Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_vrachtwagens

Binnenkort voor het eerst zelfrijdende vrachtwagens op Nederlandse wegen


Zeeland heeft de primeur wat betreft zelfrijdende vrachtwagens in Nederland. Over een paar maanden gaat er in deze provincie een drie jaar durende proef  van start met zelfrijdende vrachtwagens op de openbare weg. Dit meldt Omroep Zeeland.

Logo_abr_de_haan_logistics_logo

Abr. de Haan Logistics is failliet verklaard


Abr. de Haan Logistics uit Alblasserdam is door de rechtbank van Rotterdam failliet verklaard. Het is nog niet bekend of er sprake gaat zijn van een doorstart of dat de medewerkers momenteel nog doorwerken. Dit meldt Big Truck.

Normal_auto_s__auto__straat__weg

Meer dan dertig boetes voor negeren rood kruis A13


Nadat Rijkswaterstaat gisterochtend een rijstrook op de A13 afzette vanwege een ongeluk, besloten ruim dertig automobilisten de rode kruizen boven de weg te negeren. Zij reden door en krijgen binnenkort elk een fikse boete op de mat. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_vrachtverkeer__auto_s_snelweg

Kamerleden oneens over oplossing A12 na noodkreet regio


Er moet een oplossing komen voor de A12 tussen Arnhem en Duitsland, die volledig is dichtgeslibd. De regio heeft aan de bel getrokken en wil de komende tijd een miljoen euro per jaar om de druk op de snelweg te verlichten. Kamerleden zoeken naar een oplossing: extra asfalt of een gedragsverandering afdwingen? Voorlopig zijn ze het nog oneens. Di...

Logo_rijkswaterstaat_logo

Afsluiting door onderhoudswerkzaamheden A9


Rijkswaterstaat voert van 22 tot en met 27 november onderhoudswerkzaamheden uit op de snelweg A9 bij afrit 9 Heemskerk. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van asfalt en voegovergangen. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_duits-bedrijfsleven-positief-energietransitie-haven-rotterdam

Duits bedrijfsleven positief over energietransitie haven Rotterdam


Het Duitse bedrijfsleven heeft lof uitgesproken voor de projecten die de haven van Rotterdam in drie stappen CO₂-neutraal maken. Dat gebeurde op woensdag 20 november 2019 tijdens een bezoek van een delegatie van het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) aan de haven van Rotterdam. Dit meldt Port of Rotterdam.

Normal_schiphol_vliegveld

Schiphol wint Kristalprijs 2019 voor transparante verslaggeving


Royal Schiphol Group wint de Kristalprijs 2019, de prijs voor de meest transparante verslaggeving over het financiële jaar 2018. Schiphol eindigde met hun maatschappelijke jaarverslag als hoogste op de ranglijst van de Transparantiebenchmark 2019. De jury geeft aan dat Schiphol op een heldere manier over duurzame thema’s rapporteert en daarbij o...

Normal_rss_entry-350526

IATA: Nederlandse luchtvaartsector kan duizenden nieuwe banen creëren


De Nederlandse luchtvaartsector kan de komende jaren duizenden nieuwe banen creëren en miljarden meer bijdragen aan de economie door zijn concurrentiepositie te versterken. Dat schrijft luchtvaartorganisatie IATA in een rapport over de luchtvaart in ons land.

Normal_rss_entry-350619

Infrastructuurprojecten kunnen jaren vertraging oplopen door stikstof


Vooral grote infrastructuurprojecten die te veel stikstof uitstoten, kunnen in sommige gevallen jaren vertraging oplopen door de stikstof- en PFAS-problematiek. "Enkele projecten" kunnen in hun huidige vorm misschien helemaal niet doorgaan. De kosten door deze problemen lopen al in de tientallen miljoenen, zegt verantwoordelijk minister Cora van...

Normal_rss_entry-350346

Fietser overleden na ongeval in Oosterhout


Door een aanrijding met een auto is in Oosterhout een fietser om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

Logo_boskalis_logo

Boskalis sleept contracten voor zwaar zeetransport in de wacht


Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft onlangs een handvol contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten zijn toegekend door verschillende opdrachtgevers en hebben een gezamenlijke waarde van circa 120 miljoen Amerikaanse dollar. Het merendeel van de projecten zal naar verwachting in 2021 en 2022 worden u...

Normal_ns__trein__station__spoor

Trein in Nijmegen ontruimd na alarm conducteur


Vanochtend is rond 09.00 uur een trein ontruimd op station Nijmegen nadat een conducteur alarm sloeg. De conducteur dacht op een perron twee mensen onwel te zien worden nadat zij uit dezelfde trein stapten. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Normal_beton__brug__viaduct

Circulair viaduct wint Betonprijs 2019


Het circulaire viaduct, gebouwd door samenwerkingspartners Van Hattum en Blankevoort, Consolis Spanbeton en Rijkswaterstaat, heeft de Betonprijs 2019 gewonnen in de categorie Circulair. Op 14 november 2019 is de Betonprijs uitgereikt aan Esther van Eijk, projectleider bij Van Hattum en Blankevoort. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_schiphol__vliegtuig__vliegveld

Toeristen laten zich amper tegenhouden door vliegschaamte


Veel toeristen laten zich niet tegenhouden door milieuvervuiling als ze een vliegreis willen maken. Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien volwassen minstens één keer per jaar privé vliegen en een kwart van de volwassenen twee keer of vaker. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_rotterdam-the-hague-airport_pers

Rotterdam onderzoekt grootschalige productie synthetische kerosine


Er komt een onderzoek naar grootschalige productie van duurzame, synthetische vliegtuigbrandstof in de haven van Rotterdam. Vliegtuigbrandstof, oftewel kerosine, is nu een product van de olieraffinaderijen. Maar het kan ook gemaakt worden op basis van CO2, waterstof en groene stroom. De komende jaren komt op Rotterdam The Hague Airport een proef...

Normal_rss_entry-350383

Circa 25 verstekelingen aangetroffen op veerboot


Op een veerboot richting Engeland zijn ongeveer 25 verstekelingen aangetroffen. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De verstekelingen zijn allemaal levend van het vrachtschip gehaald, bevestigt een politiewoordvoerder ter plaatse. De verstekelingen krijgen "de eerste medische hulp die zij nodig hebben", aldus de veiligheidsregio Rijnmondv...

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht