Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
location_on [xx]km
Transport van een oldtimer auto
Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

Bekijk de huurvoorwaarden

 Natuurlijk kies je een goed bedrijf met een prima reputatie. Lees zeker de online beoordelingen en vraag eventueel om tips van vrienden en/of familie. Het is trouwens zeker niet zo dat de grootste bedrijven altijd de besten zijn. Een lokale verhuurder kan vaak beter en handiger zijn als je gaat voor auto huren Den Bosch, Oss of Veenendaal. Zij kunnen beter maatwerk leveren. Waar je ook boekt, lees de huurvoorwaarden zorgvuldig door voordat je boekt. Met name zaken zoals brandstofbeleid, prijzen voor extra kilometers en ophaal- en terugbrengtijden zijn belangrijk.

Het huren van een autotransporter

Wil je een autotransporter huren, dan is het goed te checken of het totaalgewicht (dus inclusief de lading) onder de grens blijft van het maximale gewicht dat je met jouw rijbewijs mag besturen. Kijk ook na of de auto die je wilt gaan vervoeren qua afmetingen op de autotransporter past. Omdat de meeste verhuurders dit soort voertuigen niet standaard op voorraad heeft, moet je tijdig reserveren. Natuurlijk moet de lading stevig geborgd worden. Let er daarom op dat je de juiste bevestigingsmaterialen koopt of huurt. Bij een aantal verhuurders zijn deze bij de huursom inbegrepen. Tot slot: sluit eventueel een transportverzekering voor het voertuig dat je vervoert, mocht er onverhoopt schade aan de lading ontstaan dan is die verzekerd.

Verdere aandachtspunten

Een basisverzekering is altijd inbegrepen, maar kijk na wat die behalve de verplichte aansprakelijkheid tegen derden verder nog dekt. Overweeg aanvullende dekking indien nodig en let op de hoogte van het eigen risico. Ga ook na wat de minimale leeftijd is om een auto te huren. Kies een auto die past bij jouw behoeften. Overweeg het aantal passagiers, bagageruimte, brandstofefficiëntie en comfort.

Rijden met de autotransporter

Als je niet eerder met een autotransporter hebt gereden, vraag dan om tips en instructies van het verhuurbedrijf. Houd altijd in je gedachten dat je met een zware combinatie op pad gaat. Vraag ook of de verhuurder je laat zien hoe je de autotransporter correct laadt en hoe de lading beveiligd moet worden. Zo weet je zeker dat je het geladen voertuig veilig op zijn plek krijgt.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

19 oktober '23 (15:44)

De voordelen van met een huurauto op vakantie

Wil je graag met de auto op vakantie, maar beschik je niet over een dusdanige kwalitatieve auto, dat een nieuwe auto kopen eigenlijk de enige optie is om veilig naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje te kunnen rijden? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer opties en hoef je dus niet direct een kapitaal uit te geven omdat je een nieuwe auto nodig hebt. Zo behoort het huren van een auto tot de mogelijkheden, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om met het vliegtuig naar je bestemming te vliegen om daar vervolgens op het vliegveld je gehuurde auto in te laden en direct te kunnen vertrekken. Het huren van een auto doe je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel online bij Easyterra. Easyterra is actief in meerdere landen en staat garant voor service, kwaliteit en altijd de beste prijs. Omdat lang niet iedereen de voordelen van een vakantie met de auto ziet en zich vooral druk maakt om de vaak meer dan 10 uur die je moet rijden, hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

16 oktober '23 ( 9:51)

Urenregistratie- en personeelsplanning voor de transport

De transportsector draait om precisie, snelheid en flexibiliteit. Hiervoor is een strakke en tegelijktijdig flexibele personeelsplanning nodig. Het slim inzetten van middelen en personeel is cruciaal voor het behalen van deadlines, het minimaliseren van stilstand en het optimaliseren van de winstgevendheid. In dit artikel ontdek personeelsplanning software niet alleen werkuren bijhoudt, maar een bijzonder grote rol speelt in de bedrijfsprocessen van de transportwereld.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

    Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën.