NTG Transportnieuws

Logo_rss_entry-272137

Uberchauffeur betrokken bij fataal ongeluk A9


AMSTERDAM (ANP) - Bij een ernstig ongeluk begin januari, waarbij twee mensen om het leven kwamen, was een chauffeur van Uber betrokken. Dat heeft een woordvoerster van de taxionderneming bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door Het Parool.

Logo_rss_entry-272060

Zelfrijdende minibus in Den Haag de weg op


DEN HAAG - Aanvullend op het openbaar vervoer gaat er vanaf medio dit jaar een zelfrijdende minibus in Den Haag de weg op. Een woordvoerder van vervoermaatschappij HTM meldt dat het de eerste zelfrijdende minibus is die in een van de vier grote steden (Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam) in gebruik wordt genomen.

Logo_rss_entry-272072

LogiMat 2019: intelligentie, efficiency en innovatie staan centraal


LogiMat. De Duitse beurs groeit al jaren hard. En dit jaar is dat niet anders. Het aantal exposanten als het verwachte aantal bezoekers zal de editie van de voorgaande edities opnieuw overtreffen is de verwachting. 

Logo_rss_entry-272094

‘Kilometerheffing zorgt voor verduurzaming wagenpark’


De kilometerheffing in België zorgt ervoor dat het percentage Euro 6 trucks sneller groeit dan verwacht. Dat melden diverse Belgische media op basis van cijfers van exploitant Viapass. Vorig jaar was bijna 57 procent van de vrachtwagens uitgerust met een On Board Unit (OBU) van 

Logo_rss_entry-272095

‘Laadinfrastructuur elektrische trucks abominabel’


De Europese transportsector moet snel overstappen op alternatieve brandstoffen om CO2-doelen voor trucks te behalen, maar de tank- en laadinfrastructuur voor deze voertuigen is erbarmelijk. Dat meldt fabrikantenkoepel ACEA voorafgaand aan een vergadering over de voor trucks gestelde CO2-doelen volgende week. Het bereiken van de 

Logo_rss_entry-272081

VEB doet voorlopig niets rond zaak UPS en TNT


DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) neemt voorlopig geen juridische stappen naar aanleiding van een uitspraak over de overname van TNT Express. Het Europees Hof van Justitie bepaalde dat de Europese Commissie in 2013 een overnamebod van UPS op de Nederlandse pakketvervoerder ten onrechte had geblokkeerd.

Logo_rss_entry-272085

Chemische keten heeft behoefte aan nauwere samenwerking


“Er is binnen de chemische keten behoefte aan meer samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid en bedrijven onderling.” De branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW doet een noodoproep op tot meer samenwerking nadat wederom een miljardeninvestering in de Chemische industrie naar Antwerpen gaat. “Terwijl we het 

Logo_rss_entry-272084

‘Nederland ontsnapt aan ramp met Merwedebrug’


De Merwedebrug verkeerde ten tijde van de sluiting ervan in 2016 in een dermate slechte staat dat het een wonder is dat de brug niet is ingestort. Hoogleraren zeggen donderdag tegen EenVandaag dat de brug nog een ‘restlevensduur’ van zes dagen had op het moment 

Logo_bakker-logistiek

Bakker Groep krijgt nieuwe directie


 ZEEWOLDE - Als specialist in transport en warehousing in de food sector behoort Bakker Logistiek, als familiebedrijf, tot de grootste logistieke dienstverleners van Nederland.In totaal werken er ruim 1.800 medewerkers 

Logo_rss_entry-271242

Volvo verkoopt eerste honderd LNG trucks


Volvo Trucks heeft in Nederland de eerste 100 vrachtwagens op LNG verkocht. De meeste van die voertuigen worden de komende maanden uitgeleverd. Dat vertelde directeur verkoop Roeland Ruygt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Volvo voor de verzamelde bedrijfswagenpers. “Ik ben bijzonder gelukkig met onze zuinige LNG-motor. 

Logo_rss_entry-271233

Onverwachte krimp export China


PEKING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De export van China is in december onverwacht gedaald, terwijl ook de import van het land afnam. De cijfers geven aan dat de handelsoorlog met de Verenigde Staten de Chinese economie ondermijnt, net als de afzwakkende wereldeconomie.

Logo_rss_entry-271254

Trucker had niets van doen met aanrijding


TILBURG (ANP) - De uit Dongen afkomstige vrachtwagenchauffeur die was aangehouden als verdachte van een dodelijke aanrijding in België is vrijgelaten. De man blijkt niet betrokken te zijn geweest bij het ongeluk, meldt de politie in Nederland.

Normal_parkeren_nieuwe_auto_s

Ruim 5,9 miljard euro wegenbelasting in 2019


Rijk en provincies verwachten voor 2019 ruim 5,9 miljard euro aan wegenbelasting te innen, bijna 0,2 miljard euro meer dan in 2018. De belastingopbrengsten stijgen met name door een groeiend wagenpark. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar de begrotingen van provincies voor 2019. 

Normal_1200px-randstadrail_leidschendam-voorburg_660x220

Zonder ov geen huizen: kabinet en G4 voeren 'geheim overleg'


Het kabinet en de burgemeesters van vier grote steden voeren in het geheim overleg over de financiering van grote openbaarvervoerprojecten in de Randstad. Zelf hebben het Rijk en de steden te weinig geld hiervoor, dus willen ze private investeerders, zoals pensioenfondsen, overhalen mee te betalen. Dat schrijft het NRC. 

Logo_delft-zuid_energieneutraal_station

Eerste energieneutrale treinstation komt in Delft


ProRail gaat in Delft het eerste energieneutrale treinstation van Nederland bouwen. Onder meer liften, led-verlichting en kaartautomaten op station Delft Zuid gaan volledig werken op energie van een innovatief dak, dat volledig uit zonnepanelen zal bestaan. Om deze reuzenstap op het gebied van duurzaamheid te zetten, werken we nauw samen met de ...

Logo_failliet

Laagste aantal faillissementen sinds 2001


 DEN HAAG - Vorig jaar zijn er 3144 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Dat is bezien over het hele jaar het laagste aantal van deze eeuw, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).