Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-403210

Nederlands fietspad van gerecycled plastic gaat de markt op


Al een miljoen keer fietsten mensen over het eerste fietspad ter wereld dat gemaakt is van hergebruikt plastic. De zogeheten PlasticRoad in Zwolle is na anderhalf jaar testen en doorontwikkelen klaar voor marktintroductie. "De resultaten van de twee fietspadpilots in Zwolle en Giethoorn zijn dermate positief dat deze grote volgende stap nu mogel...

Normal_roelofs_scania

Ultra-lage Scania 500S voor Roelofs Int. Transport B.V.


Roelofs Int. Transport B.V. in Wijchen, groupage-specialist op Italië met onder andere een wekelijkse lijndienst naar Sicilië en Sardinië nam recent een nieuwe Scania 500S in een mega-uitvoering in gebruik. De auto heeft een schotelhoogte van 95 centimeter. Ook kocht Hans Roelofs twee Scania’s R410 met een laag chassis op LNG. Zoals bij Roelofs ...

Normal_autoongeluk__auto__ongeluk__schade

Slecht zicht door natuurbrand Deurnese Peel zorgt voor kettingbotsing


In de Brabantse plek Liessel zijn vanochtend zes auto’s op elkaar gebotst doordat ze te maken kregen met bijzonder slecht zicht. De natuurbrand die eind april in de Deurnese Peel ontstond smeult nog altijd na, en dit zorgt voor flinke rookwolken. Dit meldt NOS.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Werkzaamheden A7 richting Leeuwarden in juni


In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis in de periode van dinsdag 2 tot donderdag 11 juni het asfalt op de snelweg A7 richting Leeuwarden. Hiervoor wordt de weg tussen Hoorn en Abbekerk in de doordeweekse avonden en nachten volledig afgesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_snelweg__vanuit_auto__automobilist__auto

Verlopen rijbewijs en Code 95 zeven maanden na vervaldatum geldig


De Europese Commissie heeft vandaag bekend gemaakt dat rijbewijzen en beroepscertificaten tot zeven maanden na de vervaldatum geldig blijven. Deze regels gaan vandaag in en gelden voor alle Europese lidstaten. Dit meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Normal_politie__rug_agent_1556940a

Politie vindt compleet drugslab in vrachtwagen op A12


Afgelopen maandagmiddag heeft de politie een vrachtwagen staande gehouden op de A12 bij Arnhem vanwege een ‘verdachte situatie’. Achterin de wagen vonden de agenten een compleet drugslab. Het voertuig is in beslag genomen. Dit meldt De Gelderlander.

Normal_fietsen_amsterdam

Fietsersbond roept op: geef de straat terug!


Er is in Nederland op straat te weinig ruimte voor fietsers en voetgangers. Dat is nu we in Nederland anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden overduidelijk geworden. Daarom begint de Fietsersbond deze week de petitiecampagne ‘Geef de straat terug’ waarmee de organisatie mensen oproept om hun straat voor te dragen voor een herinrichting...

Normal_rss_entry-402942

Grapperhaus optimistisch over openen Belgische grens voor familiebezoek


Minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) is optimistisch dat binnenkort weer familiebezoek in België mogelijk wordt. Hij heeft daarover gesproken met zijn Belgische collega.

Normal_rss_entry-402975

Bonus van ruim 750.000 euro voor topman AF-KLM ondanks protest Nederland


De Nederlandse staat heeft op de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM tegen het voorstel gestemd om topman Ben Smith een langetermijnbonus toe te kennen. Het voorstel werd desondanks aangenomen, met een ruime meerderheid van 84 procent van de stemmen. Ook stemde een meerderheid ondanks Nederlands verzet in met een bonus van bijna 800.000...

Normal_taxi_-_vervoer

Opnieuw vijftien geschorste taxi’s van de openbare weg gehaald


De Amsterdamse politie heeft wederom taxi’s in beslag genomen die zich met geschorste kentekens op de openbare weg begaven. Deze taxi’s zijn eigendom van een bedrijf dat dezelfde fout recent al eerder maakte. Dit meldt TaxiPro.

Normal_rss_entry-402909

In Zeeland en Overijssel zijn de snelwegen weer net zo druk als voor de crisis


In Zeeland en Overijssel is het weer nagenoeg even druk op de snelwegen als voor de coronacrisis. Ook in de rest van het land worden meer auto's gesignaleerd op de snelweg. Dat meldt de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).

Normal_laadpaal__elektrische_auto__laadpunt__parkeerplaats

Nieuw laadplein voor elektrische vrachtwagens in Duivendrecht


Bij logistiek dienstverlener Deudekom in Duivendrecht komt een laadplein voor elektrische vrachtwagens en bestelbussen. Het publiek toegankelijke laadplein is vooral bedoeld voor transportbedrijven en vormt een belangrijke praktijktest voor elektrische stadsdistributie. Dit meldt de provincie Noord-Holland. 

Normal_rss_entry-402854

Aanrijding busje en auto bij Medemblik eist tweede leven


Door een aanrijding tussen een auto en een busje op de N240 tussen Medemblik en Wieringerwerf in Noord-Holland is nog een dode gevallen. Daarmee heeft het ongeluk aan twee mensen het leven gekost, beiden inzittenden van het busje. Eerder dinsdagochtend meldde de politie al dat door het ongeluk iemand was overleden.

Normal_auto_s__auto__straat__weg

Verkeersbureau: werkgevers, laat werknemers ook na corona thuis werken


De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat het nu zo’n 20 tot 25 procent rustiger is op de Nederlandse snelwegen dan normaal. Dit komt doordat veel mensen thuiswerken. Volgens verkeersbureau Goudappel Coffeng zou thuis werken, ook na de coronacrisis, de sleutel kunnen zijn voor het oplossen van het fileprobleem. Dit meldt De Stentor.

Normal_veerboot__zee__veer__achterkant

Richtlijnen voor veilig varen op rijksvaarwegen in coronatijd


Met mooi weer neemt de drukte op het water toe, ook op de Rijkswateren. Daarnaast gelden de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan ook op het water. Rijkswaterstaat roept vaarweggebruikers op om goed voorbereid op pad te gaan en ook op het water drukte te mijden en anderhalve meter afstand te houden. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_hmm_algeciras

Nieuwste grootste containerschip ter wereld op weg naar haven Rotterdam


Op woensdag 3 juni arriveert omstreeks 14.00 uur HMM Algeciras op zijn maidentrip in de Amaliahaven te Rotterdam om containers over te slaan bij RWG (Rotterdam World Gateway). Het is het nieuwste grootste containerschip ter wereld. Dit meldt Port of Rotterdam.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht