Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-414046

Groningen Airport Eelde doet aangifte om trekkers op landingsbaan


Groningen Airport Eelde doet aangifte tegen boeren die donderdagavond laat met hun trekkers de start- en landingsbaan van het vliegveld op reden. Een woordvoerder van het vliegveld bevestigt een bericht hierover van RTV Noord.

Logo_vdl_nedcar_logo

Provincie Limburg faciliteert uitbreiding VDL Nedcar met nieuwe randweg


Gedeputeerde Staten Limburg hebben dinsdag 30 juni 2020 een ontwerp provinciaal inpassingsplan (PIP) vastgesteld om de uitbreiding van autofabriek VDL Nedcar in Born te faciliteren. Via het PIP-traject kan een randweg naar de fabriek snel aangelegd worden, een voorwaarde voor de autobouwer om uit te breiden en nieuwe klanten aan te trekken. Dit ...

Normal_vrachtverkeer__auto_s_snelweg

Kilometerheffing vrachtwagens komt niet eerder dan 2024


Eerder deze week stemde het kabinet in met een wetsvoorstel waardoor de kilometerheffing voor vrachtwagens ingevoerd zal worden. Die vrachtwagenheffing zal echt niet eerder ingevoerd worden dan 2024, zo schrijf minister Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Dit meldt Transport Online.

Normal_vaarweg_ameland_holwerd_rijkswaterstaat

Verlegging vaargeul Ameland gaat niet door: te hoge impact op natuur


Rijkswaterstaat ziet af van de geulverlegging Reegeul-Oost in de Waddenzee. De verlegging heeft een te hoge impact hebben op de natuurwaarden van de omliggende wadplaten. Dit is in strijd met de instandhoudingsdoelen van de Waddenzee. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-413979

PostNL en Sandd compenseren ex-medewerkers Sandd voor onbetaald werk


Postbedrijf PostNL en het onlangs overgenomen Sandd zijn een schikking overeengekomen van een paar miljoen euro met vakbond FNV, voor de compensatie van voormalig medewerkers van Sandd. Het gaat om zo'n 8500 ex-postverspreiders van Sandd die meer uren hadden gewerkt dan dat ze uitbetaald hadden gekregen.

Normal_rss_entry-413880

Tweede Kamer wil haast bij intercity Randstad-Aken: 'Lang genoeg getreuzeld'


Er moet dit jaar nog duidelijkheid komen over een treinverbinding tussen de Randstad en het Duitse Aken. Dat wil een ruime meerderheid van de Tweede Kamer.

Normal_rss_entry-413828

Consumentenbond: leeftijdsdiscriminatie bij autoverzekering moet stoppen


De leeftijdstoeslagen die autoverzekeraars rekenen voor jonge en oudere bestuurders moeten geschrapt worden. Dat schrijft de Consumentenbond in een brief aan het Verbond van Verzekeraars. Jongeren betalen soms tot wel zes keer meer premie dan een gemiddelde bestuurder. Ook ouderen komen er bekaaid vanaf.

Normal_rss_entry-413835

Op dag één al 5 miljoen aan subsidie aangevraagd voor elektrische auto's


Al na één dag hebben particulieren zo'n 5 miljoen euro aan subsidie aangevraagd voor elektrische auto's. Over auto's die sinds begin vorige maand zijn verkocht kunnen mensen subsidie aanvragen, met terugwerkende kracht: het loket ging woensdag open.

Normal_rss_entry-413895

Vrachtwagens van Defensie versperren weg in Den Haag, nog geen boeren


De politie is vrijdagochtend vroeg met veel agenten in Den Haag met het oog op een mogelijk protest van boeren. Grote vrachtwagens hebben de weg naar de toegangsweg van het Binnenhof versperd. Ze zijn neergezet bij de grote kruising, ingeklemd tussen de gebouwen van het ministerie van Financiën en de Hoge Raad. Er zijn nog geen tractoren met boe...

Normal_ns__trein__station__spoor

Protocol openbaar vervoer aangepast met aandacht voor toegankelijkheid


Na een felle lobby van onder andere Ieder(in) en aandacht vanuit de politiek is er een werkgroep opgestart om toegankelijkheid zo goed mogelijk op te nemen in een nieuwe versie van het protocol OV. De nieuwe versie bevat nieuwe en belangrijke afspraken over toegankelijkheid, aldus Ieder(in).

Normal_iveco_van_dam_transport

Van Dam Transport uiterst tevreden met nieuwe IVECO S-WAY


Vol trots gaat Jaap van Dam van Van Dam Transport uit Kwintsheul met zijn IVECO S-WAY met 510 pk de weg op. Het is het nieuw paradepaardje in zijn stal van in totaal twaalf trucks. Hoewel zijn chauffeurs ook graag in de nieuwe truck zouden rijden, gaat Van Dam er eerst zelf een tijdje mee de weg op. Dit meldt IVECO.

Normal_rss_entry-413625

KLM verlengt aanmeldingstermijn vrijwillige vertrekregeling


KLM heeft de aanmeldingstermijn voor een bedrijfsbrede vrijwillige vertrekregeling (vvr) met een week verlengd tot en met 12 juli. Dat meldt vakbond voor cabinepersoneel VNC, dat om een verlenging had gevraagd. De vvr is onderdeel van een herstelplan om het bedrijf door de coronacrisis te loodsen.

Normal_maasvlakte_plaza

Maasvlakte Plaza grootste beveiligde vrachtwagenparkeerplaats na uitbreiding


Truck parking Maasvlakte Plaza heeft er 210 nieuwe parkeerplaatsen bij. Dankzij deze uitbreiding telt Maasvlakte Plaza nu 567 plaatsen en is daarmee de grootste beveiligde vrachtwagenparkeerplaats ter wereld. Het totaal aantal beveiligde parkeerplaatsen in de gehele Rotterdamse haven komt hiermee op 945. Dit meldt Port of Rotterdam.

Normal_trein__wissel__spoor

Aanleg Lelylijn goedkoper dan versnellen bestaand spoor via Zwolle


Uit het haalbaarheidsonderzoek naar de realisatie van de Lelylijn blijkt dat deze spoorlijn de reistijd per trein van Groningen naar de Randstad naar 1 uur en 40 minuten terug zou kunnen brengen. Bovendien is het aanleggen van de Lelylijn ook nog eens goedkoper dan het versnellen van het bestaande spoor via Zwolle. Dit meldt RTV Noord.

Normal_parkeergarage_auto_parkeren

Elektrische auto’s mogelijk gevaar voor brandveiligheid parkeergarages


Veel parkeergarages zijn niet berekend op elektrische auto’s als het aankomt op de brandveiligheid, aldus het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Deze uitspraak deed het instituut naar aanleiding van de brand die vanochtend in een parkeergarage in Alkmaar woedde. Hierbij stond ook een elektrische auto in brand. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-413601

NS: verkoop internationale treintickets zit weer in de lift


De verkoop van internationale treintickets trekt weer aan. Dat meldt de Nederlandse Spoorwegen (NS) op basis van de verkoopcijfers van NS International. Half april bereikte de verkoop een dieptepunt, met een verkoop van slechts 3 procent van wat er normaal wordt verkocht. De laatste weken nam dat aantal weer stevig toe, met inmiddels weer 30 pro...

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht