Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Artikel Dockwize: van paniek naar vertrouwen

Door Verhelst Transport V.O.F.
schedule 5 min
Mijn eerste reactie op de crisis was: dit gaat helemaal fout!”, vertelt Lydia. “Wat als we niet meer kunnen rijden? Hoe gaan we dan al ons personeel betalen? We hadden geen enkele zekerheid. Gelukkig bleek al snel dat we niet volledig stil kwamen te staan, maar we hadden wel minder werk en alles was nog onzeker. Op dat moment zag ik het SOS-programma van Dockwize voorbij komen.” 

 

Toekomstbestendiger 

Zoals veel ondernemers dacht ook Lydia eerst ‘Is dit wel iets voor mij?’, maar één aspect trok haar over de streep. “Er stond bij dat het ook was om je bedrijf toekomstbestendiger te maken. Dat was voor mij de reden om me in te schrijven.” 

Waar rijden we naartoe? 

Tijdens het SOS-programma werd Lydia uitgedaagd om verder te denken dan ze altijd al deed. “Over onze doelgroepen bijvoorbeeld en welke waardeproposities we bij hen innemen. Daar had ik wel een beeld bij, maar nu is dat veel verder uitgediept. Verder heeft het programma er vooral voor gezorgd dat we bewuster zijn geworden van wat we willen bereiken. We zijn wel dagelijks bezig met transport, maar waar rijden we eigenlijk naartoe met ons bedrijf?” 

Frisse nieuwe inzichten 

Met ‘we’ bedoelt Lydia zichzelf en haar man. “Samen vormen we een VOF. We sparren regelmatig met elkaar en onze sparringpartner over het bedrijf , maar toch altijd met oogkleppen op. Het was goed om eens een ander in onze keuken te laten meekijken. Daar krijg je frisse nieuwe inzichten door. Hier moet je wel voor openstaan als ondernemer. Als je dat kunt, levert het je altijd wat op. Intensief is het wel, maar juist die intensiteit zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat denken.” 

APK 

Lydia heeft zich nu ook ingeschreven voor het APK-programma. “Na het SOS-programma zijn we onder andere meer met online marketing gaan doen. Dit was altijd een ondergeschoven kindje binnen ons bedrijf. Maar sinds we daar aandacht aan besteden, worden we beter gevonden en heeft het ons bedrijf versterkt. Ik wil graag eenzelfde verdiepingsslag maken met andere onderdelen van ons bedrijf.”

 

Bron: https://www.dockwize.nl/over/succesverhalen/van-paniek-naar-vertrouwen

Link naar YouTube-video: https://www.youtube.com/watch?v=IGjQX7DIPn4

Door Verhelst Transport V.O.F.
Langeweg 24, 4541 PC , Sluiskil
20 juli '22 (11:58)

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 

13 september '22 (12:04)

Wat moet een vrachtwagenchauffeur elke dag dragen?

We richten ons in dit artikel op veiligheidsgordels en verschillende soorten beschermingsmiddelen. En hoewel de ervaren vrachtwagenchauffeur deze dingen keer op keer heeft gehoord, geloven we niet dat er zoiets bestaat als te veel nadruk op veiligheid. Vaak ligt de focus voor vrachtwagenchauffeurs op het beschermen van anderen. Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is, is het ook gepast om de persoonlijke veiligheid van chauffeurs te bespreken. Een aspect van het welzijn van vrachtwagenchauffeurs is PBM, of persoonlijke beschermingsmiddelen. In combinatie met een voorzichtige mentaliteit kunnen de juiste parafernalia je helpen beschermen tegen letsel. De drie dingen die je als vrachtwagenchauffeur elke dag moet dragen, zijn beschermend schoeisel, een veiligheidsvest en je veiligheidsgordel. Valt er regen? Dan is een bovendien geen overbodige luxe als je niet achter het stuur zit. 

22 augustus '22 (13:55)

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

27 juli '22 (11:48)

Containers

27 juli '22 (11:43)

Transport

27 juli '22 (11:36)

Value Added Logistics

27 juli '22 (11:28)

Outsourcing

27 juli '22 (11:21)

Op- en Overslag

27 juli '22 (11:16)

COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co. Ltd.

As one of the core members of China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. ( COSCO SHIPPING Specialized for short ) is dedicated to the operations and management of more than a hundred vessels, including multi-purpose and heavy lift vessels, semi-submersible vessels, pure car carriers, logs carriers as well as asphalt carriers. The scale of this specialized shipping fleet ranks it as the largest in the world.    

14 juli '22 (12:16)

Verhelst Transport