Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pallets in de wereld van transport

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Denk je aan transport, dan denk je gelijk aan pallets. Deze zijn onmisbaar in de wereld van transport. De pallets worden gebruikt om materialen te vervoeren naar binnen- en buitenland.Er zijn dan ook verschillende maten en materialen. Door deze verschillen zijn er verschillende regels en gebruiksdoeleinden als het gaat om transport. In dit artikel lees je alles over de dingen waar je op moet letten wanneer je pallets wil gaan gebruiken voor jouw business in de transportsector. 

Verschillende materialen

Pallets zijn te verkrijgen in verschillende materialen. De meest bekende is de houten pallet. Ook is er een kunststof variant en zelfs een kartonnen versie. Het is goed om van tevoren na te gaan welke het beste is voor jouw product en transport.

De houten pallets zijn het meest eenvoudig vormgegeven. De houtsoorten die zijn gebruikt kunnen verschillen in berken, pine- of eikenhout. Alle varianten hebben dezelfde draagkracht, ga uit van 2000 kg per kilo.

De kunststof pallets worden vaak ingezet als het gaat om het transport van chemische middelen. De pallets zijn namelijk bestand tegen chemische stoffen en de eventuele werking hiervan als het onverhoopt uit de verpakking raakt. Vaak worden er vaten met vloeistoffen op kunststof pallets vervoerd. Ook kan er worden gekozen voor transport in zakken of octabins. De zakken worden voornamelijk ingezet voor het vervoeren van fijne materialen.

Voor de lucht en scheepvaart worden in de meeste gevallen ook kunststof pallets gebruikt. Dit door het gemakkelijke gebruik ervan en ze zijn vrij van eventuele schade door vocht of invloeden van buitenaf. De levensduur van een kunststof pallet is dan ook enkele jaren langer dan de houten versie.

De kartonnen pallet wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt, wel heeft deze uiteraard minder draagkracht dan de houten of die van kunststof. De kartonnen pallets worden soms ingezet in de luchtvaart. Dit omdat ze ook makkelijk te stapelen zijn en het weegt weinig.

Exporteren naar het buitenland

Wil je goederen naar het buitenland exporteren? Let dan op het verschil wat er is tussen het soort pallet. De houten pallets worden altijd gecontroleerd door de International Plant Protection Convention op dierlijk en plantaardig materiaal. Organismen die ziektekiemen zouden kunnen bevatten kunnen zich in het hout nestelen. Door het materiaal van de kunststof pallet is deze vrij van eventuele organismen. Deze worden dan ook vaker gebruikt voor transport naar het buitenland. Ga je de grens over, dan worden de kunststof pallets niet gecontroleerd.

Pallets zijn een veel gebruikt artikel in de wereld van transport. Het is gemakkelijk te stapelen, het is herbruikbaar en wordt vaak gerecycled. Het is een duurzaam product wat veel materialen kan dragen. Wanneer het netjes wordt opgestapeld en weggezet is het magazijn voor elke organisatie in de transport en logistiek overzichtelijk.

Bij Palletcentrale kan ieder bedrijf in de logistieke sector terecht voor advies en pallets. Palletcentrale helpt graag bij het vinden van de juiste palletsoort voor uw business.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

19 oktober '23 (15:44)

De voordelen van met een huurauto op vakantie

Wil je graag met de auto op vakantie, maar beschik je niet over een dusdanige kwalitatieve auto, dat een nieuwe auto kopen eigenlijk de enige optie is om veilig naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje te kunnen rijden? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer opties en hoef je dus niet direct een kapitaal uit te geven omdat je een nieuwe auto nodig hebt. Zo behoort het huren van een auto tot de mogelijkheden, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om met het vliegtuig naar je bestemming te vliegen om daar vervolgens op het vliegveld je gehuurde auto in te laden en direct te kunnen vertrekken. Het huren van een auto doe je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel online bij Easyterra. Easyterra is actief in meerdere landen en staat garant voor service, kwaliteit en altijd de beste prijs. Omdat lang niet iedereen de voordelen van een vakantie met de auto ziet en zich vooral druk maakt om de vaak meer dan 10 uur die je moet rijden, hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

16 oktober '23 ( 9:51)

Urenregistratie- en personeelsplanning voor de transport

De transportsector draait om precisie, snelheid en flexibiliteit. Hiervoor is een strakke en tegelijktijdig flexibele personeelsplanning nodig. Het slim inzetten van middelen en personeel is cruciaal voor het behalen van deadlines, het minimaliseren van stilstand en het optimaliseren van de winstgevendheid. In dit artikel ontdek personeelsplanning software niet alleen werkuren bijhoudt, maar een bijzonder grote rol speelt in de bedrijfsprocessen van de transportwereld.

14 augustus '23 (15:18)

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

    Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën.