Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wat voor soort bagage mag je meenemen in een vliegtuig?

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km

Op sommige dagen lijkt het alsof de luchtvaartmaatschappijen met reizigers spelen. De handbagage die bijvoorbeeld volgens Easyjet prima was, wordt door de werknemers van Transavia juist als te groot beschouwd. De persoon voor je mag zijn koffer in het bagagevak plaatsen, terwijl die van jou – die er identiek uitziet – voor de vlucht door de gate moet worden gecontroleerd. Het voldoen aan de richtlijnen voor handbagage is gekmakend, maar luchtvaartmaatschappijen leggen in ieder geval geen beperkingen op aan het type of de stijl van handbagage. Voor hen is het formaat dat er echt toe doet. 

Luchtvaartmaatschappijen beperken over het algemeen dus niet het soort bagage dat passagiers als handbagage mogen meenemen. Zolang een Valentino tas binnen het acceptabele formaatbereik van de vervoerder valt en geen duidelijke bedreiging vormt voor het personeel of de passagiers van de luchtvaartmaatschappij, is het ontwerp voor niemand anders dan voor jou van belang.

De toegestane handbagage kan echter wel verschillen per luchtvaartmaatschappij, maar de meeste passagiers mogen één stuk handbagage en één persoonlijk item meenemen. Een verrijdbare koffer is de populaire keuze als handbagage omdat deze gemakkelijk door de luchthaven te vervoeren is. Sommige reizigers kiezen ervoor om plunjezakken, rugzakken of draagtassen mee te nemen. Elke Shabbies tas die al je spullen veilig vasthoudt, is eigenlijk al voldoende.

De richtlijnen voor wat een persoonlijk item is, zijn iets specifieker. Over het algemeen beschouwen luchtvaartmaatschappijen laptoptassen, portemonnees, aktetassen of luiertassen als persoonlijke spullen. Maar nogmaals, de grootte is de belangrijkste factor. Als je een kleine rugzak of halfgevulde plunjezak als persoonlijk item wilt gebruiken, zal het personeel van de luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk niet protesteren zolang het maar onder de stoel voor je past.

Zoals zoveel dingen die met vliegen te maken hebben, lijken de regels over handbagage voortdurend te veranderen. Dat komt omdat elke luchtvaartmaatschappij haar eigen beleid bepaalt, en ze hebben te maken met de afmetingen van de vliegtuigen van de vervoerder. Terwijl vliegtuigen worden gebouwd en opnieuw ontworpen, verandert ook hun opslagruimte. Let dus goed op de regels van je luchtvaartmaatschappij zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan op het vliegveld. Houd hierbij rekening met het formaat van je koffer, maar ook het gewicht. Hierop wordt namelijk ook gecontroleerd!

Als je vermoedt dat je handbagage te groot is, zoek dan naar een maatsjabloon in de luchthaventerminal. Met deze gidsen kunnen reizigers hun bagage testen aan de hand van de toegestane afmetingen van een luchtvaartmaatschappij. Als een tas niet in de sjabloon past, vraag dan een werknemer om je te helpen bij de poortcontrole. Door dit te doen, weet je zeker of je koffer wel of niet gezien wordt als handbagage.

Eigenlijk moet je dit zien te voorkomen, dus koop handbagage dat voldoet aan de toegestane afmetingen van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Houd er daarnaast ook rekening mee dat een koffer met harde schaal de inhoud beter beschermt dan een tas met zachte zijkanten, maar deze laatste past gemakkelijker in overheadcompartimenten. Bepaal zelf wat je belangrijker vindt bij het kopen van een koffer!

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.