Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In gesprek met: Bas van de Korput

Door Van Opdorp Transportgroep:
schedule 3 min

Uitdagende spoedritten en speciale klussen op de afdeling planning.

Bas is sinds begin 2020 werkzaam bij Van Opdorp Transportgroep als planner op de afdeling bulktransport. Samen met zijn collega’s regelt hij de boekingen van de vrachten, het geven van instructies aan de chauffeurs en het efficiënt werken binnen de afdeling. Tussendoor komen regelmatig spoedklussen binnen. 

Bas is via internet op Van Opdorp Transportgroep gestuit. “Via internet kwam ik bij Van Opdorp terecht, maar toen was er helaas geen vacature vrij. Op een later moment kwamen we weer met elkaar in contact en bleek er een positie vrij te zijn als Planner Bulk.” Niet alleen de werkzaamheden als planner trokken Bas aan. “Het totale bedrijf spreekt me aan. Zo staat het wagenpark er altijd mooi en netjes bij.”

Door de jaren heeft hij vooral geleerd dat de werkelijkheid heel anders is dan wat je op school leert. “Er komt veel meer bij kijken dan enkel transport van A naar B.” Bas noemt de vele documenten die nodig zijn en dat je dit vak vooral leert door te doen. Het leukst vindt hij de uitdagende spoedritten en de speciale klussen. Dus niet standaard van A naar B en ritten naar bijzondere locaties zoals naar Tsjechië voor een klus met de zuigbulk.

Bas beveelt het zeker aan om bij Van Opdorp Transportgroep te solliciteren. “Het is een mooi bedrijf en mooi werk. Je werkt met een team dat elkaar niet laat vallen en samenwerkt. Met elkaar zorgen we ervoor dat alles aan het einde van de dag geregeld is.”

Door Van Opdorp Transportgroep:
Nijverheidsstraat 2 , 4551 LA , Sas van Gent
20 juli '22 (11:58)

De voordelen van het dagelijks gebruik van de fiets

3 redenen om elke dag je fiets te pakken

Fietsen, een supergoede gewoonte! Lees hier waarom jij elke dag je fiets zou moeten gebruiken! 

13 september '22 (12:04)

Wat moet een vrachtwagenchauffeur elke dag dragen?

We richten ons in dit artikel op veiligheidsgordels en verschillende soorten beschermingsmiddelen. En hoewel de ervaren vrachtwagenchauffeur deze dingen keer op keer heeft gehoord, geloven we niet dat er zoiets bestaat als te veel nadruk op veiligheid. Vaak ligt de focus voor vrachtwagenchauffeurs op het beschermen van anderen. Hoewel dit ongelooflijk belangrijk is, is het ook gepast om de persoonlijke veiligheid van chauffeurs te bespreken. Een aspect van het welzijn van vrachtwagenchauffeurs is PBM, of persoonlijke beschermingsmiddelen. In combinatie met een voorzichtige mentaliteit kunnen de juiste parafernalia je helpen beschermen tegen letsel. De drie dingen die je als vrachtwagenchauffeur elke dag moet dragen, zijn beschermend schoeisel, een veiligheidsvest en je veiligheidsgordel. Valt er regen? Dan is een bovendien geen overbodige luxe als je niet achter het stuur zit. 

22 augustus '22 (13:55)

Waarom je auto onderdelen soms het beste tweedehands kunt kopen

Ga jij binnenkort sleutelen aan je auto en ben je op zoek naar goede tweedehands auto onderdelen? Dan bevat dit artikel misschien wel precies datgene wat jij nodig hebt. Je hoeft namelijk niet altijd de volledige reparatie uit te besteden en ook ben je niet altijd beter af met nieuwe auto onderdelen. Sterker nog, met sommige onderdelen kun je zelfs beter nog iets tweedehands kopen. Waarom dat zo is vertellen wij je graag in dit artikel. 

27 juli '22 (11:48)

Containers

27 juli '22 (11:43)

Transport

27 juli '22 (11:36)

Value Added Logistics

27 juli '22 (11:28)

Outsourcing

27 juli '22 (11:21)

Op- en Overslag

27 juli '22 (11:16)

COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co. Ltd.

As one of the core members of China COSCO SHIPPING Corporation Limited Company, COSCO SHIPPING Specialized Carriers Co., Ltd. ( COSCO SHIPPING Specialized for short ) is dedicated to the operations and management of more than a hundred vessels, including multi-purpose and heavy lift vessels, semi-submersible vessels, pure car carriers, logs carriers as well as asphalt carriers. The scale of this specialized shipping fleet ranks it as the largest in the world.    

14 juli '22 (12:16)

Verhelst Transport