NTG Transportnieuws

Logo_rss_entry-272851

Minimumleeftijd omhoog bij Uber


AMSTERDAM - Uberchauffeurs moeten voortaan minstens 21 jaar oud zijn. Nu is dat nog 18 jaar. Ook moeten chauffeurs minstens één jaar rijervaring hebben. Jonge chauffeurs moeten verplicht een training volgen over veiligheid in het verkeer. Die drie regels voert de taxiapp Uber in Nederland in.

Logo_rss_entry-272857

Dinsdag minder treinen vanwege sneeuwval


UTRECHT (ANP) - Vanwege de voorspelde sneeuwval rijden er dinsdag minder treinen dan op een gewone werkdag. De Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben dat maandag laten weten.

Logo_rss_entry-272861

Rijkswaterstaat waarschuwt voor winters weer


DEN HAAG (ANP) - Weggebruikers moeten dinsdag rekening houden met gladheid en sneeuw, waarschuwt Rijkswaterstaat. De dienst verwacht een normale tot iets drukkere ochtendspits, aangezien er vanuit het zuidwesten in de loop van de ochtend lichte sneeuw over het land trekt. De eerste neerslag wordt vanaf 08:00 uur verwacht. Het KNMI heeft code gee...

Logo_vlucht_annuleringen

Dinsdag mogelijk uitval vluchten door sneeuw


AMSTERDAM (ANP) - De verwachte sneeuwval op dinsdag leidt waarschijnlijk tot het uitvallen van vluchten naar, van of via Amsterdam, meldt KLM maandag. De luchtvaartmaatschappij raadt klanten aan om de status van hun vlucht de komende tijd goed in de gaten te houden.

Logo_rss_entry-272766

Drukte bij wegenwacht door vorst


DEN HAAG (ANP) - Het koude weer heeft maandagochtend tot drukte geleid bij de wegenwacht. De ANWB krijgt op een gemiddelde winterse maandagochtend zo'n 4000 meldingen. De verwachting is dat de teller deze maandag op zeker 5000 zal uitkomen.

Logo_rss_entry-272420

Site en app Schiphol zijn weer in de lucht


SCHIPHOL - De website en de app van Schiphol doen het weer. Ze waren vrijdagmiddag enkele uren lang onbereikbaar. Volgens Schiphol was er sprake van ''een IT-probleem'', maar de oorzaak daarvan is nog niet bekend.

Logo_rss_entry-272312

LogiMAT 2019: Dematic geeft live-demo multifunctionele pouch sorter


De LogiMAT van 2018 betekende revival van de pocketsorter. Tal van material handling specialisten toonden hun doorontwikkelingen van dit sorteersysteem dat populair is bij e-fulfilment bedrijven. Dematic blijft niet achter want de komende LogiMAT grijpt de material handling specialist aan om voor het een live demo te geven van het pouch sorter s...

Logo_rss_entry-272244

Treinreiziger positiever over NS


UTRECHT (ANP) - Treinreizigers zijn steeds meer te spreken over de NS. Het percentage treinreizigers dat de NS het rapportcijfer 7 of hoger geeft, lag vorig jaar op 86 procent, tegenover 80 procent eerder. Het is de hoogste waardering sinds de start van de metingen, melden de Nederlandse Spoorwegen vrijdag. In 2004 was de waardering nog 66 procent.

Logo_rss_entry-272287

VVN: Uber moet aan regels gewone taxi voldoen


AMSTERDAM (ANP) - Uber-chauffeurs moeten aan dezelfde regels voldoen die gelden voor gewone taxichauffeurs. Dat vindt Veilig Verkeer Nederland. De organisatie vindt het aantal ongelukken dat met Uber-taxi's plaatsvindt, te hoog.

Logo_rss_entry-272300

Ryanair verlaagt winstverwachting


DUBLIN (ANP) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een winstwaarschuwing gegeven. Het resultaat over het gebroken boekjaar 2019 komt nu naar verwachting uit op 1 miljard euro, waar de prijsvechter eerder rekende op 100 miljoen tot 200 miljoen euro meer. Ryanair sluit niet uit dat de winstprognose nog verder omlaag moet, als er tussen nu e...

Logo_rss_entry-272308

Takeaway duikelt op Damrak


AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in het groen. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Op het Damrak tuimelde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aand...

Logo_rss_entry-272137

Uberchauffeur betrokken bij fataal ongeluk A9


AMSTERDAM (ANP) - Bij een ernstig ongeluk begin januari, waarbij twee mensen om het leven kwamen, was een chauffeur van Uber betrokken. Dat heeft een woordvoerster van de taxionderneming bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door Het Parool.

Logo_rss_entry-272060

Zelfrijdende minibus in Den Haag de weg op


DEN HAAG - Aanvullend op het openbaar vervoer gaat er vanaf medio dit jaar een zelfrijdende minibus in Den Haag de weg op. Een woordvoerder van vervoermaatschappij HTM meldt dat het de eerste zelfrijdende minibus is die in een van de vier grote steden (Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam) in gebruik wordt genomen.

Logo_rss_entry-272072

LogiMat 2019: intelligentie, efficiency en innovatie staan centraal


LogiMat. De Duitse beurs groeit al jaren hard. En dit jaar is dat niet anders. Het aantal exposanten als het verwachte aantal bezoekers zal de editie van de voorgaande edities opnieuw overtreffen is de verwachting. 

Logo_rss_entry-272094

‘Kilometerheffing zorgt voor verduurzaming wagenpark’


De kilometerheffing in België zorgt ervoor dat het percentage Euro 6 trucks sneller groeit dan verwacht. Dat melden diverse Belgische media op basis van cijfers van exploitant Viapass. Vorig jaar was bijna 57 procent van de vrachtwagens uitgerust met een On Board Unit (OBU) van 

Logo_rss_entry-272095

‘Laadinfrastructuur elektrische trucks abominabel’


De Europese transportsector moet snel overstappen op alternatieve brandstoffen om CO2-doelen voor trucks te behalen, maar de tank- en laadinfrastructuur voor deze voertuigen is erbarmelijk. Dat meldt fabrikantenkoepel ACEA voorafgaand aan een vergadering over de voor trucks gestelde CO2-doelen volgende week. Het bereiken van de