Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-350346

Fietser overleden na ongeval in Oosterhout


Door een aanrijding met een auto is in Oosterhout een fietser om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

Logo_boskalis_logo

Boskalis sleept contracten voor zwaar zeetransport in de wacht


Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft onlangs een handvol contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten zijn toegekend door verschillende opdrachtgevers en hebben een gezamenlijke waarde van circa 120 miljoen Amerikaanse dollar. Het merendeel van de projecten zal naar verwachting in 2021 en 2022 worden u...

Normal_ns__trein__station__spoor

Trein in Nijmegen ontruimd na alarm conducteur


Vanochtend is rond 09.00 uur een trein ontruimd op station Nijmegen nadat een conducteur alarm sloeg. De conducteur dacht op een perron twee mensen onwel te zien worden nadat zij uit dezelfde trein stapten. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Normal_beton__brug__viaduct

Circulair viaduct wint Betonprijs 2019


Het circulaire viaduct, gebouwd door samenwerkingspartners Van Hattum en Blankevoort, Consolis Spanbeton en Rijkswaterstaat, heeft de Betonprijs 2019 gewonnen in de categorie Circulair. Op 14 november 2019 is de Betonprijs uitgereikt aan Esther van Eijk, projectleider bij Van Hattum en Blankevoort. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_schiphol__vliegtuig__vliegveld

Toeristen laten zich amper tegenhouden door vliegschaamte


Veel toeristen laten zich niet tegenhouden door milieuvervuiling als ze een vliegreis willen maken. Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien volwassen minstens één keer per jaar privé vliegen en een kwart van de volwassenen twee keer of vaker. Dit meldt De Telegraaf.

Normal_rotterdam-the-hague-airport_pers

Rotterdam onderzoekt grootschalige productie synthetische kerosine


Er komt een onderzoek naar grootschalige productie van duurzame, synthetische vliegtuigbrandstof in de haven van Rotterdam. Vliegtuigbrandstof, oftewel kerosine, is nu een product van de olieraffinaderijen. Maar het kan ook gemaakt worden op basis van CO2, waterstof en groene stroom. De komende jaren komt op Rotterdam The Hague Airport een proef...

Normal_rss_entry-350383

Circa 25 verstekelingen aangetroffen op veerboot


Op een veerboot richting Engeland zijn ongeveer 25 verstekelingen aangetroffen. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De verstekelingen zijn allemaal levend van het vrachtschip gehaald, bevestigt een politiewoordvoerder ter plaatse. De verstekelingen krijgen "de eerste medische hulp die zij nodig hebben", aldus de veiligheidsregio Rijnmondv...

Normal_rss_entry-350372

In 2021 rijden er 50 nieuwe waterstofbussen door Nederland


Er komen vijftig nieuwe bussen bij die op waterstof rijden. Het kabinet en drie provincies tekenen hier woensdag een gezamenlijke overeenkomst voor.

Normal_rss_entry-350316

Ondernemersorganisaties verhogen druk op minister om Schiphol


Er moet snel duidelijkheid komen over de "beheerste groei" van het het aantal starts en landingen op Schiphol. Dat schrijven ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Normal_rss_entry-350394

Luchtvaartsector goed voor helft uitstoot transport


De luchtvaartsector stoot bijna de helft van alle broeikasgassen in de transportsector uit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over 2018. De gehele sector was goed voor de uitstoot van 26 miljard kilogram CO2-equivalenten. Dat is bijna net zo veel als in 2012.

Normal_rss_entry-350369

Code geel door gladheid en dichte mist


Het KNMI waarschuwt woensdagochtend voor lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en plaatselijk dichte mist. Het weerinstituut heeft daarom voor vrijwel het hele land de zogenoemde code geel afgegeven. Alleen voor de Waddeneilanden geldt de waarschuwing niet.

Normal_rss_entry-350243

Easyjet: laat luchtvaartmaatschappij last dragen en belast vliegtuigbrandstof


De Nederlandse regering zou geen vliegtaks moeten instellen, maar een belasting op vliegtuigbrandstof. Op die manier wordt vervuiling aangepakt waar het ontstaat, meent William Vet, de baas van de Nederlandse tak van luchtvaartmaatschappij easyJet.

Normal_rss_entry-350236

Vorst verwacht: strooiwagens komende nacht massaal op pad


Rijkswaterstaat gaat in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst op grote schaal strooien. Dat laat een woordvoerder weten.

Logo_uber_logo

Uber-chauffeurs vluchten vaker na ongeluk, PvdA is bezorgd


Het aantal ongelukken dat door Uber-taxi's veroorzaakt wordt is al langer een reden tot bezorgdheid in Amsterdam. Nu blijkt dat Uber-chauffeurs ook steeds vaker vluchten na een ongeluk. PvdA vindt dit een zorgwekkende situatie en heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Dit meldt TaxiPro.

Normal_rss_entry-350211

Automobilisten gaan toch niet protesteren op het Malieveld


De demonstratie op het Haagse Malieveld van automobilisten die het niet eens zijn met de snelheidsverlaging van 130 kilometer per uur naar 100 lijkt niet door te gaan. Volgens een woordvoerster van de gemeente Den Haag is de protestactie van de lijst gehaald.

Normal_auto_s__auto__straat__weg

Invoering van milieuzones in het zuiden bemoeilijkt door buurlanden


Hoewel Maastricht graag milieuzones wil invoeren in de stad wordt dit voorlopig voorkomen door buurlanden Duitsland en België. Deze landen willen niet meewerken aan het uitwisselen van kentekengegevens en dat zorgt ervoor dat de milieuzones voorlopig niet ingevoerd kunnen worden. Dit meldt RTV Maastricht.

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht