Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-388336

'Frankrijk en Nederland staan garant voor leningen aan Air France-KLM'


Luchtvaartconcern Air France-KLM is in gesprek met verschillende banken over miljarden euro's aan noodleningen waar de Nederlandse en Franse overheid garant voor staan om daarmee de coronacrisis te doorstaan. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

Normal_bus__binnenkant_2

CNV: zet alle aanbestedingstrajecten in het OV op pauze


CNV Vakmensen is van mening dat alle lopende aanbestedingstrajecten in het openbaar vervoer op pauze gezet moeten worden. De vakbond wil een opschorting van minimaal een jaar. Daarover heeft CNV een brief geschreven aan het samenwerkingsverband van decentrale ov-autoriteiten (DOVA). Dit meldt OVPro.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Juli en augustus: A10 Noord en A8 Zaanstad afgesloten voor groot onderhoud


Vanaf 3 juli start het groot onderhoud aan twee belangrijke verkeersaders aan de noordkant van Amsterdam. Rijkswaterstaat sluit de snelwegen A10 Noord (in beide richtingen) en A8 (richting Amsterdam). Het werk duurt tot 11 augustus en de extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. Dit meldt Rijkswaterstaat

Normal_rss_entry-388318

Koolmees: banenverlies KLM 'in de geest van de regels'


Het verlies van circa tweeduizend banen dat KLM onlangs heeft aangekondigd is "in de geest van de regels" rond de loonkostenregeling die het kabinet heeft ingesteld om ondanks de coronacrisis werkgelegenheid te behouden. Dat zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken).

Logo_daf_logo

DAF-fabrieken blijven langer gesloten


DAF heeft aangekondigd dat de fabrieken tot zeker 20 april gesloten zullen zijn vanwege de coronacrisis. Het Amerikaanse moederbedrijf van DAF, Paccar, heeft deze maatregel afgekondigd voor al zijn fabrieken. Dit meldt Transport Online.

Normal_auto_s__auto__straat__weg

Bijna een kwart minder auto’s geregistreerd in maart


Het aantal geregistreerde nieuwe personenauto’s is afgelopen maand met 23,4 procent gedaald ten opzichte van maart 2019, tot 29.496 stuks, zo blijkt uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Dit betrof grotendeels afleveringen van voertuigen die reeds waren besteld voor de invoering van de maatregelen om het coronavirus te bestr...

Normal_rss_entry-388069

Aantal ov-reizigers drastisch afgenomen door coronacrisis


Het aantal passagiers in het openbaar vervoer is drastisch afgenomen door de coronacrisis. In de tweede helft van maart checkten dagelijks 90 procent minder reizigers in vergeleken met een vergelijkbare dag in 2019. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart.

Normal_rss_entry-388113

Regels rond rij- en rusttijden voor vrachtwagenchauffeurs langer versoepeld


De regels voor vrachtwagenchauffeurs worden langer verruimd om de aanvoer van de belangrijkste goederen in de coronacrisis zo goed mogelijk te regelen. De zogenoemde rij- en rusttijden blijven zeker tot 1 juni van dit jaar versoepeld, waardoor chauffeurs langere dagen mogen maken en wat minder rust hoeven te nemen.

Normal_rss_entry-388192

Binnenvaartschippers ontevreden over 'coronaclausules'


Binnenvaartschippers krijgen door de coronacrisis contractvoorwaarden voorgeschoteld die voor hen erg ongunstig zijn. Dat meldt de branchevereniging BLN-Schuttevaer, die signaleert dat leden te maken krijgen met 'coronaclausules'.

Normal_rss_entry-388168

KLM gaat Nederlanders terughalen uit Australië en Nieuw-Zeeland


Luchtvaartmaatschappij KLM gaat bijna 2000 Nederlanders terughalen uit Australië en Nieuw-Zeeland. De eerste vlucht is donderdagavond vertrokken en gaat via Kuala Lumpur door naar Sydney. Daar komt het op 4 april aan, waarna het wederom via Kuala Lumpur op 6 april in Nederland landt.

Normal_auto_wassen

Tijd over? Dit is hoe je het beste je auto kunt wassen


Veel mensen zitten momenteel thuis vanwege het coronavirus en de getroffen maatregelen om de verdere verspreiding ervan te voorkomen. Sommige mensen hebben genoeg te doen, maar bij anderen slaat de verveling inmiddels wellicht toe. Huishoudelijke klusjes worden ineens wel erg aantrekkelijk. Heb je bijvoorbeeld de auto al gewassen? Dit is het per...

Logo_bovag_logo

BOVAG vraagt minister om aanpassing NOW-regels voor complexe bedrijven


BOVAG heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) via een brief gevraagd de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) aan te passen. Met name grotere bedrijven met diverse bedrijfsactiviteiten, zoals autodealerholdings, dreigen door hun structuur buiten de boot te vallen, met als gevolg een fors verlies van banen...

Normal_rss_entry-387314

Luchtvrachtvervoer verder onder druk door coronavirus


De luchtvrachtsector heeft in februari wederom te maken gehad met een dalende vraag. Vraag en capaciteit stonden onder druk door het coronavirus, aldus de internationale brancheorganisatie IATA.

Normal_vrachtwagen__daf__truck__nederland__tulpen

Cao-onderhandelingen beroepsgoederenvervoer stopgezet


De onderhandelingen over de cao Beroepsgoederenvervoer zijn stilgezegd vanwege de coronacrisis. Door deze beslissing blijven de loonschalen en regelingen van de huidige cao voorlopig van kracht. Dit meldt TTM.

Normal_bestelbus__busje__bestelauto

Aantal bestelauto’s voor vijfde jaar op rij toegenomen


Het aantal bestelauto’s is voor het vijfde jaar op rij gestegen. Begin 2020 telde Nederland bijna 940.000 bestelauto’s, het hoogste aantal ooit. Er waren 2,7 procent bestelauto’s meer dan een jaar eerder en 15 procent meer dan in 2015. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe cijfers over bestelauto’s, waarvoor data o...

Normal_spoorbrug_theemswegtrac_

Plaatsing spoorbrug Theemswegtracé online te volgen


De Rotterdamse haven staat aan de vooravond van een van zijn meest spectaculaire infrastructurele hoogstandjes. Op 4 april wordt de nieuwe spoorbrug over de Rozenburgsesluis geplaatst. Het gaat om een belangrijk onderdeel van het nieuwe Theemswegtracé, de verlegging van de Havenspoorlijn bij Rozenburg. Dit meldt Port of Rotterdam.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht