Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overig transport, wat houdt dit in en wat valt daar dan onder?

Door Verhelst Transport V.O.F.
schedule 13 min

Een logische vraag! Het staat er eigenlijk een beetje ‘vreemd’ alsof het geen naam heeft. En in feite is dat ook zo, we kunnen het geen naam geven. Het kan namelijk vanalles zijn! Dagelijks vervoeren wij de meestuiteenlopende ladingen vanuit Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland, Nederland naar allerlei bestemmingen. Hiervoor beschikken wij over een veelzijdig wagenpark.

Overig transport, transport van constructie(materiaal)

Materiaal wat in een constructiehal (al dan niet gedeeltelijk) in elkaar gelast is en naar een fabriek ter plaatse getransporteerd moet worden. Alleen transport hiervan is mogelijk, maar we kunnen hiervoor ook onze autolaadkraan of kraanoplegger inzetten als dit op hoogte aangebracht moet worden.

Overig transport, transport van machineonderdelen

Grote machineonderdelen die van een fabriek naar een bedrijf gebracht moeten worden om gereviseerd te worden. Dit gaat veelal om belangrijke onderdelen die met de nodige aandacht en zorg getransporteerd dienen te worden. Desgewenst kunnen we deze onderdelen ook droog transporteren met onze schuifzeilenoplegger of cityoplegger. Als de klant dit machineonderdeel droog vervoerd én ook ter plaatse op hoogte aangebracht wil hebben, kan de bakwagen met gesloten laadklep én autolaadkraan ingezet worden.

Overig transport, transport van piping

Na een periode van voorbereiden en prefabriceren kan het leidingwerk getransporteerd worden naar veelal een fabriek. Vakkundig afgedopt en gereedgemaakt voor transport kan de klant op locatie weer verder met de montage van de piping in de fabriek. Ons werk is naderhand niet meer zichtbaar, maar wel onmisbaar!

Overig transport, transport van materialen voor de offshore en scheepvaart

Als een schip voor onderhoud in het dok ligt, dienen er diverse onderdelen aan- en afgevoerd te worden waarvoor transport nodig is. Dan kun je denken aan een anker, een schroef, een pomp. Maar ook motoren die al dan niet direct in het schip gehesen moeten worden. Hiervoor kunnen wij dan een autolaadkraan inzetten. Deze werkzaamheden kunnen overdag uitgevoerd worden, maar een nachtje doorgaan met assisteren is voor onze mannen ook geen probleem.

Overig transport, transport van bomen en planten

Een verhuizing van bijzondere en waardevolle bomen en planten voor een klant naar zijn nieuwe locatie. Geen werk van alle dag voor ons. Ook deze vracht moest met de nodige zorg en aandacht gedaan worden. Wat is er dan mooier als je achteraf een compliment krijgt? De chauffeurs van Verhelst Transport weten met wat voor ‘materiaal’ ze omgaan en zijn – platgezegd- geen rauwdouwers, aldus een tevreden klant.

Overig transport, transport van silo’s

Transport voor de agrarische sector doen we regelmatig, dit valt onder machinetransport. Een silo van A naar B vervoeren is een iets ander verhaal. Deze heeft meestal een lange lengte. Sowieso gaan we voor een silo op pad met een stapel stophout om de lading mee vast te zetten. We beschikken over diverse doorlopende transportvergunningen. Worden deze maten en gewichten door de lading overschreden dan vragen wij een incidentele vergunning aan om de lading toch op de plaats van bestemming te krijgen.

Overig transport, transport van units

Units transporteren doen we bijna dagelijks. Dit kan alleen transport zijn en dat de klant zelf laad- en losmogelijkheden heeft. Als de klant geen laad- en/of losmogelijkheden heeft dan zetten we hiervoor onze autolaadkraan of kraanoplegger in. Één van onze autolaadkranen is speciaal aangeschaft voor het transport en hijsen van units.

Overig transport, transport van bouwmaterialen

’s-Middags rond de klok van 4 uur… een telefoontje van een aannemer, of we de volgende morgen om 7 uur konden lossen in Den Haag. Ja zeker, geen probleem. Een vracht met houten spanten werd de volgende morgen op de juiste tijd en plaats gelost in Den Haag. In dit geval was dat niet nodig, maar desgewenst kan dit ook door ons geladen en gelost worden en kunnen wij hiervoor een kraanoplegger inzetten. Deze kraanoplegger is geschikt om op grote bouwplaatsen te hijsen, maar door zijn wendbaarheid ook in een woonwijk om bijvoorbeeld een pui in een aanbouw te hijsen. Ook voor het leggen van bijvoorbeeld een stalen balk in een aanbouw is deze kraanoplegger zeer geschikt.

Overig transport, transport van...

Noem het maar op! Transport is iedere dag anders.Heeft u een logistieke uitdaging die mogelijk hierboven niet worden beschreven. Neem contact met ons op! Wij gaan geen uitdaging uit de weg en gaan deze graag met u aan!

Voor een beeld van onze veelzijdigheid, volg ons op LinkedInFacebookInstagram!

Door Verhelst Transport V.O.F.
Langeweg 24, 4541 PC, Sluiskil - Haven 5521
14 augustus '23 (15:18)

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.

  31 januari '23 (14:21)

  Nationaal en internationaal transport

  Nationaal transport is een cruciale schakel in het distributieproces van goederen binnen het land. Of het nu gaat om de vervoer van dagelijkse boodschappen naar supermarkten of de levering van grote machines naar bouwplaatsen, zonder nationaal transport zou onze economie niet functioneren. Er zijn verschillende manieren om goederen binnen de landsgrenzen te vervoeren, waaronder vrachtwagens, treinen, boten en zelfs vliegtuigen.

  17 januari '23 (13:41)

  Transportbedrijf optimaliseren in 2023? Zo doe je dat!

  Het beheren van een transportbedrijf is niet altijd makkelijk. Je moet als ondernemer namelijk een hoop ballen hoog houden om ervoor te zorgen dat alles goed blijft verlopen. Het kan dan ook moeilijk zijn om het overzicht te houden. Toch is het belangrijk om de touwtjes goed in handen te handen. Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben als er dingen mis gaan. Dit zorgt voor ontevreden klanten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om meer inzicht te krijgen in jouw transportbedrijf. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje.