Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Welk koeriersbedrijf moet u kiezen?

Door De Kok Xpress BV
schedule 12 min
Het aanbod koeriersbedrijven is erg groot, hoe kiest u een koeriersbedrijf uit die uw zending veilig van A naar B brengt? Zonder beschadigingen en dat u weet waar uw zending is en wanneer deze wordt afgeleverd. Wij geven u een aantal tips zodat u de juiste keuze kunt maken. 

8 tips om een koeriersbedrijf te kiezen:

 1. Licenties – juiste papieren
 2. Tracking – zending volgen
 3. Professionele uitstraling – visitekaartje van uw bedrijf
 4. Juiste middelen – specifieke vereisten voor uw zending
 5. Snel proces – facturatie bedrijf
 6. Eigen magazijn – zendingen beter controleren en beveiligen
 7. Netwerk – regionaal, nationaal of ook internationaal
 8. Klantenbeoordelingen

 

1.      Licenties

Een belangrijk onderdeel voor een koeriersbedrijf zijn de juiste papieren en ISO-normeringen. Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg moeten in het bezit van een Eurovergunning zijn. Mocht een bedrijf zich op Nederlandse grond zich bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen dan moet dit bedrijf vermeld staan op de landelijke VIHB-lijst. Bekijk de vergunningen die er zijn voor wegvervoerders, het is mogelijk om deze aan te vragen bij NIWO.

2.      Tracking

Het is begrijpelijk dat u graag op de hoogte gehouden wilt worden van waar uw zending zich bevindt en of hij al is aangekomen op de plaats van bestemming. Het is altijd goed om te kiezen voor een koeriersbedrijf die bekend staat om zendingen op tijd af te leveren, maar het kan nooit kwaad om dit online zelf ook nog te kunnen controleren. Bij sommige bedrijven is het ook mogelijk om online meteen handtekeningen te krijgen op belangrijke documenten indien dat van toepassing is.

3.      Professionele uitstraling

Een koeriersbedrijf zorgt ervoor dat uw zending snel op de plaats van bestemming komt, maar een koerier is meer dan dat. De koerier heeft ook contact met de mensen op de bestemming, zoals klanten en valt dus ook onder de uitstraling en de reputatie van uw bedrijf. Oftewel de koerier is ook onderdeel van het visitekaartje. De uitstraling van het koeriersbedrijf is dus erg belangrijk.

4.      Juiste middelen

Ieder koeriersbedrijf heeft andere middelen, andere werknemers en andere expertises. Afhankelijk van uw zending kunt u kijken waar het bedrijf veel ervaring mee heeft, zoals bijvoorbeeld hele grote pakketten of wilt u juist iets gekoeld vervoeren of juist iets giftigs. Zorg ervoor dat het bedrijf deze speciale vereisten aankan voordat u de koerier inschakelt. Let daarbij ook op het wagenpark van het bedrijf, is deze groot genoeg en geschikt voor wat u wilt laten vervoeren.

5.      Snel proces

Een koerier dient ervoor dat het proces vergemakkelijkt wordt en versneld, anders kunt u de zending net zo goed zelf doen. Net zoals het kunnen volgen van uw zending is het belangrijk om van te voren erachter te komen hoe het bedrijf factureert. Als dat proces al ingewikkeld is, dan kan het zijn dat dat onderdeel al veel onnodige tijd kost. Dit kan de zending onnodig vertragen. Als de koeriersdienst moeilijk doet, kunt u beter voor een ander kiezen.

6.      Eigen magazijn

Heeft het koeriersbedrijf zijn eigen magazijn? Afhankelijk van uw zending is het fijn om te weten of het bedrijf een eigen magazijn heeft. Vaak betekent het hebben van een speciale magazijnruimte dat het bedrijf de zendingen beter kunnen controleren, net zoals de beveiliging hiervan.

7.      Netwerk

Mocht u twijfelen tussen een aantal koeriersbedrijven, dan adviseren wij ook om te kijken naar het netwerk van het koeriersbedrijf. Rijden ze bijvoorbeeld alleen regionaal, nationaal of ook internationaal? En hoe lang bestaat het bedrijf al?

8.      Klantenbeoordelingen

Zijn er klantenbeoordelingen te vinden op de site? Er kunnen altijd problemen voorkomen met de levering en dat kan ook komen door onvoorziene omstandigheden waar de koerier niets aan kan doen, zoals bijvoorbeeld de boot die niet naar Engeland vaart. Maar het is belangrijk dat het koeriersbedrijf vindingrijk is en de klant helpt door met een oplossing te komen en behulpzaam en beleefd blijft.

Ga natuurlijk ook uit van uw eigen instinct, klinkt het logisch wat het bedrijf zegt en lijkt de tijdsduur u reëel. Geven ze u garanties die betrouwbaar lijken en waar u iets mee kan? Heeft u er een goed gevoel bij? Dan heeft u uw koeriersbedrijf gevonden!

Door De Kok Xpress BV
Orionstraat 55 , 5015 BR , Tilburg
14 augustus '23 (15:18)

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.

  31 januari '23 (14:21)

  Nationaal en internationaal transport

  Nationaal transport is een cruciale schakel in het distributieproces van goederen binnen het land. Of het nu gaat om de vervoer van dagelijkse boodschappen naar supermarkten of de levering van grote machines naar bouwplaatsen, zonder nationaal transport zou onze economie niet functioneren. Er zijn verschillende manieren om goederen binnen de landsgrenzen te vervoeren, waaronder vrachtwagens, treinen, boten en zelfs vliegtuigen.

  17 januari '23 (13:41)

  Transportbedrijf optimaliseren in 2023? Zo doe je dat!

  Het beheren van een transportbedrijf is niet altijd makkelijk. Je moet als ondernemer namelijk een hoop ballen hoog houden om ervoor te zorgen dat alles goed blijft verlopen. Het kan dan ook moeilijk zijn om het overzicht te houden. Toch is het belangrijk om de touwtjes goed in handen te handen. Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben als er dingen mis gaan. Dit zorgt voor ontevreden klanten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om meer inzicht te krijgen in jouw transportbedrijf. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje.