlaten. Ondertussen zou de cabine zich met rook kunnen vullen. Daarom gebruik je je persoonlijke elektronische apparaten niet tijdens het opstijgen en landen. Je moet namelijk klaar zijn om zo snel mogelijk uit het vliegtuig te komen bij een noodgeval. Gebruik daarom je smartphone alleen als het veilig is om dat te doen tijdens de vlucht. Bij de start en landing moet je je telefoon echt opbergen in een van je tassen

Je kunt je telefoon niet gebruiken om te bellen als er een vliegtuig van de grond is. Meestal begint deze regel zodra de cabinedeur is gesloten en eindigt wanneer je de grond raakt. Elke luchtvaartmaatschappij stelt zijn eigen regels voor het gebruik van telefoons in vliegtuigmodus. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je Bluetooth inschakelen en wifi inschakelen als ze wifi tijdens de vlucht hebben, maar je kunt nog steeds geen spraakoproepen plaatsen met WhatsApp, FaceTime of andere vergelijkbare apps. Dit is vooral om andere passagiers niet te storen, het heeft weinig effect op het vliegtuig zelf. Je kunt wifi gebruiken om te chatten, maar alleen via berichten via een app, niet via sms-berichten.

Met andere woorden, je kunt sowieso je telefoon meenemen aan boord van het vliegtuig, maar je moet dan wel direct de vliegtuigmodus inschakelen. Nadat je dit hebt gedaan, is het mogelijk om de smartphone te gebruiken tijdens de vlucht, al hangt dit van de vliegtuigmaatschappij af. Ook is het belangrijk om je mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens de start en landing voor als er iets misgaat en je snel het vliegtuig moet verlaten.

Door The Bagstore
Onbekend
20 juli '22 (11:58)

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 

13 september '22 (12:04)

Wat moet een vrachtwagenchauffeur elke dag dragen?

We richten ons in dit artikel op veiligheidsgordels en verschillende soorten beschermingsmiddelen. En hoewel de ervaren vrachtwagenchauffeur deze dingen keer op keer heeft gehoord, geloven we niet dat er zoiets bestaat als te veel nadruk op veiligheid. Vaak ligt de focus voor vrachtwagenchauffeurs op het beschermen van anderen. Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is, is het ook gepast om de persoonlijke veiligheid van chauffeurs te bespreken. Een aspect van het welzijn van vrachtwagenchauffeurs is PBM, of persoonlijke beschermingsmiddelen. In combinatie met een voorzichtige mentaliteit kunnen de juiste parafernalia je helpen beschermen tegen letsel. De drie dingen die je als vrachtwagenchauffeur elke dag moet dragen, zijn beschermend schoeisel, een veiligheidsvest en je veiligheidsgordel. Valt er regen? Dan is een bovendien geen overbodige luxe als je niet achter het stuur zit. 

22 augustus '22 (13:55)

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

27 juli '22 (11:48)

Containers

27 juli '22 (11:43)

Transport

27 juli '22 (11:36)

Value Added Logistics

27 juli '22 (11:28)

Outsourcing

27 juli '22 (11:21)

Op- en Overslag

27 juli '22 (11:16)

COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co. Ltd.

As one of the core members of China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. ( COSCO SHIPPING Specialized for short ) is dedicated to the operations and management of more than a hundred vessels, including multi-purpose and heavy lift vessels, semi-submersible vessels, pure car carriers, logs carriers as well as asphalt carriers. The scale of this specialized shipping fleet ranks it as the largest in the world.    

14 juli '22 (12:16)

Verhelst Transport