Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
location_on [xx]km
Transport van een oldtimer auto
Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

Bekijk de huurvoorwaarden

 Natuurlijk kies je een goed bedrijf met een prima reputatie. Lees zeker de online beoordelingen en vraag eventueel om tips van vrienden en/of familie. Het is trouwens zeker niet zo dat de grootste bedrijven altijd de besten zijn. Een lokale verhuurder kan vaak beter en handiger zijn als je gaat voor auto huren Den Bosch, Oss of Veenendaal. Zij kunnen beter maatwerk leveren. Waar je ook boekt, lees de huurvoorwaarden zorgvuldig door voordat je boekt. Met name zaken zoals brandstofbeleid, prijzen voor extra kilometers en ophaal- en terugbrengtijden zijn belangrijk.

Het huren van een autotransporter

Wil je een autotransporter huren, dan is het goed te checken of het totaalgewicht (dus inclusief de lading) onder de grens blijft van het maximale gewicht dat je met jouw rijbewijs mag besturen. Kijk ook na of de auto die je wilt gaan vervoeren qua afmetingen op de autotransporter past. Omdat de meeste verhuurders dit soort voertuigen niet standaard op voorraad heeft, moet je tijdig reserveren. Natuurlijk moet de lading stevig geborgd worden. Let er daarom op dat je de juiste bevestigingsmaterialen koopt of huurt. Bij een aantal verhuurders zijn deze bij de huursom inbegrepen. Tot slot: sluit eventueel een transportverzekering voor het voertuig dat je vervoert, mocht er onverhoopt schade aan de lading ontstaan dan is die verzekerd.

Verdere aandachtspunten

Een basisverzekering is altijd inbegrepen, maar kijk na wat die behalve de verplichte aansprakelijkheid tegen derden verder nog dekt. Overweeg aanvullende dekking indien nodig en let op de hoogte van het eigen risico. Ga ook na wat de minimale leeftijd is om een auto te huren. Kies een auto die past bij jouw behoeften. Overweeg het aantal passagiers, bagageruimte, brandstofefficiëntie en comfort.

Rijden met de autotransporter

Als je niet eerder met een autotransporter hebt gereden, vraag dan om tips en instructies van het verhuurbedrijf. Houd altijd in je gedachten dat je met een zware combinatie op pad gaat. Vraag ook of de verhuurder je laat zien hoe je de autotransporter correct laadt en hoe de lading beveiligd moet worden. Zo weet je zeker dat je het geladen voertuig veilig op zijn plek krijgt.

24 juni '24 (12:40)

Waaraan voldoet een goed vrachtwagenzeil?

Een goed vrachtwagenzeil is essentieel voor het veilig en efficiënt vervoeren van goederen. Of het nu gaat om bescherming tegen weersinvloeden, het waarborgen van de veiligheid van de lading, of het voldoen aan wettelijke eisen, een kwalitatief hoogwaardig vrachtwagenzeil speelt een cruciale rol.

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.