Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
Transport van een oldtimer auto
Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

Bekijk de huurvoorwaarden

 Natuurlijk kies je een goed bedrijf met een prima reputatie. Lees zeker de online beoordelingen en vraag eventueel om tips van vrienden en/of familie. Het is trouwens zeker niet zo dat de grootste bedrijven altijd de besten zijn. Een lokale verhuurder kan vaak beter en handiger zijn als je gaat voor auto huren Den Bosch, Oss of Veenendaal. Zij kunnen beter maatwerk leveren. Waar je ook boekt, lees de huurvoorwaarden zorgvuldig door voordat je boekt. Met name zaken zoals brandstofbeleid, prijzen voor extra kilometers en ophaal- en terugbrengtijden zijn belangrijk.

Het huren van een autotransporter

Wil je een autotransporter huren, dan is het goed te checken of het totaalgewicht (dus inclusief de lading) onder de grens blijft van het maximale gewicht dat je met jouw rijbewijs mag besturen. Kijk ook na of de auto die je wilt gaan vervoeren qua afmetingen op de autotransporter past. Omdat de meeste verhuurders dit soort voertuigen niet standaard op voorraad heeft, moet je tijdig reserveren. Natuurlijk moet de lading stevig geborgd worden. Let er daarom op dat je de juiste bevestigingsmaterialen koopt of huurt. Bij een aantal verhuurders zijn deze bij de huursom inbegrepen. Tot slot: sluit eventueel een transportverzekering voor het voertuig dat je vervoert, mocht er onverhoopt schade aan de lading ontstaan dan is die verzekerd.

Verdere aandachtspunten

Een basisverzekering is altijd inbegrepen, maar kijk na wat die behalve de verplichte aansprakelijkheid tegen derden verder nog dekt. Overweeg aanvullende dekking indien nodig en let op de hoogte van het eigen risico. Ga ook na wat de minimale leeftijd is om een auto te huren. Kies een auto die past bij jouw behoeften. Overweeg het aantal passagiers, bagageruimte, brandstofefficiëntie en comfort.

Rijden met de autotransporter

Als je niet eerder met een autotransporter hebt gereden, vraag dan om tips en instructies van het verhuurbedrijf. Houd altijd in je gedachten dat je met een zware combinatie op pad gaat. Vraag ook of de verhuurder je laat zien hoe je de autotransporter correct laadt en hoe de lading beveiligd moet worden. Zo weet je zeker dat je het geladen voertuig veilig op zijn plek krijgt.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.

  31 januari '23 (14:21)

  Nationaal en internationaal transport

  Nationaal transport is een cruciale schakel in het distributieproces van goederen binnen het land. Of het nu gaat om de vervoer van dagelijkse boodschappen naar supermarkten of de levering van grote machines naar bouwplaatsen, zonder nationaal transport zou onze economie niet functioneren. Er zijn verschillende manieren om goederen binnen de landsgrenzen te vervoeren, waaronder vrachtwagens, treinen, boten en zelfs vliegtuigen.

  17 januari '23 (13:41)

  Transportbedrijf optimaliseren in 2023? Zo doe je dat!

  Het beheren van een transportbedrijf is niet altijd makkelijk. Je moet als ondernemer namelijk een hoop ballen hoog houden om ervoor te zorgen dat alles goed blijft verlopen. Het kan dan ook moeilijk zijn om het overzicht te houden. Toch is het belangrijk om de touwtjes goed in handen te handen. Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben als er dingen mis gaan. Dit zorgt voor ontevreden klanten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om meer inzicht te krijgen in jouw transportbedrijf. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje.