Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Welk koeriersbedrijf moet u kiezen?

Door De Kok Xpress BV
schedule 12 min
location_on [xx]km
Het aanbod koeriersbedrijven is erg groot, hoe kiest u een koeriersbedrijf uit die uw zending veilig van A naar B brengt? Zonder beschadigingen en dat u weet waar uw zending is en wanneer deze wordt afgeleverd. Wij geven u een aantal tips zodat u de juiste keuze kunt maken. 

8 tips om een koeriersbedrijf te kiezen:

  1. Licenties – juiste papieren
  2. Tracking – zending volgen
  3. Professionele uitstraling – visitekaartje van uw bedrijf
  4. Juiste middelen – specifieke vereisten voor uw zending
  5. Snel proces – facturatie bedrijf
  6. Eigen magazijn – zendingen beter controleren en beveiligen
  7. Netwerk – regionaal, nationaal of ook internationaal
  8. Klantenbeoordelingen

 

1.      Licenties

Een belangrijk onderdeel voor een koeriersbedrijf zijn de juiste papieren en ISO-normeringen. Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg moeten in het bezit van een Eurovergunning zijn. Mocht een bedrijf zich op Nederlandse grond zich bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen dan moet dit bedrijf vermeld staan op de landelijke VIHB-lijst. Bekijk de vergunningen die er zijn voor wegvervoerders, het is mogelijk om deze aan te vragen bij NIWO.

2.      Tracking

Het is begrijpelijk dat u graag op de hoogte gehouden wilt worden van waar uw zending zich bevindt en of hij al is aangekomen op de plaats van bestemming. Het is altijd goed om te kiezen voor een koeriersbedrijf die bekend staat om zendingen op tijd af te leveren, maar het kan nooit kwaad om dit online zelf ook nog te kunnen controleren. Bij sommige bedrijven is het ook mogelijk om online meteen handtekeningen te krijgen op belangrijke documenten indien dat van toepassing is.

3.      Professionele uitstraling

Een koeriersbedrijf zorgt ervoor dat uw zending snel op de plaats van bestemming komt, maar een koerier is meer dan dat. De koerier heeft ook contact met de mensen op de bestemming, zoals klanten en valt dus ook onder de uitstraling en de reputatie van uw bedrijf. Oftewel de koerier is ook onderdeel van het visitekaartje. De uitstraling van het koeriersbedrijf is dus erg belangrijk.

4.      Juiste middelen

Ieder koeriersbedrijf heeft andere middelen, andere werknemers en andere expertises. Afhankelijk van uw zending kunt u kijken waar het bedrijf veel ervaring mee heeft, zoals bijvoorbeeld hele grote pakketten of wilt u juist iets gekoeld vervoeren of juist iets giftigs. Zorg ervoor dat het bedrijf deze speciale vereisten aankan voordat u de koerier inschakelt. Let daarbij ook op het wagenpark van het bedrijf, is deze groot genoeg en geschikt voor wat u wilt laten vervoeren.

5.      Snel proces

Een koerier dient ervoor dat het proces vergemakkelijkt wordt en versneld, anders kunt u de zending net zo goed zelf doen. Net zoals het kunnen volgen van uw zending is het belangrijk om van te voren erachter te komen hoe het bedrijf factureert. Als dat proces al ingewikkeld is, dan kan het zijn dat dat onderdeel al veel onnodige tijd kost. Dit kan de zending onnodig vertragen. Als de koeriersdienst moeilijk doet, kunt u beter voor een ander kiezen.

6.      Eigen magazijn

Heeft het koeriersbedrijf zijn eigen magazijn? Afhankelijk van uw zending is het fijn om te weten of het bedrijf een eigen magazijn heeft. Vaak betekent het hebben van een speciale magazijnruimte dat het bedrijf de zendingen beter kunnen controleren, net zoals de beveiliging hiervan.

7.      Netwerk

Mocht u twijfelen tussen een aantal koeriersbedrijven, dan adviseren wij ook om te kijken naar het netwerk van het koeriersbedrijf. Rijden ze bijvoorbeeld alleen regionaal, nationaal of ook internationaal? En hoe lang bestaat het bedrijf al?

8.      Klantenbeoordelingen

Zijn er klantenbeoordelingen te vinden op de site? Er kunnen altijd problemen voorkomen met de levering en dat kan ook komen door onvoorziene omstandigheden waar de koerier niets aan kan doen, zoals bijvoorbeeld de boot die niet naar Engeland vaart. Maar het is belangrijk dat het koeriersbedrijf vindingrijk is en de klant helpt door met een oplossing te komen en behulpzaam en beleefd blijft.

Ga natuurlijk ook uit van uw eigen instinct, klinkt het logisch wat het bedrijf zegt en lijkt de tijdsduur u reëel. Geven ze u garanties die betrouwbaar lijken en waar u iets mee kan? Heeft u er een goed gevoel bij? Dan heeft u uw koeriersbedrijf gevonden!

Door De Kok Xpress BV
Orionstraat 55 , 5015 BR , Tilburg
24 juni '24 (12:40)

Waaraan voldoet een goed vrachtwagenzeil?

Een goed vrachtwagenzeil is essentieel voor het veilig en efficiënt vervoeren van goederen. Of het nu gaat om bescherming tegen weersinvloeden, het waarborgen van de veiligheid van de lading, of het voldoen aan wettelijke eisen, een kwalitatief hoogwaardig vrachtwagenzeil speelt een cruciale rol.

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.