Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-425209

Omstreden Urker transportbedrijf kan vergunning kwijt raken


Het transportbedrijf JPTrans uit Urk, dat in verband gebracht wordt met drugssmokkel naar Groot-Brittannië, raakt mogelijk haar transportvergunning kwijt. NIWO laat bureau Bibob een integriteitsonderzoek doen. Ook wethouder Geert Post ligt onder de loep, want hij is houder van de vergunning. Dat meldt TTM.

Normal_onnen

Grondige aanpak voor behoud monumentale spoorbrug Onnen


ProRail voert sinds afgelopen mei een grondige revisie uit aan de historische en monumentale spoorbrug bij Onnen, vlak onder de stad Groningen. Het doel is de brug in ere te herstellen. Dit meldt ProRail.

Normal_rss_entry-425169

Noordzeevissers hopeloos klem tussen windmolens en natuur


De Helderse visserman Dirk Kraak, van de BRA-7 Jade en één van de mannen achter de actiegroep Eendracht Maakt Kracht (EMK), ziet zijn leefgebied en vismogelijkheden bedreigd door de snelle groei van het aantal windmolenparken op de Noordzee. ‘Vissers zijn voor mijn gevoel nauwelijks betrokken geweest bij gesprekken over die parken’, aldus Kraak....

Normal_freighter-315201_640

Zeevrachtenmarkt: geringe groei droge-ladingvloot


Voor de droge-ladingschepen is de markt verbeterd, maar er heerst nog steeds onzekerheid of die verbetering van lange duur zal zijn. Pluspunt is wel, dat de capaciteitsgroei van de droge-ladingvloot gematigd is, onder de 4 procent. Dit meldt Schuttevaer

Normal_rss_entry-425198

'Varkens snakken naar lucht, ondanks nieuwe regels veetransport'


Varkens hebben nog steeds hittestress, ondanks nieuwe regelgeving voor veetransport bij extreme temperaturen, stelt Animal Rights. De dierenwelzijnsorganisatie bracht donderdag trieste beelden naar buiten van varkens in transportwagens die met opengesperde bekken snakken naar lucht. Volgens de organisatie zijn de beelden woensdag gemaakt bij var...

Normal_marechaussee-10

Groep marechaussees van Eindhoven Airport in quarantaine


 Een groep van zo'n dertig marechaussees die werkzaam zijn op Eindhoven Airport zitten in thuisquarantaine nadat vier van hen positief zijn getest op het coronavirus. Dat heeft Defensie woensdag meegedeeld. Dit meldt Transport Online.  

Normal_westerschelde-2907602_640

Tankvaarttarieven op laagste niveau in jaren


De tarieven op de vrachtenmarkt blijven over de hele linie erg laag. Er is weinig werk. In de tankvaart zijn de vrachten intussen gedaald naar het laagste niveau in twee jaar. Na een golf water dalen de rivierwaterstanden weer, maar dat leidt nog niet tot hogere tarieven. Dit meldt Schuttevaer.

Normal_rss_entry-425094

Reizigers kunnen zich na landing op Schiphol laten testen


De teststraat die bij Schiphol wordt ingericht om reizigers uit risicogebieden te testen op corona wordt donderdag in gebruik genomen. De maatregel werd vorige week door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aangekondigd tijdens een persconferentie over het oplopende aantal coronabesmettingen.

Normal_rss_entry-425026

NS betuigt medeleven na treinongeval dochteronderneming in Schotland


Bij het ongeval zijn drie slachtoffers te betreuren, waaronder de machinist, zo laten de Schotse autoriteiten weten. De treindienst op het traject tussen Aberdeen en Edinburgh wordt uitgevoerd door Abellio ScotRail, een dochteronderneming van NS. Dit meldt NS. 

Normal_rss_entry-425098

Swapfiets roept nieuw model fietsen terug


Het Nederlandse Swapfiets roept een nieuw model fietsen terug vanwege een mogelijk technisch probleem met de voorvork. Het gaat om de elektrische Swapfiets Power 7 2.0. Klanten wordt gevraagd "onmiddellijk te stoppen met het gebruik" van de fiets. Wat precies aan de voorvork mankeert, is niet bekend.

Normal_coronavirus-4939242_640

Nederland stelt inreisverbod voor Marokko weer in


Nederland stelt vanaf 13 augustus 2020 het inreisverbod voor Marokko opnieuw in. Dit besluit is genomen op basis van een risico-inschatting met zo objectief mogelijke criteria over de gezondheidssituatie in Marokko en de daar geldende maatregelen. Dit meldt Rijksoverheid.

Normal_rss_entry-425010

CBR scherpt coronamaatregelen aan


Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) neemt een aantal extra maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Kandidaten die korter dan twee weken terug zijn uit een gebied of land met code oranje mogen niet naar het CBR komen en moeten hun examen uitstellen. Op sommige examencentra kan het dragen van een mon...

Normal_rss_entry-425091

Thuiswerkoproep VVN aan automobilisten bij begin schooljaar


De komende weken beginnen de scholen weer. Regio Noord bijt maandag het spits af. Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept werkend Nederland op om vanaf het begin van het nieuwe schooljaar in de ochtend zo veel mogelijk thuis te werken en buiten de ochtendspits te reizen.

Normal_rss_entry-425142

‘Zeevaart gaat halvering CO2-uitstoot niet halen’


De zeevaart gaat de afgesproken halvering van de CO2-uitstoot voor 2050 op de huidige manier niet halen. Alleen als er zo snel mogelijk ook emissieloze schepen in de vaart worden gebracht, is de doelstelling nog haalbaar. Dat blijkt uit onderzoek van de IMO.

Normal_rss_entry-425087

Reisadvies voor Noorwegen aangescherpt


Nederland scherpt het reisadvies voor Noorwegen aan. Omdat het land vanaf zaterdag reizigers vanuit Nederland verplicht in isolatie te gaan, raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) mensen vanaf die dag af naar Noorwegen te reizen.

Normal_zebrapad

Amstelveen past verkeerssituaties rond scholen aan voor betere veiligheid


Verkeerssituaties rond Amstelveense scholen zijn deze zomer aangepast voor een betere veiligheid. “Eerder deden we dat al bij het Amstelveen College, de Brede School Rembrandt en de Piet Hein school, nu hebben we ook de situatie bij andere scholen verbeterd”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Dit meldt gemeente Amstelveen.

NTG Van onze klanten

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht