Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_maeslantkering

Maeslantkering klaar voor stormseizoen 2019-2020


De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering op zaterdag 14 september 2019 is goed verlopen. Zondagochtend 15 september 2019 waren beide keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_haven

Rhine Valley Rail: nieuwe treinverbinding tussen haven Rotterdam en Duitse achterland


De CMA CGM Group, wereldleider op het gebied van scheepvaart en logistiek, heeft een nieuwe treinverbinding aangekondigd. De Rhine Valley Rail zal de haven van Rotterdam verbinden met het Duitse achterland. Dit meldt Port of Rotterdam.

Normal_klm

Luchtvaartmaatschappijen zijn minder groen dan ze zich voordoen


Door de oprukkende vliegschaamte komen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker met groene initiatieven. Op die manier hopen ze reizigers toch nog voor zich te winnen. Maar schijn bedriegt, want van de verduurzaming van deze maatschappijen komt nog niet heel veel terecht. Dit meldt De Volkskrant.

Normal_daf_nederland

DAF op zoek naar monteurs met ‘Made for DAF’ campagne


Er is in Nederland een tekort aan voertuigtechnici en ook DAF voelt dat. Daarom hebben DAF Nederland en de Nederlandse DAF-dealers samen de campagne 'Made for DAF' opgezet om meer monteurs te werven. Dit meldt TTM.

Normal_ministerie_van_i_en_w

Zeer ernstige verkeershinder Utrecht door werkzaamheden A12 vanaf 27 september


Rijkswaterstaat verwacht vanaf vrijdag 27 september 2019 zeer grote verkeershinder rond Utrecht. Door werkzaamheden aan de voegovergangen van de Galecopperbrug zijn er gedurende 5 tot 6 weken minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de snelweg A12 in oostelijke richting (rijrichting Arnhem). Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_station

Vertraging op station Zwolle door topdrukte bij poortjes


Het is dringen geblazen op station Zwolle. Tijdens de spits is het altijd druk, maar die drukte heeft nieuwe vormen aangenomen bij de NS-poortjes. Reizigers kunnen niet snel door de poortjes heen vanwege lange rijen aan beide kanten en de NS adviseert om eerder te komen dan normaal. De NS ziet echter nog geen problemen, zo meldt De Stentor.

Normal_rss_entry-332565

Airbus: verdubbeling vliegtuigen in 2038


De wereldwijde vloot passagiers- en vrachtvliegtuigen zal binnen negentien jaar ruim zijn verdubbeld. Door aanhoudende groei van de luchtvaart zijn er in 2038 in totaal 48.000 toestellen in bedrijf, voorspelt de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Normal_rss_entry-332348

Miljarden naar onderhoud van infrastructuur


Het ministerie van infrastructuur en waterstaat trekt komend jaar 2,6 miljard euro uit voor onderhoud aan wegen, het spoor en waterwegen. Veel sluizen, bruggen, tunnels en spoorverbindingen gaan al 75 jaar mee en moeten worden worden opgeknapt. Het is de bedoeling dat ze daarbij meteen ook duurzamer en betrouwbaarder worden gemaakt.

Normal_rss_entry-332439

Boeing wilde opstijgen vanaf taxibaan Schiphol


Een Boeing 737 heeft begin deze maand geprobeerd op te stijgen vanaf een taxibaan op Schiphol. De luchtverkeersleiding had net op tijd in de gaten dat het toestel vanaf de verkeerde baan wilde vertrekken en sommeerde de piloten direct te stoppen, waarop de start werd afgebroken. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld.

Normal_rss_entry-332486

'Meer geld provincies voor veiligere wegen’


Provincies moeten in de buidel tasten om de provinciale wegen waarop veel ongelukken gebeuren, ook wel 'dodenwegen' genoemd, veiliger te maken. Veilig Verkeer Nederland denkt aan een bijdrage van 3 miljoen euro per provincie, meldt De Telegraaf.

Normal_rss_entry-332310

Milieudefensie: 'Kabinet moet stikstofprobleem aanpakken'


Milieudefensie mist in de kabinetsplannen voor het komende jaar vooral goede oplossingen voor het stikstofprobleem. "De woningbouw ligt nagenoeg stil, terwijl verkeer en veeteelt veel meer stikstof uitstoten", reageert directeur Donald Pols op de Miljoenennota.

Normal_transavia2

Transavia weegt passagiers: hoe zit dat precies?


Op Eindhoven Airport heeft afgelopen donderdag een bijzonder experiment plaatsgevonden. Voor aanvang van vijf vluchten van Transavia werden passagiers gewogen. Doel van de test: nauwkeuriger kunnen bepalen met welk gewicht aan boord een vliegtuig de lucht in gaat, zodat er minder brandstof mee hoeft. Dit melden Hart van Nederland en Luchtvaartni...

Normal_dam_to_dam

Deze wegen zijn afgesloten tijdens het Dam tot Dam Weekend


Komend weekend, op 21 en 22 september, vindt het Dam tot Dam Weekend plaats. Niet alleen vinden dan de reguliere Dam tot Damloop en de Damloop by night plaats, ook is er een Dam tot Dam Wandeltocht en een Dam tot Dam FietsClassic. Daarom zijn er dit weekend verschillende straten in Amsterdam en Zaandam afgesloten, wat voor overlast kan zorgen vo...

Normal_ns_trein

Defect spoor tussen Amsterdam CS en Schiphol


Momenteel rijden er tussen Amsterdam Centraal en Schiphol aanzienlijk minder treinen vanwege een defect spoor. ProRail heeft een defect geconstateerd en is bezig om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Eén van de twee sporen op het betreffende traject kan momenteel niet gebruikt worden vanwege veiligheidsredenen. Dat meldt ProRail.

Normal_vrachtwagens

‘Grote retailers moeten regie nemen bij verduurzaming wegvervoer’


Het verduurzamen van het wegvervoer gaat nog niet zoals gehoopt: 98 procent van de trucks die in Nederland rijden rijdt nog op diesel. Stakeholders hebben een afwachtende houding als het aankomt op verduurzaming terwijl er nu toch wat moet gaan gebeuren voor de deadline van 2025. ABN AMRO zegt in een analyse dat grote verladers zoals retailbedri...

Normal_rotterdam_centraal

Vijf weken geen trams bij Centraal Station Rotterdam


Maandagochtend werd voor meerdere reizigers op Rotterdam Centraal de normale reis onverwacht onderbroken: er was geen enkele tram te vinden op het station. En dat heeft niks te maken met de stroomstoring van de dag ervoor. Tot 20 oktober rijden er geen trams vanwege vernieuwingswerkzaamheden aan het spoor. Dit leidt echter wel tot chaos op het s...

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht