Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-388952

Burgemeesters in gesprek over overlast motorrijders


Het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's bespreekt maandagavond of in het paasweekeinde extra maatregelen genomen moeten worden tegen groepen motorrijders. Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren, met name op de rivierdijken en op de Posbank bij Rheden.

Normal_auto__rijden__weg__automobilist

Duitsland al gestart met controles aan Nederlandse grens


De Duitse regering neemt vandaag een beslissing over het al dan niet sluiten van de grenzen met Nederland, België, Polen en Tsjechië voor niet-essentieel verkeer. Nog voor er een beslissing is aangekondigd wordt er echter al gecontroleerd door bij de Nederlandse grenzen, zoals bij Venlo. Dit melden 1Limburg en TTM.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Inspectie beschadigde stuw Linne gestart


De onderwaterinspectie van de beschadigde stuw in Linne is in de week van 31 maart 2020 begonnen. De bouw van de tijdelijke breuksteendam is afgerond. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_tweede-tatra-phoenix-8x6-voor-pronk-belkom

Pronk-Belkom Transport schaft tweede TATRA Phoenix aan


Na de ingebruikname van de eerste TATRA Phoenix in mei vorig jaar, kreeg gespecialiseerd transportbedrijf Pronk-Belkom in het Noord-Hollandse De Goorn deze maand de tweede Phoenix via TATRA Nederland dealer Truckland afgeleverd. Dit meldt TATRA Nederland.

Logo_port_of_rotterdam

Spoorbrug Rozenburgsesluis volgens plan geplaatst


De plaatsing van de 177 meter lange spoorbrug over de Rozenburgsesluis verliep dit weekend succesvol. Zaterdagavond 4 april stond de brug op zijn plaats. Dat gebeurde even voor 18.00 uur, eerder dan gepland. De spoorbrug vormt een belangrijk onderdeel van het Theemswegtracé, een ruim vier kilometer lang nieuw traject van de havenspoorlijn. Volge...

Normal_rss_entry-388898

Aanzienlijk drukker bij PostNL vanwege coronacrisis


Bij PostNL is het deze dagen aanzienlijk drukker dan voor de coronacrisis. "Door de coronacrisis beseffen mensen ineens dat onze bezorgers belangrijk werk doen. Ze zien: wat bijzonder dat een bedrijf zeven dagen per week bij mij in de straat komt om dingen te bezorgen of af te halen", zegt PostNL-topvrouw Herna Verhagen in het AD.

Normal_rss_entry-388406

Schiphol en drie andere luchthavens moeten natuurvergunning aanvragen


Schiphol en drie andere Nederlandse luchthavens opereren momenteel zonder geldige natuurvergunning. Dat erkent verantwoordelijk minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Maar zij is niet van plan daarom direct vluchten te gaan verbieden.

Normal_rss_entry-388407

Taxichauffeurs willen toegang tot noodsteun afdwingen met petitie


Taxichauffeurs blijven zich inzetten om ook in aanmerking te komen voor de noodmaatregelen van de overheid tegen de coronacrisis. Maandag overhandigen ze namens de sector een petitie aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarin wordt de "zorgelijke" financiële positie van de personenvervoerders geschetst.

Normal_rss_entry-388844

Afsluitdijk weer open na uitgelopen werkzaamheden


De A7 over de Afsluitdijk is weer open. De weg zou van zaterdag 4 april 18.00 uur tot zondag 5 april 16.00 uur in beide richtingen gesloten zijn tussen Den Oever en knooppunt Zurich, maar omdat de werkzaamheden uitliepen kon de dijk om 16.00 nog niet open.

Normal_rss_entry-388862

Burgerorganisaties: beperk staatssteun luchtvaartbedrijven


Het coronavirus moet er niet toe leiden dat landen heel veel geld geven aan luchtvaartbedrijven. Dat vinden bijna honderd Europese burgerorganisaties, waaronder de Nederlandse organisaties Bewoners Omgeving Schiphol, SchipholWatch, Landelijk Burgerberaad Luchtvaart en Werkgroep Toekomst Luchtvaart.

Normal_rss_entry-388336

'Frankrijk en Nederland staan garant voor leningen aan Air France-KLM'


Luchtvaartconcern Air France-KLM is in gesprek met verschillende banken over miljarden euro's aan noodleningen waar de Nederlandse en Franse overheid garant voor staan om daarmee de coronacrisis te doorstaan. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

Normal_bus__binnenkant_2

CNV: zet alle aanbestedingstrajecten in het OV op pauze


CNV Vakmensen is van mening dat alle lopende aanbestedingstrajecten in het openbaar vervoer op pauze gezet moeten worden. De vakbond wil een opschorting van minimaal een jaar. Daarover heeft CNV een brief geschreven aan het samenwerkingsverband van decentrale ov-autoriteiten (DOVA). Dit meldt OVPro.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Juli en augustus: A10 Noord en A8 Zaanstad afgesloten voor groot onderhoud


Vanaf 3 juli start het groot onderhoud aan twee belangrijke verkeersaders aan de noordkant van Amsterdam. Rijkswaterstaat sluit de snelwegen A10 Noord (in beide richtingen) en A8 (richting Amsterdam). Het werk duurt tot 11 augustus en de extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. Dit meldt Rijkswaterstaat

Normal_rss_entry-388318

Koolmees: banenverlies KLM 'in de geest van de regels'


Het verlies van circa tweeduizend banen dat KLM onlangs heeft aangekondigd is "in de geest van de regels" rond de loonkostenregeling die het kabinet heeft ingesteld om ondanks de coronacrisis werkgelegenheid te behouden. Dat zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken).

Logo_daf_logo

DAF-fabrieken blijven langer gesloten


DAF heeft aangekondigd dat de fabrieken tot zeker 20 april gesloten zullen zijn vanwege de coronacrisis. Het Amerikaanse moederbedrijf van DAF, Paccar, heeft deze maatregel afgekondigd voor al zijn fabrieken. Dit meldt Transport Online.

Normal_auto_s__auto__straat__weg

Bijna een kwart minder auto’s geregistreerd in maart


Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto’s is afgelopen maand met 23,4 procent gedaald ten opzichte van maart 2019, tot 29.496 stuks, zo blijkt uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Dit betrof grotendeels afleveringen van voertuigen die reeds waren besteld voor de invoering van de maatregelen om het coronavirus te bestr...

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht