Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kun je je telefoon gebruiken in het vliegtuig?

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km

Wanneer een vliegtuig in de lucht is, verbiedt de Federal Communications Commission het gebruik van mobiele telefoons in het geval dat uitgezonden radiosignalen interfereren met de systemen van het vliegtuig. Maar wanneer je je mobiele telefoon in vliegtuigmodus zet, schakel je mobiele communicatie uit Dit betekent dat je apparaat niet langer functioneert als een mobiele telefoon en eigenlijk beter te omschrijven is als een kleine tablet of een persoonlijk elektronisch apparaat. 

Het gebruik van draagbare elektronische apparaten in vliegtuigen valt onder de jurisdictie van de Federal Aviation Administration, maar ze laten het aan elke luchtvaartmaatschappij over om hun eigen regels vast te stellen over het gebruik van een telefoon in vliegtuigmodus in hun vliegtuigen. Check dit dus goed voordat je aan boord gaat zodat je weet of je je smartphone met telefoontasje op kunt bergen of toch om je nek kunt houden. Over het algemeen zul je zien dat je je smartphone wel mag gebruiken tijdens de vlucht, maar dan moet je wel de vliegtuigmodus aan hebben gezet. Is dit echter wel een goed idee? Het antwoord op deze vraag vind je hieronder! 

Vliegen is zo'n veilige manier van reizen, dat we ons vaak gaan ergeren aan de gevaren. In de zeldzame gevallen dat vliegtuigen een noodlanding maken, is het vaak van vitaal belang om het vliegtuig zo snel mogelijk te evacueren. Er kan bijvoorbeeld brand zijn. Verwarde passagiers vergeten dan vaak de veiligheidsinstructies en proberen hun spullen te verzamelen voordat ze het vliegtuig verlaten. Ondertussen zou de cabine zich met rook kunnen vullen. Daarom gebruik je je persoonlijke elektronische apparaten niet tijdens het opstijgen en landen. Je moet namelijk klaar zijn om zo snel mogelijk uit het vliegtuig te komen bij een noodgeval. Gebruik daarom je smartphone alleen als het veilig is om dat te doen tijdens de vlucht. Bij de start en landing moet je je telefoon echt opbergen in een van je tassen

Je kunt je telefoon niet gebruiken om te bellen als er een vliegtuig van de grond is. Meestal begint deze regel zodra de cabinedeur is gesloten en eindigt wanneer je de grond raakt. Elke luchtvaartmaatschappij stelt zijn eigen regels voor het gebruik van telefoons in vliegtuigmodus. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je Bluetooth inschakelen en wifi inschakelen als ze wifi tijdens de vlucht hebben, maar je kunt nog steeds geen spraakoproepen plaatsen met WhatsApp, FaceTime of andere vergelijkbare apps. Dit is vooral om andere passagiers niet te storen, het heeft weinig effect op het vliegtuig zelf. Je kunt wifi gebruiken om te chatten, maar alleen via berichten via een app, niet via sms-berichten.

Met andere woorden, je kunt sowieso je telefoon meenemen aan boord van het vliegtuig, maar je moet dan wel direct de vliegtuigmodus inschakelen. Nadat je dit hebt gedaan, is het mogelijk om de smartphone te gebruiken tijdens de vlucht, al hangt dit van de vliegtuigmaatschappij af. Ook is het belangrijk om je mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens de start en landing voor als er iets misgaat en je snel het vliegtuig moet verlaten.

24 juni '24 (12:40)

Waaraan voldoet een goed vrachtwagenzeil?

Een goed vrachtwagenzeil is essentieel voor het veilig en efficiënt vervoeren van goederen. Of het nu gaat om bescherming tegen weersinvloeden, het waarborgen van de veiligheid van de lading, of het voldoen aan wettelijke eisen, een kwalitatief hoogwaardig vrachtwagenzeil speelt een cruciale rol.

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.