Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-423189

Veel verkeer richting kust, gemeente Zandvoort roept op weg te blijven


Het is vrijdagochtend druk op de wegen richting de kust. De gemeente Zandvoort roept op om niet meer met de auto naar het strand te komen. De reguliere parkeerplaatsen in Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn inmiddels vol.

Normal_luchtverkeersleiding__luchtverkeer__verkeerstoren__vliegveld

1400 gestrande reizigers op Eindhoven Airport door ziekmelding


Wegens een capaciteitsprobleem bij de militaire luchtverkeersleiding wordt er al de hele ochtend niet gevlogen op Eindhoven Airport. Dit leidt tot veel drukte op het vliegveld, waardoor afstand houden moeilijk is. Een woordvoerder van Defensie heeft aangegeven dat de problemen worden veroorzaakt door enkele ziektegevallen binnen de luchtverkeers...

Normal_trein_interieur

‘Geen reden om te twijfelen aan veiligheid ventilatie OV’


Volgens branchevereniging OV-NL is er geen reden om de veiligheid van ventilatiesystemen in het openbaar vervoer in twijfel te trekken. OV-NL wil de adviezen van het RIVM afwachten wat betreft circulatie en het coronavirus voordat er overhaaste stappen worden ondernomen. Dit meldt OVPro. 

Normal_straten_hijs_transport_scania

Straten Hijs & Transport kiest voor Scania R450 met Hiab kraan


Straten Hijs & Transport uit Wijchen nam onlangs een nieuwe Scania R450 8x2 met een 65 ton/m Hiab kraan in gebruik. Op zijn 26ste verjaardag besloot eigenaar Frank Straten tot de aanschaf van de nieuwe Scania. Dit meldt Scania.

Normal_rss_entry-423167

Herstel industrie Rotterdamse haven gaat jaren duren


De impact van de coronacrisis op de Rotterdamse haven is "ongekend hoog" en zal vooral impact hebben op de industrie van de haven. De overslag kan snel herstellen, maar de industrie heeft zeker vijf tot zeven jaar nodig. Vooral bestaande trends, zoals de energietransitie en de omschakeling naar de circulaire economie, digitalisering en herstruct...

Normal_rss_entry-423050

Rijkswaterstaat koelt bruggen in Zuid-Holland preventief


Vier stalen bruggen in Zuid-Holland worden vanaf donderdagmiddag preventief gekoeld met water in verband met het warme zomerweer. Het gaat om de Merwedebrug Gorinchem, de Spijkenisserbrug, de Brug over de Noord, en de Stadsbrug Dordrecht. Door te koelen wil Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen door de hoge temperaturen bepe...

Normal_rss_entry-423160

Geen vliegverkeer op Eindhoven Airport door capaciteitsprobleem


Op Eindhoven Airport is vrijdag tot 12.30 uur geen vliegverkeer mogelijk. Dat meldt het vliegveld op Twitter. Er is sprake van een capaciteitsprobleem bij de luchtverkeersleiding.

Normal_rss_entry-423105

Wethouder Urk legt taken voorlopig neer om rol in verdacht transportbedrijf


SGP-wethouder Geert Post van de gemeente Urk legt zijn bestuurstaken neer, zolang er een onderzoek loopt naar zijn integriteit. Burgemeester Ineke Bakker van Urk heeft donderdagavond tot dat integriteitsonderzoek besloten, omdat de wethouder verzwegen had dat hij een nevenfunctie heeft als vervoersmanager bij het transportbedrijf van zijn zoon. ...

Normal_rss_entry-423101

ANWB verwacht drukte op Nederlandse wegen door dagjesmensen


Veel mensen zullen vrijdag met het warme weer verkoeling gaan zoeken aan de kust en waterrijke gebieden. De ANWB verwacht dan ook veel verkeer op de Nederlandse wegen dat voor oponthoud zal zorgen.

Normal_rss_entry-422879

Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in voor pech langs de weg


In verband met de aanhoudende hoge temperaturen de komende dagen heeft Rijkswaterstaat een hitteprotocol in werking gesteld. Dat betekent dat gestrande automobilisten extra snel worden geholpen om te voorkomen dat ze onnodig lang in de volle zon moeten blijven staan.

Normal_vrachtverkeer__auto_s_snelweg

Wethouder blijkt ook vervoersmanager verdacht transportbedrijf


Wethouder Geert Post uit Urk ligt onder vuur nu blijkt dat hij heeft verzwegen ook vervoersmanager te zijn van het transportbedrijf van zijn zoon (32). De zoon in kwestie is opgepakt in de haven van Calais op verdenking van drugssmokkel. Er werd voor bijna 16 miljoen euro aan harddrugs in zijn vrachtwagen gevonden. Dit meldt De Stentor.

Normal_auto_s__auto__straat__weg

'Nederlanders zijn slecht op de hoogte van verkeersregels vakantieland'


Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan blijken slecht op de hoogte van de verkeersregels en verkeersborden in hun land naar keuze, zo blijkt uit de ANWB Vakantie Verkeersquiz die 120.000 Nederlanders hebben ingevuld. De deelnemers konden kiezen uit verkeersvragen over Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en België. De ...

Normal_rss_entry-422864

Gescheurde spoorstaaf zorgt voor minder treinen van en naar Almere


Bij een routinecontrole heeft ProRail een scheur ontdekt in een spoorstaaf in een wissel bij Almere Literatuurwijk. Treinen kunnen er overheen blijven rijden, maar om de veiligheid te garanderen is er wel een snelheidsbeperking: treinen mogen daar niet harder rijden dan vijf kilometer per uur.

Normal_trajectcontrole__flitser__camera

Rijkswaterstaat plaatst camera’s op knooppunt Heerenveen


Rijkswaterstaat plaatst vanaf augustus zes camera’s op de snelwegen A7 en A32 bij knooppunt Heerenveen op A7/A32. Door de camera’s kan de veiligheid en doorstroming van het verkeer beter op afstand worden bewaakt. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_mondkapje__mondmasker__handgel

Ook chauffeurs moeten mondkapje op in Amsterdam en Rotterdam


Sinds een paar dagen geldt in delen van Amsterdam en Rotterdam een mondkapjesplicht omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in deze steden weer flink toeneemt. Op straat en in winkels moeten mensen mondkapjes dragen en dit geldt dus ook voor vrachtwagenchauffeurs en andere bezorgers of logistieke medewerkers. Dit meldt TTM.

Normal_rss_entry-422780

BOVAG: vorige maand recordaantal tweedehands auto's verkocht


Nederlandse autobedrijven hebben in juli een recordaantal tweedehandsauto's verkocht. Doordat 126.172 gebruikte personenauto's in een maand van eigenaar wisselden, sneuvelde het maandrecord dat in juni nog werd gevestigd, meldt autobrancheorganisatie BOVAG.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht