Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Logo_provincie_groningen_logo

Uniek experiment met betonnen sluisdeuren in Groningen


De provincie Groningen gaat onderzoek doen naar de toepasbaarheid van betonnen sluisdeuren. Voor het experiment wordt zogeheten ultra-hogesterktebeton gebruikt. Met het experiment moet worden vastgesteld of dit type beton bestand is tegen zware scheepstoten. Ook wordt er gekeken naar duurzaamheid, onderhoud en toepasbaarheid in water. Dit meldt ...

Normal_van_grinsven_scania

Van Grinsven kiest voor Scania P450 6x4 voor bronbemaling


Van Grinsven grondboringen en bronbemaling uit Wilbertoord zette recent een nieuwe Scania P450 6x4 met een aangedreven vooras en een gestuurde naloopas in een XT-uitvoering op de weg. Of exacter gezegd: op de bouwplaats. Want de Scania vormt een essentieel element in het hele proces rond een bronbemaling. Om de configuratie compleet te maken wer...

Normal_snelweg__vrachtverkeer__auto__weg

Tachograaffraude moeilijk aan te pakken, ILT wil steviger optreden


In haar jaarverslag geeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zelf aan dat ze vaak achter de feiten aanloopt wat betreft tachograaffraude. Omdat deze vorm van fraude technisch erg ingewikkeld is geworden is het voor de ILT lastig om hier goed op te handhaven. Toch hoopt de ILT stappen te kunnen zetten om deze fraude beter aan te kunnen ...

Logo_rijkswaterstaat_logo

Nachtafsluitingen Zeeburgertunnel A10


Rijkswaterstaat voert gedurende twee nachten onderhoudswerkzaamheden uit aan de Zeeburgertunnel (snelweg A10). Daarom is van 25 op 26 mei de oostbuis (richting Amsterdam-Noord) afgesloten en van 26 op 27 mei de westbuis (richting Amsterdam-Zuidoost). Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_vrachtwagen__daf__truck__nederland__tulpen

TLN: tweede steunpakket helpt transportsector niet


Voor transportondernemers schiet het tweede steunpakket van het kabinet tekort. Die conclusie trekt Transport en Logistiek Nederland (TLN). Transportbedrijven die nauw betrokken zijn bij de bevoorrading van getroffen sectoren worden genegeerd, terwijl die betreffende sectoren wel steun krijgen. Ook kleine transportondernemers (KTO’ers) vallen bu...

Normal_rss_entry-402000

'Corona-helikopter' terug naar regulier gebruik, vervoerde 68 coronapatiënten


De Lifeliner 5, de speciaal voor coronavervoer ingerichte traumahelikopter, is vanaf vrijdag weer beschikbaar voor het reguliere vervoer van patiënten vanaf de Waddeneilanden naar het vasteland. Vanwege het dalend aantal coronapatiënten die intensieve zorg nodig hebben, is vervoer via de lucht over grotere afstanden niet meer nodig.

Normal_rss_entry-401775

Transavia start in juni weer met vliegen na negen weken aan de grond


Transavia start vanaf 4 juni stap voor stap zijn vluchtschema weer op. Volgens de luchtvaartmaatschappij kan dat door geleidelijke versoepeling van reisbeperkingen in Nederland en andere landen in Europa. Ook zou er bij klanten weer belangstelling zijn voor reizen.

Normal_rss_entry-401789

NS: stationswinkels, toiletten en fietsenstallingen gefaseerd weer open


Verschillende stationswinkels zijn woensdag weer gefaseerd opengegaan. Het ging om winkels van één keten, later volgen meer winkels. Dat maakte de NS bekend. De fietsenstallingen op de treinstations zijn vanaf maandag beschikbaar. Vanaf 1 juni hanteren toiletten met medewerkers weer hun normale openingstijden en zijn ook bagagekluizen weer te ge...

Normal_rss_entry-401781

Rapport: georganiseerde criminaliteit ziet kansen op Schiphol


De georganiseerde criminaliteit ziet kansen op Schiphol. Onder meer bagagekelders zijn kwetsbaar voor de smokkel van verdovende middelen.

Normal_rss_entry-402006

NS moet inkrimpen, verwacht komende vijf jaar 4,7 miljard euro verlies


De NS schat dat het aantal treinreizigers in 2025 weer terug is op het niveau van voor de coronacrisis. Tot die tijd verwacht het bedrijf een verlies van 4,7 miljard euro. Zonder overheidssteun houdt de NS het hoofd niet boven water, zegt financieel directeur Bert Groenewegen in NRC.

Normal_zomer__zon__warm__weer__blauwe_lucht

De Nationale Transportgids wenst je een fijne Hemelvaartsdag


De redactie van de Nationale Transportgids zal op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) gesloten zijn. 

Logo_rijkswaterstaat_logo

Nachtelijke verkeershinder A6 richting Almere vanaf 26 mei


Rijkswaterstaat vervangt op een aantal plaatsen de asfaltdeklaag van de snelweg A6. In verband met deze onderhoudswerkzaamheden wordt de A6 richting Almere doordeweeks enkele avonden en nachten afgesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_containerschip__vrachtschip

Zeevarenden kunnen na maanden afgelost worden door luchtbrug KLM


KLM zet luchtbruggen op zodat zeevarenden op zeeschepen eindelijk afgelost kunnen worden. Veel zeevarenden zijn nu al maanden langer aan boord dan gebruikelijk vanwege de wereldwijde coronapandemie. Nu kunnen collega’s ter aflossing worden ingevlogen. Dit meldt Transport Online.

Normal_maaskade_port_of_rotterdam_persbericht

Maaskade in Rotterdam weer open voor binnenvaart


De binnenvaart kan weer gebruik maken van de Maaskade aan het Noordereiland in Rotterdam Centrum. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de 500 meter lange hypermoderne kade met een klassieke uitstraling overgedragen aan de gemeente voor exploitatie. Dit meldt Port of Rotterdam.

Normal_autoongeluk__auto__ongeluk__schade

Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij ongeluk op A67


Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oost-Vlaanderen is gisteren omgekomen bij een ongeval op de A67 bij de Belgische grens. Bij het ongeval waren meerdere vrachtwagens betrokken. De snelweg is tot vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

Normal_vrachtwagens

Aanzienlijk minder ‘inklimmers’ in Nederlandse havens


Hoewel het aantal ‘inklimmers’ afgelopen jaar hard steeg, zijn er dit jaar tot nu toe aanzienlijk minder gevallen geconstateerd. In het eerste kwartaal van 2020 hebben 130 mensen op illegale wijze geprobeerd vanuit de Nederlandse havens het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Vorig jaar ging het in dezelfde periode om 240 mensen. Dit meldt TTM op b...

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht