Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Verhelst Transport stapt over op Shell GTL Fuel en reduceert lokale uitstoot en verbetert de luchtkwaliteit

Door Verhelst Transport V.O.F.
schedule 12 min
Verhelst Transport is een gedreven familiebedrijf uit Sluiskil. Dankzij de kleinschalige opzet werken ze met korte lijnen en staan flexibiliteit en klantgerichtheid centraal. Een speerpunt binnen de bedrijfsvoering van Verhelst Transport is het verduurzamen van het wagenpark. Met de overstap naar Shell GTL Fuel wil de onderneming een bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en zich onderscheiden met een wagenpark, dat minder impact heeft op onze leefomgeving. 

“De overstap naar Shell GTL Fuel en TopFuel HVO 100”, aldus Jacky en Lydia Verhelst, eigenaren bij Verhelst Transport, “draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en is een belangrijke stap in de energietransitie en een eerste stap op weg naar Zero-emissie transport in 2050”.

Waarom heeft Verhelst Transport gekozen voor Shell GTL Fuel?

“Wij realiseren ons dat energietransitie voor veel ondernemers een complex vraagstuk is, ook voor ons is dat een uitdaging”, aldus Lydia Verhelst. “Wij zijn ons ervan bewust dat het vermijden van CO2 uitstoot, door bijvoorbeeld over te gaan op elektrische aandrijving, de meest duurzame oplossing is. Uit recent onderzoek, waaraan Verhelst Transport heeft deelgenomen, is gebleken dat de inzet van elektrische trucks met de huidige actieradius en laadinfra voor onze corebusiness nog een te grote uitdaging is”. 

“Omdat wij nu al wel een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het reduceren van lokale emissies”, gaat Lydia Verhelst verder, “hebben we ervoor gekozen om met onze zwaardere voertuigen (7 trekker-opleggers en 3 grote bakwagens), per 1 januari 2021 over te gaan op Shell GTL Fuel, dat vele malen schoner verbrandt dan conventionele diesel. Voor onze 2 bestelwagens, die veelal in stedelijk gebied opereren, hebben we gekozen voor fossielvrije en emissiearme TopFuel HVO 100, met een CO2-reductie van 89%”. “Op deze manier zetten wij eerste stap op weg naar zero-emissie transport in 2050”.

Waarom Verhelst Transport heeft gekozen voor OQ VALUE?

Verhelst Transport heeft voor de levering van Shell GTL Fuel en TopFuel HVO 100 een overeenkomst gesloten met OQ value, een officieel distributeur van Shell brandstoffen en smeermiddelen. “Aangezien wij ons wagenpark wilden verduurzamen, waren wij op zoek naar een betrouwbare leverancier van duurzame brandstoffen met een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van verduurzaming”, vertelt Jacky Verhelst, “het afgelopen jaar heeft OQ Value laten zien de betrouwbare kennispartner te zijn die wij zochten”.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Shell GTL voor Verhelst Transport?

‘Dat is zonder enige twijfel het duurzaamheidsaspect; voor ons betekent het gebruik van Shell GTL Fuel, dat we een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit’, aldus Jacky Verhelst. ‘Een ander groot voordeel is dat we Shell GTL Fuel kunnen gebruiken zonder dat we onze dieselvoertuigen hoeven aan te passen’. Het was voor ons dan ook heel gemakkelijk om over te stappen op deze brandstof’, licht Jacky Verhelst toe. In tegenstelling tot reguliere diesel, kent GTL geen zomer of winterkwaliteit, waardoor we het hele jaar door op dezelfde brandstof draaien. GTL kan probleemloos temperaturen tot 20 graden onder nul aan, zonder risico op vlokvorming in de brandstof.

Over Shell GTL Fuel

Shell GTL (gas-to-liquids) Fuel is een vloeibare brandstof, gemaakt van aardgas. Shell GTL Fuel verbrandt efficiënter dan conventionele diesel en produceert daardoor minder fijnstof. De brandstof heeft een hoog cetaangetal en bevat vrijwel geen zwavel of aromaten.

Het kan direct zonder aanpassingen worden gebruikt in voertuigen en apparaten met een dieselmotor. De brandstof is sinds 1 april 2012 op de Nederlandse markt beschikbaar voor professionele dieselgebruikers

Over Verhelst Transport

Verhelst Transport is een uiterst gedreven familiebedrijf gevestigd in Zeeuws-Vlaanderen. Zij verzorgen logistieke dienstverlening in de Benelux én de rest van Europa. Verhelst Transport biedt transportoplossingen van autolaadkranen (tot 100 t/m), kraanopleggers, machine- en overig transport, spoed-, dedicated, en exceptioneel transport. Dankzij de kleinschalige opzet werken zij met korte lijnen wat resulteert in een flexibele partner voor al uw transportopdrachten.

Over OQ value

OQ value is officieel distributeur van Shell brandstoffen en smeermiddelen. Met vestigingen in Sas van Gent, Alphen aan den Rijn, Tiel, Lichtenvoorde en Raalte worden zakelijke klanten door heel Nederland bediend. OQ value biedt een 24/7/365 service. Dagelijks zijn de accountmanagers en binnendienst collega’s de klanten van dienst op het gebied van productadvies, smeerschema’s, onderhoud en producteigenschappen. Met een wagenpark van meer dan 25 vrachtwagens, zorgen wij ervoor dat producten snel en in goede staatgeleverd worden

OQ value biedt u hoogwaardige brandstoffen, smeermiddelen, deskundig advies en een veelzijdige service.

Het doel? Productiezekerheid, geen stilstand, verlengde levensduur en uiteraard een minimum aan uitstoot van schadelijke stoffen. Waarhet kan, voorzien wij u van alternatieve (bio)brandstoffen. Zo proberen we op alle fronten onze bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Doet u mee? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via telefoonnummer: 088 - 45 46 474 of info@oqvalue.nl

Door Verhelst Transport V.O.F.
Langeweg 24, 4541 PC , Sluiskil
20 juli '22 (11:58)

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 

13 september '22 (12:04)

Wat moet een vrachtwagenchauffeur elke dag dragen?

We richten ons in dit artikel op veiligheidsgordels en verschillende soorten beschermingsmiddelen. En hoewel de ervaren vrachtwagenchauffeur deze dingen keer op keer heeft gehoord, geloven we niet dat er zoiets bestaat als te veel nadruk op veiligheid. Vaak ligt de focus voor vrachtwagenchauffeurs op het beschermen van anderen. Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is, is het ook gepast om de persoonlijke veiligheid van chauffeurs te bespreken. Een aspect van het welzijn van vrachtwagenchauffeurs is PBM, of persoonlijke beschermingsmiddelen. In combinatie met een voorzichtige mentaliteit kunnen de juiste parafernalia je helpen beschermen tegen letsel. De drie dingen die je als vrachtwagenchauffeur elke dag moet dragen, zijn beschermend schoeisel, een veiligheidsvest en je veiligheidsgordel. Valt er regen? Dan is een bovendien geen overbodige luxe als je niet achter het stuur zit. 

22 augustus '22 (13:55)

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

27 juli '22 (11:48)

Containers

27 juli '22 (11:43)

Transport

27 juli '22 (11:36)

Value Added Logistics

27 juli '22 (11:28)

Outsourcing

27 juli '22 (11:21)

Op- en Overslag

27 juli '22 (11:16)

COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co. Ltd.

As one of the core members of China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. ( COSCO SHIPPING Specialized for short ) is dedicated to the operations and management of more than a hundred vessels, including multi-purpose and heavy lift vessels, semi-submersible vessels, pure car carriers, logs carriers as well as asphalt carriers. The scale of this specialized shipping fleet ranks it as the largest in the world.    

14 juli '22 (12:16)

Verhelst Transport