Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kun je je telefoon gebruiken in het vliegtuig?

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km

Wanneer een vliegtuig in de lucht is, verbiedt de Federal Communications Commission het gebruik van mobiele telefoons in het geval dat uitgezonden radiosignalen interfereren met de systemen van het vliegtuig. Maar wanneer je je mobiele telefoon in vliegtuigmodus zet, schakel je mobiele communicatie uit Dit betekent dat je apparaat niet langer functioneert als een mobiele telefoon en eigenlijk beter te omschrijven is als een kleine tablet of een persoonlijk elektronisch apparaat. 

Het gebruik van draagbare elektronische apparaten in vliegtuigen valt onder de jurisdictie van de Federal Aviation Administration, maar ze laten het aan elke luchtvaartmaatschappij over om hun eigen regels vast te stellen over het gebruik van een telefoon in vliegtuigmodus in hun vliegtuigen. Check dit dus goed voordat je aan boord gaat zodat je weet of je je smartphone met telefoontasje op kunt bergen of toch om je nek kunt houden. Over het algemeen zul je zien dat je je smartphone wel mag gebruiken tijdens de vlucht, maar dan moet je wel de vliegtuigmodus aan hebben gezet. Is dit echter wel een goed idee? Het antwoord op deze vraag vind je hieronder! 

Vliegen is zo'n veilige manier van reizen, dat we ons vaak gaan ergeren aan de gevaren. In de zeldzame gevallen dat vliegtuigen een noodlanding maken, is het vaak van vitaal belang om het vliegtuig zo snel mogelijk te evacueren. Er kan bijvoorbeeld brand zijn. Verwarde passagiers vergeten dan vaak de veiligheidsinstructies en proberen hun spullen te verzamelen voordat ze het vliegtuig verlaten. Ondertussen zou de cabine zich met rook kunnen vullen. Daarom gebruik je je persoonlijke elektronische apparaten niet tijdens het opstijgen en landen. Je moet namelijk klaar zijn om zo snel mogelijk uit het vliegtuig te komen bij een noodgeval. Gebruik daarom je smartphone alleen als het veilig is om dat te doen tijdens de vlucht. Bij de start en landing moet je je telefoon echt opbergen in een van je tassen

Je kunt je telefoon niet gebruiken om te bellen als er een vliegtuig van de grond is. Meestal begint deze regel zodra de cabinedeur is gesloten en eindigt wanneer je de grond raakt. Elke luchtvaartmaatschappij stelt zijn eigen regels voor het gebruik van telefoons in vliegtuigmodus. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je Bluetooth inschakelen en wifi inschakelen als ze wifi tijdens de vlucht hebben, maar je kunt nog steeds geen spraakoproepen plaatsen met WhatsApp, FaceTime of andere vergelijkbare apps. Dit is vooral om andere passagiers niet te storen, het heeft weinig effect op het vliegtuig zelf. Je kunt wifi gebruiken om te chatten, maar alleen via berichten via een app, niet via sms-berichten.

Met andere woorden, je kunt sowieso je telefoon meenemen aan boord van het vliegtuig, maar je moet dan wel direct de vliegtuigmodus inschakelen. Nadat je dit hebt gedaan, is het mogelijk om de smartphone te gebruiken tijdens de vlucht, al hangt dit van de vliegtuigmaatschappij af. Ook is het belangrijk om je mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens de start en landing voor als er iets misgaat en je snel het vliegtuig moet verlaten.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

19 oktober '23 (15:44)

De voordelen van met een huurauto op vakantie

Wil je graag met de auto op vakantie, maar beschik je niet over een dusdanige kwalitatieve auto, dat een nieuwe auto kopen eigenlijk de enige optie is om veilig naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje te kunnen rijden? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer opties en hoef je dus niet direct een kapitaal uit te geven omdat je een nieuwe auto nodig hebt. Zo behoort het huren van een auto tot de mogelijkheden, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om met het vliegtuig naar je bestemming te vliegen om daar vervolgens op het vliegveld je gehuurde auto in te laden en direct te kunnen vertrekken. Het huren van een auto doe je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel online bij Easyterra. Easyterra is actief in meerdere landen en staat garant voor service, kwaliteit en altijd de beste prijs. Omdat lang niet iedereen de voordelen van een vakantie met de auto ziet en zich vooral druk maakt om de vaak meer dan 10 uur die je moet rijden, hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

16 oktober '23 ( 9:51)

Urenregistratie- en personeelsplanning voor de transport

De transportsector draait om precisie, snelheid en flexibiliteit. Hiervoor is een strakke en tegelijktijdig flexibele personeelsplanning nodig. Het slim inzetten van middelen en personeel is cruciaal voor het behalen van deadlines, het minimaliseren van stilstand en het optimaliseren van de winstgevendheid. In dit artikel ontdek personeelsplanning software niet alleen werkuren bijhoudt, maar een bijzonder grote rol speelt in de bedrijfsprocessen van de transportwereld.

14 augustus '23 (15:18)

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.