Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_trein_binnenkant

FNV: duidelijkheid nodig over steun OV-sector in 2021


Er bestaat onder zowel vervoerders als hun werknemers in de OV-sector veel onzekerheid over de werkgelegenheid in de toekomst doordat er geen duidelijkheid is over financiële steun vanuit de overheid in 2021, aldus FNV Streekvervoer. Daarom wil de vakbond dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) snel helderheid ...

Normal_containers__haven

Overslag haven Amsterdam fors gedaald door coronacrisis


De overslag van de havens in het Noordzeekanaalgebied, waaronder de zeehaven van Amsterdam, is vanwege de coronacrisis in de eerste helft van 2020 bijna 11 procent gedaald. In totaal was de overslag van deze havens in deze periode 48,7 miljoen ton. Dit meldt Vastgoedmarkt.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Weekendafsluiting af- en oprit Lelystad A6 richting Almere


Rijkswaterstaat vervangt op een aantal plaatsen de asfaltdeklaag van de snelweg A6. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden is de op- en afrit Lelystad (10) richting Almere in het weekend van vrijdag 14 augustus 21.00 tot en met maandag 17 augustus 05.00 uur afgesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_hand-disinfection-4954840_640

Inspectie SZW gaat strenger controleren op naleven coronaregels


De Inspectie SZW vindt dat bedrijven lang genoeg de tijd hebben gehad om de juiste maatregelen te treffen om te voldoen aan de coronaregels voor de werkvloer. Daarom worden er vanaf nu meer inspecties uitgevoerd en zal er ook strenger worden opgetreden. Dit meldt evofenedex.

Normal_autoongeluk__auto__ongeluk__schade

Twee vrachtwagens betrokken bij ongeluk op N62


Vanochtend is er op de Sloeweg (N62) tussen Heinkenszand en ’s-Heerenhoek een ongeluk gebeurd met twee vrachtwagens. Ter hoogte van de Staalsweg kwamen de twee voertuigen rond 07.50 uur met elkaar in botsing. Dit meldt Transport Online.

Normal_rss_entry-424521

Rijkswaterstaat gaat ook de Brug over de Noord inkorten


Rijkswaterstaat gaat deze week vanwege de hitte het beweegbare deel van de Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht inkorten. Dat moet voorkomen dat de brug vast komt te zitten bij uitzetting door de warmte. Vorige week is dat ook gedaan bij de Merwedebrug bij Gorinchem.

Normal_rss_entry-424548

Politie houdt verdachte bestelbus aan, vindt 100 kilo cocaïne in verborgen ruimte


De politie heeft na een aanhouding op de A2 bij Abcoude 104 kilo cocaïne ontdekt in een verborgen ruimte van een bestelauto. De bestuurder van 31 jaar en zijn Albanese bijrijder van 24 jaar zitten voor het bezit en het vervoeren ervan vast.

Normal_snelweg_nederland

Weekendafsluiting snelweg A4 tussen Delft en knooppunt Benelux


Rijkswaterstaat voert van vrijdag 14 augustus 22.00 uur tot maandag 17 augustus 05.00 uur werkzaamheden uit op de snelweg A4, richting knooppunt Benelux. Het werk bestaat uit vervangen van asfalt door stil asfalt. Weggebruikers moeten rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_klm_vliegtuig_in_lucht

Inspectie bezorgd over toename overlastincidenten in vliegtuigen


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maakt zich zorgen over de toegenomen meldingen over zich misdragende passagiers, die een mogelijk risico kunnen meebrengen voor de vliegveiligheid. Inspecteur-generaal Jan van den Bos van de ILT vraagt alle betrokken partijen alert te blijven en waar mogelijk meer preventieve maatregelen te nemen om h...

Normal_taxi_-_vervoer

Enorme daling in aantal nieuwe taxi’s op de weg in 2020


Uit onderzoek van Diks Verzekeringen blijkt dat er in de eerste zeven maanden van 2020 een enorme daling is in het aantal taxi’s dat voor het eerst werd toegelaten op de Nederlandse wegen, ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. In juli is het grootste verschil te zien. Dit meldt Diks Verzekeringen.

Normal_vuur__brand__brandweer

Drie vrachtwagens uitgebrand bij distributiecentrum PostNL


Bij een distributiecentrum van PostNL in Amersfoort hebben afgelopen nacht drie vrachtwagens in brand gestaan. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het pand waar de vrachtwagens naast stonden, maar de wagens zelf zijn volledig uitgebrand. Dit meldt Hart van Nederland.

Normal_ms_rotterdam_hal

HAL’s MS Rotterdam meert nog één laatste keer aan in Rotterdam


Holland America Line's Rotterdam zal vandaag, 10 augustus 2020, voor de laatste keer aanmeren in de haven van Rotterdam. Het schip, dat een volle dag de haven aandoet, biedt fans de gelegenheid om het schip te zien. De Rotterdam vaart vervolgens naar de Damen Shipyard voor onderhoud, voordat het wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar. In juli...

Normal_rss_entry-423975

Twee gewonden bij steekpartij na verkeersruzie in Rotterdam


Twee jonge Rotterdammers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door messteken gewond geraakt na een mogelijke verkeersruzie in hun woonplaats. De slachtoffers van 19 en 21 jaar werden in de buik en arm geraakt en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Normal_rss_entry-424357

Rotterdamse haven gaat helpen bij herstel haven Beiroet


De Rotterdamse haven gaat samen met de Wereldbank kijken hoe de verwoeste haven van Beiroet kan worden hersteld. Dat zei minister Sigrid Kaag zondag na een virtuele donorconferentie, waarvoor de Franse president Emmanuel Macron het initiatief had genomen.

Normal_rss_entry-424383

Bus en tram krijgen 'kuchschermen' tegen coronavirus


Alle stads- en streekbussen en trams in Nederland worden de komende weken voorzien van 'kuchschermen' voor chauffeurs. Reizigers moeten na installatie weer voorin instappen zodat betere controle mogelijk is en zwartrijden wordt tegengegaan. Dat zegt voorzitter Pedro Peters van koepelorganisatie OV-NL tegen De Telegraaf.

Normal_rss_entry-423189

Veel verkeer richting kust, gemeente Zandvoort roept op weg te blijven


Het is vrijdagochtend druk op de wegen richting de kust. De gemeente Zandvoort roept op om niet meer met de auto naar het strand te komen. De reguliere parkeerplaatsen in Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn inmiddels vol.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht