Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_snelweg__vanuit_auto__automobilist__auto

Werkzaamheden Wantijbrug volgens planning: brug gaat vrijdag weer open


De werkzaamheden aan de Wantijbrug in Dordrecht zijn volgens de planning verlopen en daarom kan de brug vrijdagochtend om 05.00 uur weer open gaan voor verkeer. Rijkswaterstaat is sinds 19 januari bezig met de renovatiewerkzaamheden. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_spoor__station__trein

FNV Spoor ziet niets in plan om ProRail om te vormen tot ZBO


In februari heeft minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) een wetsvoorstel om van spoorbeheerder ProRail een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) te maken naar de Tweede Kamer gestuurd. Veel belanghebbende partijen zijn het niet eens met het plan om ProRail te deprivatiseren. Dit geldt ook voor FNV Spoor, zo meldt de vakbond.

Logo_daf_logo

DAF schenkt ruitenwissermotoren voor ontwikkeling beademingsapparatuur


Aan de Vrije Universiteit Brussel wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van beademingsapparatuur die kan helpen in de strijd tegen het coronavirus. Om dit project te helpen gaat DAF 1.000 ruitenwissermotoren leveren. Dit meldt Big Truck.

Normal_boz_logo

BOZ: behoud toegevoegde waarde zeehavens vergt inzet havens en overheid


De Branche Organisatie Zeehavens (BOZ) verwelkomt de Havennota 2020-2030 'Agenda voor krachtige havens in een duurzame en digitale economie'. De overheid en de vijf zeehavens van nationaal belang delen de noodzaak om de vooraanstaande positie van de Nederlandse havens in Europa en de wereld te behouden. Evenals de ambitie dat de Nederlandse have...

Normal_vrachtverkeer__auto_s_snelweg

Nederlandse vrachtwagenchauffeur omgekomen op Belgische E19


Op de E19 van Antwerpen richting Breda is gisteren een Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De chauffeur reed met zijn vrachtwagen in op een andere vrachtwagen die stilstond in de file die ontstond door de huidige grenscontroles. Dit meldt Transport Online.

Normal_rss_entry-386915

Flevoland wil in gesprek over financiële strop Lelystad Airport


Flevoland wordt "sterk op de proef gesteld" doordat de opening van Lelystad Airport weer met een jaar is uitgesteld, zeggen de provincie en de gemeente Lelystad in een reactie op het kabinetsbesluit. Het lokale bestuur toont begrip voor de "harde realiteit van de coronacrisis", waardoor nu het vliegverkeer grotendeels plat ligt, maar hint wel op...

Normal_rss_entry-386942

Koning belt ANWB over rol Alarmcentrale tijdens coronacrisis


Koning Willem-Alexander heeft dinsdag gebeld met de ANWB. Hij sprak met hoofddirecteur Frits van Bruggen en directeur hulpverlening Rian Vreeburg. Ze vertelden de koning onder meer over de manier waarop de ANWB Alarmcentrale zich inzet om samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en diverse andere organisaties de 21.000 gestrande Nederland...

Normal_rss_entry-386879

'Luchtvaartbranche krijgt ongekende klap in tweede kwartaal'


De wereldwijde luchtvaartbranche krijgt door de coronacrisis een ongekende klap te verwerken. In het tweede kwartaal loopt de omzet hard terug, maar veel kosten moeten nog wel worden betaald, stelt de internationale branchevereniging IATA. De organisatie denkt dan ook dat er luchtvaartmaatschappijen om zullen vallen.

Normal_rss_entry-386932

Belgische gemeente sluit grens naar Maastricht met betonblokken


De Belgen sluiten woensdag en vrijdag de grens naar Maastricht bij Smeermaas met betonblokken af, en voeren extra controles door bij de grensovergang Veldwezelt wegens de markt in Maastricht.

Normal_rss_entry-386965

NS verlengt speciale basisdienstregeling tot en met 28 april


De NS verlengt de speciale basisdienstregeling tot en met 28 april. Het spoorbedrijf besloot op 21 maart minder treinen in te zetten omdat mensen door de maatregelen vanwege het coronavirus veel minder de trein pakken. 

Normal_rss_entry-386630

Vouchers als compensatie voor vliegtickets tijdelijk gedoogd


Luchtvaartmaatschappijen mogen hun klanten tijdelijk vouchers geven als compensatie voor geannuleerde vluchten. Dat is in strijd met Europese regels, maar minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) wil dat tijdelijk gedogen in verband met de coronacrisis.

Logo_cnv-logo

Vakbond CNV en Maat Transport hebben ruzie: ‘even geen maatjes’


Vakbond CNV is niet te spreken over transportbedrijf Maat uit Alblasserdam. Volgens CNV ontneemt Maat zijn personeel hun wettelijke vakantiegeld. Maat, daarentegen, is juist kwaad dat CNV zijn bedrijf in een slecht daglicht plaatst. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_klm_vliegtuig_in_lucht

Minister Van Nieuwenhuizen: Lelystad Airport jaar later open


De coronacrisis werkt door op de oorspronkelijke plannen voor de Nederlandse luchtvaart. De openstelling van Lelystad Airport wordt met een jaar uitgesteld. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Dit meldt de Rijksoverheid.

Logo_deventer_overslag_kombinatie_logo

Dodelijk bedrijfsongeval bij Deventer Overslag Kombinatie


Maandagmiddag rond 16.15 uur is er bij overslagbedrijf Deventer Overslag Kombinatie een man om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval. Hij kwam vermoedelijk bekneld te zitten in een silo. Dit meldt Transport Online.

Normal_trein__wissel__spoor

Problemen rangeerterrein Waalhaven Zuid pas in 2021 opgelost


Het Rotterdamse rangeerterrein Waalhaven Zuid kampt al maanden met een brandveiligheidsprobleem en er is voorlopig nog geen definitieve oplossing. ProRail heeft meerdere tests uitgevoerd om het blusprobleem op te lossen, maar deze zijn allen mislukt en daarom heeft de spoorbeheerder besloten terug naar de tekentafel te gaan om een goede oplossin...

Normal_vliegtuig

Aantal luchtvaartpassagiers voor het eerst in zeven jaar gedaald


In februari 2020 is het aantal passagiers in de luchtvaart voor het eerst in zeven jaar gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Waar in januari het aantal passagiers nog steeg met 1,8 procent, waren er in februari 1,3 procent minder passagiers die van en naar de Nederlandse luchthavens reisden. Dit meldt het Centraal Bureau voor...

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht