Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_vrachtwagens__trucks__rij

Premier Rutte brengt bezoek aan transportbedrijven getroffen door corona


Minister-president Mark Rutte heeft gisteren twee transportbedrijven bezocht die zijn getroffen door de coronacrisis: Lievaart en de Daily Logistics Group. De transportondernemers vertelden de premier over de problemen die ze nu ervaren en Rutte stak hen een hart onder de riem. TLN-voorzitter Elisabeth Post was ook aanwezig bij het werkbezoek. D...

Normal_lammetje

Ontsnapt lammetje zet de boel op stelten op de A27


Van verkeersdrukte is momenteel weinig sprake in Nederland, maar toch stond er maandagochtend een file op de A27 bij Eemnes. Deze werd veroorzaakt door een ontsnapt lammetje dat de weg over wilde steken. Het lammetje heeft het avontuur overleefd, mede dankzij een vrachtwagenchauffeur die hem een handje hielp. Dit meldt NH Nieuws.

Normal_rss_entry-389172

Alle inzittenden volle bus in Venlo op de bon geslingerd


De politie heeft maandag in Venlo alle inzittenden van een bus een bekeuring gegeven. In de bus zaten inclusief de chauffeur 38 mensen. Ze zaten te dicht op elkaar.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Groot onderhoud A9: nachtafsluitingen richting Heerhugowaard


Rijkswaterstaat vernieuwt van 8 tot en met 12 april het asfalt van de snelweg A9 richting Heerhugowaard, ter hoogte van Kooimeer. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud aan de rijkswegen in Noord-Holland en bestaan uit het vernieuwen van het huidige asfalt. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met maximaal ...

Normal_calandkanaal

Haven Rotterdam start proef toegestane diepgang Calandkanaal


Havenbedrijf Rotterdam is op maandag 6 april gestart met een proef in het Calandkanaal in de Europoort. Het gaat om schepen – vaak olietankers – die goederen overslaan op afmeerpalen 82, 83 en 84 langs de Landtong Rozenburg. De proef moet uitwijzen of het zinvol is om daar de toegestane diepgang voor vertrekkende schepen te vergroten. Onderzoek ...

Normal_snelweg__vrachtverkeer__auto__weg

Controles aan de grens met Duitsland worden niet strenger


De grenscontroles tussen Nederland en Duitsland worden toch niet strenger. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel toegezegd na aandringen van deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-389088

Air France-baas: Air France-KLM heeft snel staatssteun nodig


Air France-KLM heeft 6 miljard euro in kas, maar heeft vanwege de coronacrisis snel staatssteun van de Franse en Nederlandse regeringen nodig om de vloot in de lucht te kunnen houden. Dat heeft Air France-baas Anne Rigail tegen de Franse krant Le Figaro gezegd.

Normal_rss_entry-389072

Bepaalde plekken in paasweekend dicht voor motorrijders en wielrenners


Bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes worden komend weekeinde afgesloten voor motorrijders en wielerclubs. Dit om wandelaars de kans te geven het komende paasweekeinde van het mooie weer te genieten. Dat hebben de veiligheidsregio’s maandag in Utrecht afgesproken.

Normal_rss_entry-388987

VDL NedCar houdt autofabriek mogelijk langer dicht


Autofabriek VDL NedCar in Born bekijkt of het langer dan 20 april zijn deuren gesloten moet houden. De aanleiding daarvoor zou zijn dat BMW, de enige klant, zijn productiestaking tot eind deze maand heeft verlengd.

Normal_vliegtuig

In 2019 weer minder vliegtuigongelukken en minder dodelijke slachtoffers


De luchtvaart was met minder fatale ongelukken en minder dodelijke slachtoffers in 2019 veiliger dan in 2018. Dat maakte brancheorganisatie IATA bekend.

Normal_rss_entry-388952

Burgemeesters in gesprek over overlast motorrijders


Het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's bespreekt maandagavond of in het paasweekeinde extra maatregelen genomen moeten worden tegen groepen motorrijders. Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren, met name op de rivierdijken en op de Posbank bij Rheden.

Normal_auto__rijden__weg__automobilist

Duitsland al gestart met controles aan Nederlandse grens


De Duitse regering neemt vandaag een beslissing over het al dan niet sluiten van de grenzen met Nederland, België, Polen en Tsjechië voor niet-essentieel verkeer. Nog voor er een beslissing is aangekondigd wordt er echter al gecontroleerd door bij de Nederlandse grenzen, zoals bij Venlo. Dit melden 1Limburg en TTM.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Inspectie beschadigde stuw Linne gestart


De onderwaterinspectie van de beschadigde stuw in Linne is in de week van 31 maart 2020 begonnen. De bouw van de tijdelijke breuksteendam is afgerond. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_tweede-tatra-phoenix-8x6-voor-pronk-belkom

Pronk-Belkom Transport schaft tweede TATRA Phoenix aan


Na de ingebruikname van de eerste TATRA Phoenix in mei vorig jaar, kreeg gespecialiseerd transportbedrijf Pronk-Belkom in het Noord-Hollandse De Goorn deze maand de tweede Phoenix via TATRA Nederland dealer Truckland afgeleverd. Dit meldt TATRA Nederland.

Logo_port_of_rotterdam

Spoorbrug Rozenburgsesluis volgens plan geplaatst


De plaatsing van de 177 meter lange spoorbrug over de Rozenburgsesluis verliep dit weekend succesvol. Zaterdagavond 4 april stond de brug op zijn plaats. Dat gebeurde even voor 18.00 uur, eerder dan gepland. De spoorbrug vormt een belangrijk onderdeel van het Theemswegtracé, een ruim vier kilometer lang nieuw traject van de havenspoorlijn. Volge...

Normal_rss_entry-388898

Aanzienlijk drukker bij PostNL vanwege coronacrisis


Bij PostNL is het deze dagen aanzienlijk drukker dan voor de coronacrisis. "Door de coronacrisis beseffen mensen ineens dat onze bezorgers belangrijk werk doen. Ze zien: wat bijzonder dat een bedrijf zeven dagen per week bij mij in de straat komt om dingen te bezorgen of af te halen", zegt PostNL-topvrouw Herna Verhagen in het AD.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht