Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_snelweg_nederland

Tot in november verkeershinder op A37 richting Duitse grens door onderhoud


Rijkswaterstaat voert in de periode van maandagochtend 10 augustus tot en met vrijdagmiddag 6 november 2020 groot onderhoud uit aan de snelweg A37 tussen knooppunt Holsloot en de Duitse grens. Dit is de tweede fase van het werk dat op donderdag 14 mei is gestart en na de zomervakantie wordt voortgezet. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_binnenvaartschip__schip

‘Elektronische neuzen’ registreerden 136 mogelijke ontgassingen op de Lek


In 2019 registreerde de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid op de Lek 136 mogelijke ontgassingen van binnenvaartschepen. Deze mogelijke ontgassingen zijn opgevangen door de ‘elektronische neuzen’ langs de rivier. Of het ook daadwerkelijk om illegale ontgassingen gaat registreert zo’n neus niet direct. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_auto__auto_s__geparkeerd__parkeren

Opleving in registraties van nieuwe personenauto’s


Vorige maand werden in Nederland 34.885 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is 4 procent meer dan in juli 2019. Sinds de uitbraak van het coronavirus noteerde de autoverkoop elke maand stevige dalingen, maar in juli vond een eerste inhaalslag plaats, zo blijkt uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Dit meldt BOVAG.

Normal_cocaine_drugs

72-jarige slapende Brit opgepakt langs A27 met 53 kilo harddrugs


Een 72-jarige Brit lag woensdagnacht te slapen in een verhuiswagen op een parkeerplaats langs de A27 toen hij werd aangehouden door de politie. Achterin de wagen vond de politie 53 kilo aan harddrugs: 30 kilo heroïne, 20 kilo cocaïne en drie kilo MDMA. Dit meldt TTM.

Logo_verkeer__verkeersborden

Wereldprimeur: Nederland maakt verkeersborden digitaal beschikbaar


Nederland krijgt vanaf deze week als eerste land ter wereld een digitaal overzicht van verkeersborden. De gegevens van de borden (waaronder de aanduidingscode en exacte locatie) worden digitaal opgeslagen en als open data beschikbaar gesteld. Dat is goed nieuws voor wegbeheerders, leveranciers van informatiediensten en weggebruikers. Juiste en a...

Normal_rss_entry-422062

Twee gewonden bij explosie aan boord van boot op Ketelmeer


Bij een explosie aan boord van een boot op het Ketelmeer ter hoogte van het Keteldiep zijn twee mensen gewond geraakt. Eén persoon is met brandwonden naar het ziekenhuis in Beverwijk gebracht.

Logo_rss_entry-421858

Ministerie krijgt ruim 13.000 claims voor mogelijke schade door Lelystad Airport


Meer dan 13.000 particulieren en bedrijven hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) laten weten mogelijke schade door de opening van Lelystad Airport te zullen claimen.

Normal_rss_entry-422107

Aantal passagiers met corona op Eindhoven Airport verviervoudigd


Het aantal besmette passagiers op Eindhoven Airport is de afgelopen twee weken bijna verviervoudigd. Sinds begin juni kwamen er 26 passagiers met corona aan op het vliegveld. Twee weken geleden ging het nog om zeven passagiers die het virus onder de leden hadden. De besmette passagiers zaten verspreid over 21 vluchten, bevestigde de GGD Brabant ...

Normal_rss_entry-421964

Twee mannen aangehouden om vechtpartij op KLM-vlucht naar Ibiza


Twee mannen zijn aangehouden voor het niet dragen van mondkapjes en het verbaal en fysiek lastig vallen van medepassagiers vrijdag op een KLM-vlucht van Schiphol naar Ibiza. Dat bevestigt een KLM-woordvoerder na berichtgeving door AT5.

Normal_rss_entry-422093

Hogere omzet PostNL door coronashopper


PostNL heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst behaald, geholpen door de coronacrisis. Door de virusuitbraak en de maatregelen om verspreiding ervan tegen te gaan bestelden mensen vaker online en had het post- en pakketbedrijf het drukker met het afleveren van pakketjes aan huis.

Normal_rss_entry-421603

Economie eurozone krimpt ruim 12 procent door coronacrisis


De economie van de eurozone heeft in het tweede kwartaal een krimp laten zien van 12,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode door de coronacrisis. Het gaat om veruit de scherpste daling sinds het begin van de metingen, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

Normal_a16_rijkswaterstaat_terbregseplein

Verbindingsboog vanaf A16 richting Hoek van Holland 3 weekenden afgesloten


In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert bouwcombinatie De Groene Boog de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. De nieuwe fly-over bij Terbregseplein is onderdeel van dit werk. Vanaf vrijdag 31 juli 22.00 uur tot 3 augustus 05.00 uur is de verbindingsboog vanaf de A16 richting Hoek van Holland afgesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_snelweg__vrachtverkeer__auto__weg

Terugkeerplicht trucks en chauffeurs wordt toch nader onderzocht


Het Mobility Package van de Europese Commissie is net goedgekeurd, maar toch roepen sommige elementen al twijfels op. De nieuwe regel dat trucks elke acht weken, en chauffeurs elke drie of vier weken, terug moeten keren naar het thuisland wordt nader onderzocht, zo kondigt transportcommissaris Adina Valean aan. Dit meldt TTM.

Normal_vvv_europa_iveco

Eric Horst van VVV Europa kiest voor zuinige IVECO S-WAY


Met veel plezier heeft Eric Horst als eigen rijder en eigenaar van VVV Europa de nodige kilometers gemaakt op de weg met zijn nieuwe IVECO S-WAY. De goede ervaringen met zijn vorige IVECO, het lage brandstofverbruik, de betrouwbaarheid van het product en de fijne relatie met VIKA Bedrijfswagens waren voor hem doorslaggevende factoren om een IVEC...

Normal_schiphol_vliegveld

In juni ruim half miljoen minder reizigers voor Nederlandse luchthavens


In juni 2020 reisden ruim een half miljoen reizigers van en naar de vijf nationale luchthavens in Nederland. Dit is 93 procent minder dan de 7,5 miljoen passagiers in juni 2019. Ook het gewicht aan luchtvracht was minder. In juni 2020 werd 122.000 ton vracht vervoerd tegenover 132.000 ton een jaar eerder. Het aantal vliegtuigbewegingen daalde in...

Normal_autoongeluk__auto__ongeluk__schade

Vrachtwagenchauffeur komt om bij eenzijdig ongeluk op A22


Op de A22 richting Beverwijk is vanochtend een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeluk. De vrachtwagen raakte van de weg en belandde op de kop volledig achter de vangrail. Het is nog onbekend wat er precies gebeurd is. Dit meldt NH Nieuws.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht