Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_eurostar__trein__bron_ns_

Nederland tekent verdrag voor snellere trein naar Londen


In Brussel zijn vandaag door Nederland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk de verdragen getekend die een snellere treinreis naar Londen mogelijk maken. Namens Nederland zette staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) haar handtekening onder de afspraken over grenscontroles en beveiliging. De paspoort- en se...

Normal_auto_s__auto__straat__weg

Minister start toch pilot met maximumsnelheid op matrixborden


Eerder dit jaar besloot minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) om niet in te gaan op een breed gesteunde motie om onderzoek te doen naar het standaard tonen van de actuele maximumsnelheid op matrixborden langs de snelweg. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze nu echter dat er dit najaar toch een pilot komt. Dit meldt Ve...

Normal_ovt_winterswijk_scania

OVT Winterswijk gaat voor Scania P410 volumetrekker


Olijslager Veenhuis Transport (OVT) in Winterswijk bestelde onlangs een lage Scania volumetrekker met de zuinige 410 pk SCR-only motor. Op verzoek van de chauffeur kocht directeur Chris Olijslager de 4x2 trekker met een P slaapcabine met een hoog dak. Dit meldt Scania.

Normal_renovatie_bathse_spuisluis_rijkswaterstaat

Renovatie Bathse Spuisluis afgerond, mijlpaal onderhoudsopgave Zeeland


Met het inhijsen van de laatste nieuwe schuif heeft Rijkswaterstaat op maandag 6 juli de renovatie van de Bathse Spuisluis afgerond. De Bathse Spuisluis bestaat uit zes betonnen kokers, afgesloten met zes houten schuiven. Het afgelopen jaar zijn deze schuiven een voor een vervangen. Ook zijn de cilinders, die ervoor zorgen dat de schuiven op en ...

Normal_ns__trein__station__spoor

Regionale vervoerders nemen juridische stappen tegen monopolie NS


Vijf regionale vervoersbedrijven in Nederland willen de monopoliepositie van NS aanpakken en ondernemen daarom juridische stappen tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze maand begint de procedure bij de bestuursrechter, en daarna willen de vervoerder ook naar de Europese Commissie stappen. Dit meldt NRC.

Normal_rss_entry-414676

Twee mannen gearresteerd na boerenprotest Eindhoven Airport


De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en poging tot doodslag bij een demonstratie van boeren bij Eindhoven Airport zondag. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bekendgemaakt

Normal_rss_entry-414789

'Nederland en Singapore best voorbereid op zelfrijdende auto'


Nederland is na Singapore het best voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Zo heeft Nederland een goed onderhouden wegennet en veel laadstations voor elektrische auto's. Ook op het gebied van overheidsbeleid en wetgeving scoort Nederland hoog. Dat meldt adviesbureau KPMG op basis van een analyse van dertig landen waarin gekeken is naar ...

Normal_rss_entry-414638

Verkoop tweedehands auto's flink toegenomen


De verkoop van tweedehands auto's neemt toe. In de maand juni lag de verkoop van occasions door consumenten zo'n 16 procent boven het niveau van een jaar eerder, berekende dienstverlener voor de autobranche VWE Automotive.

Normal_rss_entry-414707

Havenbedrijf Rotterdam start initiatief voor vrachtvervoer op waterstof


Air Liquide en Havenbedrijf Rotterdam beginnen een partnerschap voor vrachtvervoer op waterstof. Het streven is om in 2025 duizend vrachtwagens op waterstof te laten rijden in Nederland, België en West-Duitsland.

Normal_rss_entry-414714

Groningen en Drenthe verbieden demonstraties met trekkers


De Veiligheidsregio's Groningen en Drenthe hebben een verbod van een week afgekondigd voor het demonstreren met trekkers en andere landbouwvoertuigen. De veiligheidsregio's stellen dat die maatregel is genomen omdat de afgelopen dagen demonstraties van groepen boeren leidden tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Normal_rss_entry-414104

Minister Hoekstra: Kamer spreekt zichzelf tegen over Air France-KLM


De Tweede Kamer spreekt zichzelf tegen door wel meer inspraak te willen bij Air France-KLM, maar geen extra aandelen te willen kopen zolang het bedrijf bonussen uitkeert aan de top. Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën). Hij spreekt van een mogelijk dilemma. "Als dat zich voordoet, dan zal ik daarover met de Kamer in gesprek moeten."

Normal_rss_entry-414534

Zondagavond opnieuw protesten door boeren in het hele land


Boeren zijn zondagavond met hun tractoren op meerdere plekken in het land opnieuw de weg opgegaan. Zo voerden ongeveer 35 boeren met tractoren actie bij de terminal van Eindhoven Airport, meldt de Koninklijke Marechaussee.

Normal_rss_entry-414093

Aantal ov-reizigers toegenomen na versoepeling coronamaatregelen


Nederlanders maken langzaamaan weer meer gebruik van het openbaar vervoer sinds de coronamaatregelen woensdag zijn versoepeld. Openbaarvervoerbedrijven beleefden deze week de drukste woensdag en donderdag sinds het openbare leven half maart deels tot stilstand kwam. Dat blijkt uit de cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink.

Normal_rss_entry-414483

Minister opent eerste rijstroken Gaasperdammertunnel (A9)


Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft zondagmiddag de eerste rijstroken van de Gaasperdammertunnel (A9) geopend. Het doorgaande en lokale verkeer in de richting van het knooppunt Holendrecht rijdt voortaan door deze tunnel.

Normal_rss_entry-414531

Als parkeerplaats gebruikte Aalsmeerbaan weer inzetbaar voor vliegverkeer


De Aalsmeerbaan van Schiphol is weer inzetbaar als start- en landingsbaan voor vliegverkeer. De baan werd als gevolg van de coronamaatregelen sinds 28 maart gebruikt als parkeerplaats voor vliegtuigen.

Normal_rss_entry-414046

Groningen Airport Eelde doet aangifte om trekkers op landingsbaan


Groningen Airport Eelde doet aangifte tegen boeren die donderdagavond laat met hun trekkers de start- en landingsbaan van het vliegveld op reden. Een woordvoerder van het vliegveld bevestigt een bericht hierover van RTV Noord.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht