Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-388069

Aantal ov-reizigers drastisch afgenomen door coronacrisis


Het aantal passagiers in het openbaar vervoer is drastisch afgenomen door de coronacrisis. In de tweede helft van maart checkten dagelijks 90 procent minder reizigers in vergeleken met een vergelijkbare dag in 2019. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart.

Normal_rss_entry-388113

Regels rond rij- en rusttijden voor vrachtwagenchauffeurs langer versoepeld


De regels voor vrachtwagenchauffeurs worden langer verruimd om de aanvoer van de belangrijkste goederen in de coronacrisis zo goed mogelijk te regelen. De zogenoemde rij- en rusttijden blijven zeker tot 1 juni van dit jaar versoepeld, waardoor chauffeurs langere dagen mogen maken en wat minder rust hoeven te nemen.

Normal_rss_entry-388192

Binnenvaartschippers ontevreden over 'coronaclausules'


Binnenvaartschippers krijgen door de coronacrisis contractvoorwaarden voorgeschoteld die voor hen erg ongunstig zijn. Dat meldt de branchevereniging BLN-Schuttevaer, die signaleert dat leden te maken krijgen met 'coronaclausules'.

Normal_rss_entry-388168

KLM gaat Nederlanders terughalen uit Australië en Nieuw-Zeeland


Luchtvaartmaatschappij KLM gaat bijna 2000 Nederlanders terughalen uit Australië en Nieuw-Zeeland. De eerste vlucht is donderdagavond vertrokken en gaat via Kuala Lumpur door naar Sydney. Daar komt het op 4 april aan, waarna het wederom via Kuala Lumpur op 6 april in Nederland landt.

Normal_auto_wassen

Tijd over? Dit is hoe je het beste je auto kunt wassen


Veel mensen zitten momenteel thuis vanwege het coronavirus en de getroffen maatregelen om de verdere verspreiding ervan te voorkomen. Sommige mensen hebben genoeg te doen, maar bij anderen slaat de verveling inmiddels wellicht toe. Huishoudelijke klusjes worden ineens wel erg aantrekkelijk. Heb je bijvoorbeeld de auto al gewassen? Dit is het per...

Logo_bovag_logo

BOVAG vraagt minister om aanpassing NOW-regels voor complexe bedrijven


BOVAG heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) via een brief gevraagd de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) aan te passen. Met name grotere bedrijven met diverse bedrijfsactiviteiten, zoals autodealerholdings, dreigen door hun structuur buiten de boot te vallen, met als gevolg een fors verlies van banen...

Normal_rss_entry-387314

Luchtvrachtvervoer verder onder druk door coronavirus


De luchtvrachtsector heeft in februari wederom te maken gehad met een dalende vraag. Vraag en capaciteit stonden onder druk door het coronavirus, aldus de internationale brancheorganisatie IATA.

Normal_vrachtwagen__daf__truck__nederland__tulpen

Cao-onderhandelingen beroepsgoederenvervoer stopgezet


De onderhandelingen over de cao Beroepsgoederenvervoer zijn stilgezegd vanwege de coronacrisis. Door deze beslissing blijven de loonschalen en regelingen van de huidige cao voorlopig van kracht. Dit meldt TTM.

Normal_bestelbus__busje__bestelauto

Aantal bestelauto’s voor vijfde jaar op rij toegenomen


Het aantal bestelauto’s is voor het vijfde jaar op rij gestegen. Begin 2020 telde Nederland bijna 940.000 bestelauto’s, het hoogste aantal ooit. Er waren 2,7 procent bestelauto’s meer dan een jaar eerder en 15 procent meer dan in 2015. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe cijfers over bestelauto’s, waarvoor data o...

Normal_spoorbrug_theemswegtrac_

Plaatsing spoorbrug Theemswegtracé online te volgen


De Rotterdamse haven staat aan de vooravond van een van zijn meest spectaculaire infrastructurele hoogstandjes. Op 4 april wordt de nieuwe spoorbrug over de Rozenburgsesluis geplaatst. Het gaat om een belangrijk onderdeel van het nieuwe Theemswegtracé, de verlegging van de Havenspoorlijn bij Rozenburg. Dit meldt Port of Rotterdam.

Normal_rss_entry-387312

Tweede Kamer verontwaardigd over besluit KLM tot ontslag tijdelijk personeel


Het kabinet gaat opheldering vragen aan de KLM over het besluit om personeel met een tijdelijk contract te ontslaan. In de Tweede Kamer heerst verontwaardiging over het besluit van de luchtvaartmaatschappij.

Normal_rss_entry-386925

'1,1 miljoen Europese banen in auto-industrie geraakt door corona'


Het werk van 1,1 miljoen Europeanen in de auto-industrie wordt geraakt door de coronacrisis, waarschuwt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. Volgens de belangenclub zijn de huidige gevolgen voor de werkgelegenheid nog groter als ook het banenverlies in de leveringsketen en gerelateerde branches wordt meegeteld.

Normal_rss_entry-387293

Vliegtaks mogelijk later ingevoerd vanwege coronavirus


De belasting op vliegtickets gaat misschien later in dan de geplande datum van 21 januari 2021. Dat laat staatssecretaris Hans Vijlbrief (Belastingdienst) weten. De Tweede Kamer stemde woensdag in met de vliegtaks.

Normal_rss_entry-387358

Vouchers na geannuleerde vlucht mag alleen met instemming klant


Luchtvaartmaatschappijen mogen alleen vouchers geven ter compensatie van geannuleerde vluchten als de klant daarmee akkoord gaat. Als passagiers geen waardebon willen, moeten zij gewoon hun geld terugkrijgen. Dat heeft Europees Commissaris Adina Valean (Transport) laten weten.

Normal_snelweg__vanuit_auto__automobilist__auto

Werkzaamheden Wantijbrug volgens planning: brug gaat vrijdag weer open


De werkzaamheden aan de Wantijbrug in Dordrecht zijn volgens de planning verlopen en daarom kan de brug vrijdagochtend om 05.00 uur weer open gaan voor verkeer. Rijkswaterstaat is sinds 19 januari bezig met de renovatiewerkzaamheden. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_spoor__station__trein

FNV Spoor ziet niets in plan om ProRail om te vormen tot ZBO


In februari heeft minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) een wetsvoorstel om van spoorbeheerder ProRail een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) te maken naar de Tweede Kamer gestuurd. Veel belanghebbende partijen zijn het niet eens met het plan om ProRail te deprivatiseren. Dit geldt ook voor FNV Spoor, zo meldt de vakbond.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht