Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-375553

Afgelopen jaar veel meer cocaïne onderschept in Rotterdamse haven


In de Rotterdamse haven is afgelopen jaar bijna twee keer zo veel cocaïne onderschept als het jaar ervoor. De opsporingsdiensten namen 33.732 kilo coke in beslag, tegenover 18.947 kilo in 2018, meldde het Openbaar Ministerie vrijdag. Het zogeheten HARC-team dat hierbij betrokken is, kwam in 2019 een stuk vaker in actie dan in de afgelopen jaren....

Logo_brug__verkeersbord

Gepland onderhoud hefbrug Boskoop zorgt voor stremmingen


Vanaf oktober 2019 voerde de provincie Zuid-Holland de nodige maatregelen uit om de hefbrug Boskoop weer constructief veilig te maken. Vanaf mei 2020 voert de provincie aanvullende werkzaamheden uit, zodat de brug weer een tijd mee kan tot het planmatig onderhoud in 2024. Tijdens de werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop geldt een weg- en vaarwegs...

Normal_trein_binnenkant

Tests met automatisch bestuurde trein goed verlopen


Vorige week werden in Nederland voor het eerst tests uitgevoerd met een automatisch bestuurde trein met passagiers. De zelfrijdende trein reed tussen Groningen en Buitenpost om te testen hoe reizigers het reizen met Automatic Train Operation (ATO) ervaren. De tests waren succesvol. Dit meldt ProRail.

Normal_vrachtwagens__trucks

Manipuleren van tachograaf door vrachtwagenmonteurs voortaan strafbaar


Monteurs die tachografen manipuleren, en daarmee faciliteren dat er langer met vrachtwagens wordt doorgereden dan toegestaan, zijn aan te pakken via het strafrecht. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam van 20 februari. Daarin is voor het eerst een monteur van een transportbedrijf bestraft voor gesjoemel met een tachograaf. Dit...

Logo_rijkswaterstaat_logo

Botlekbrug in maart meerdere keren afgesloten door werk aan spoor


In verband met werkzaamheden aan de spoorverbinding is de Botlekbrug (snelweg A15) in maart vijftien nachten afgesloten, telkens van 22.00 tot 05.00 uur. De werkzaamheden worden gecombineerd met het reguliere onderhoud om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_bus__binnenkant_2

Ov-bedrijven gaan voortaan zelf boetes uitdelen aan zware overtreders


Nederlandse vervoersbedrijven gaan voortaan zelf boetes opleggen aan zware overtreders. Deze boete, met een minimumbedrag van 313 euro, komt nog bovenop de straf die Justitie oplegt voor geweld, vandalisme en bedreiging in het openbaar vervoer. Organisatie SODA gaat de boetes namens de OV-bedrijven incasseren. Dit meldt de NOS.

Normal_rss_entry-375363

Dit weekend topdrukte richting wintersportgebieden: hier staan de files


Carnaval staat voor de deur en behalve voor scholen in het zuiden begint de voorjaarsvakantie ook in het midden van het land. Met andere woorden: het wordt druk op de weg richting de wintersportgebieden. De ANWB verwacht vrijdagmiddag al de eerste opstoppingen in Duitsland, maar vooral zaterdag moeten wintersporters rekening houden met veel vert...

Normal_rss_entry-375360

Meest geliefde NS-station bevindt zich in Limburg


Het Brabantse Lage Zwaluwe heeft het minst populaire treinstation van Nederland en Klimmen-Ransdaal in Limburg is favoriet. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research waarbij 150.000 reizigers werd gevraagd wat ze van hun station vinden. Het nieuwe station van Delft is de grootste stijger in de zogenoemde Stationsbelevingsmonitor.

Normal_rss_entry-375190

Levensduur auto's neemt toe, steeds later naar de sloop


Auto's belanden op een steeds hogere leeftijd op de sloop. De gemiddelde leeftijd waarop dat gebeurt, stijgt jaarlijks. Vorig jaar was er sprake van een stijging met 2,4 maanden naar een gemiddelde leeftijd van 19,2 jaar. Dat meldt dienstverlener voor de autobranche VWE Automotive.

Normal_rss_entry-375358

39 Nederlanders van cruiseschip Westerdam geland op Schiphol


De vlucht met 39 Nederlandse passagiers van het cruiseschip de Westerdam is aangekomen op Schiphol. Ze vertrokken donderdag uit Cambodja, waar het schip uiteindelijk mocht aanmeren na in verschillende Aziatische landen te zijn geweigerd uit angst voor verspreiding van het nieuwe coronavirus.

Normal_taxi_-_vervoer

Alleen vrouwelijke chauffeurs bij taxidienst ‘Staxi Lady’


De Amsterdamse taxiwereld heeft er vanaf donderdag een nieuwe dienst bij: Staxi Lady. Hoewel iedereen mee mag rijden zullen er bij deze taxidienst alleen vrouwen achter het stuur zitten. “Niet iedereen voelt zich veilig bij een man”, aldus oprichter en algemeen directeur Hakima El Allaoui. Dit meldt Het Parool.

Normal_rss_entry-375225

Coronavirus: KLM vliegt nog eens twee weken langer niet naar China


KLM vliegt tot eind maart niet naar Peking en Shanghai vanwege het nieuwe coronavirus. Daarmee doet de maatschappij de Chinese steden circa twee weken langer in de ban dan eerder gemeld. De maatschappij was eerder van plan de vluchten naar de twee bestemmingen half maart te hervatten.

Normal_spoor__station__trein

Slalommen is levensgevaarlijk: afgelopen jaar 9 doden op overwegen


Afgelopen jaar zijn er negen doden en drie zwaargewonden gevallen bij Nederlandse spoorwegovergangen. Zes van deze doden vielen vanwege het slalommen tussen de slagbomen door. Er moet een einde komen aan dit roekeloze gedrag, zo meldt ProRail.

Normal_vrachtverkeer__auto_s_snelweg

Transport en Logistiek Nijland BV is failliet


Afgelopen dinsdag 18 februari heeft de rechtbank van Noord Nederland het transportbedrijf Transport en Logistiek Nijland BV uit het Drentse Veenoord failliet verklaard. Er wordt waarschijnlijk geen doorstart gemaakt. Dit meldt Transport Online.

Normal_containerschip__vrachtschip

Zeevaart: vraag naar duurzame brandstof stijgt


De vraag naar meer duurzame scheepsbrandstof als LNG-, bio- en laagzwavelige bunkers is het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen in de haven van Rotterdam. De totale overslag van de zeevaart in deze grootste Europese bunkerhaven daalde van 9,5 miljoen kubieke meter naar 9 miljoen kubieke meter. Dit meldt Port of Rotterdam.

Normal_rss_entry-374281

Kabinet: infrastructurele projecten kunnen doorgaan met 'natuurbank'


Het kabinet gaat een "natuurbank" oprichten om natuurschade te compenseren die voortkomt uit projecten die vanwege hun "grote openbaar belang" koste wat kost moeten doorgaan. Het gaat bijvoorbeeld om projecten van waterschappen, die Nederland tegen overstromingen beveiligen, maar ook om infrastructurele projecten die het kabinet cruciaal vindt, ...

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht