Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Al jaren een begrip

Door Sloof Logistiek en Warehousing
schedule 4 min
In 1946 is A.J. Sloof Transport opgericht. Arie Jacob Sloof is begonnen met een A-Ford als regionale bodedienst. Heiltje Sloof van den Burg verzorgde de administratie en de planning. Al snel werd de bodedienst uitgebreid met het vervoer van tuinbouwproducten van telers naar de groente- en fruitveiling in Barendrecht en de groothandelsmarkten in Rotterdam en Den Haag. 

n 1957 werd een nieuwe Chevrolet aangeschaft en daarmee werd de groei van het bedrijf ingezet. De eerste diesel werd enige jaren later aangeschaft. In die tijd speelden de brandstofprijzen ook al een belangrijke rol en mede door de stijging van de benzineprijzen werd dieselmotoren,-ondanks de hogere prijs- lonend. Binnen een korte tijd werd het wagenpark uitgebreid naar 3 trucks.

De huidige directeur op de Chevrolet uit 1957

De huidige directeur (Piet) is na zijn opleiding in het bedrijf gekomen. Onderaan begonnen als bijrijder en later chauffeur is Piet letterlijk opgegroeid in- en met het bedrijf. In 1983 is hij, na een aantal jaren op de vrachtauto, op kantoor gaan werken. Ook die kant van het bedrijf heeft hij in de praktijk leren kennen.
Piet heeft in 1993 de leiding van het bedrijf op zich genomen. Onder zijn leiding is door groei Sloof Transport verschillende malen verhuisd en sinds 2009 gevestigd in Zwijndrecht. Per die datum is ook de naam gewijzigd in Sloof Logistiek en Warehousing. Het wagenpark beslaat nu 10 trucks. Naast nationaal wordt ook internationaal gereden. Bestemmingslanden zijn o.a. Italie, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Spanje en Zwitserland.

Inmiddels is de 3e generatie ook toegetreden tot het bedrijf. Zonen Roy en Mike zijn ook werkzaam in het bedrijf. Daarmee wordt de traditie van het familiebedrijf voortgezet. Een traditie die gekenmerkt wordt door een optimale uitvoering van onze dienstverlening. Samen met alle medewerkers staan wij garant voor een goed transport en een vakkundige behandeling van uw goederen.

Door Sloof Logistiek en Warehousing
Merwedeweg 8, 3336 LG, Zwijndrecht
20 juli '22 (11:58)

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 

13 september '22 (12:04)

Wat moet een vrachtwagenchauffeur elke dag dragen?

We richten ons in dit artikel op veiligheidsgordels en verschillende soorten beschermingsmiddelen. En hoewel de ervaren vrachtwagenchauffeur deze dingen keer op keer heeft gehoord, geloven we niet dat er zoiets bestaat als te veel nadruk op veiligheid. Vaak ligt de focus voor vrachtwagenchauffeurs op het beschermen van anderen. Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is, is het ook gepast om de persoonlijke veiligheid van chauffeurs te bespreken. Een aspect van het welzijn van vrachtwagenchauffeurs is PBM, of persoonlijke beschermingsmiddelen. In combinatie met een voorzichtige mentaliteit kunnen de juiste parafernalia je helpen beschermen tegen letsel. De drie dingen die je als vrachtwagenchauffeur elke dag moet dragen, zijn beschermend schoeisel, een veiligheidsvest en je veiligheidsgordel. Valt er regen? Dan is een bovendien geen overbodige luxe als je niet achter het stuur zit. 

22 augustus '22 (13:55)

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

27 juli '22 (11:48)

Containers

27 juli '22 (11:43)

Transport

27 juli '22 (11:36)

Value Added Logistics

27 juli '22 (11:28)

Outsourcing

27 juli '22 (11:21)

Op- en Overslag

27 juli '22 (11:16)

COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co. Ltd.

As one of the core members of China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. ( COSCO SHIPPING Specialized for short ) is dedicated to the operations and management of more than a hundred vessels, including multi-purpose and heavy lift vessels, semi-submersible vessels, pure car carriers, logs carriers as well as asphalt carriers. The scale of this specialized shipping fleet ranks it as the largest in the world.    

14 juli '22 (12:16)

Verhelst Transport