Nationale Transportgids

NTG Transportnieuws

Normal_klm_vliegtuig_in_lucht

Dag van de burgerluchtvaart: een korte vlucht door de historie van het vliegtuig


Komende zondag 7 december is het de Internationale Dag van de Burgerluchtvaart. In 1944 werd deze dag voor het eerst georganiseerd door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie en in 1996 werd het als officiële ‘feestdag’ aangenomen door de Verenigde Naties. Deze heugelijke dag leek ons een goed moment om eens de geschiedenis van het vliegt...

Normal_rss_entry-354764

OVV doet onderzoek naar vliegincidenten Lelystad


De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is vrijdag begonnen met een onderzoek naar vijf incidenten in het luchtruim boven Lelystad Airport. Daar kwamen in de maand november vijfmaal vliegtuigen dicht bij elkaar in de buurt. Het onderzoek gaat naar verwachting ongeveer een jaar duren.

Logo_jan_de_rijk_logistics_logo

A. v. Overveld overgenomen door Jan de Rijk Logistics


Vanaf 6 januari 2020 neemt Jan de Rijk Logistics de transportactiviteiten van A. v. Overveld Transport uit Zegge over. Huidige werknemers mogen bij Jan de Rijk ook weer aan de slag. Dit meldt TTM.

Normal_rss_entry-354747

Bouw van Javabrug over het IJ gaat waarschijnlijk niet door


Het lijkt erop dat de aanleg van de Javabrug over het IJ in Amsterdam niet doorgaat. Een onafhankelijke adviescommissie ziet andere plekken als logischer locaties voor nieuwe oeververbindingen, zo blijkt uit een tussenrapport.

Normal_fiets__fietsen__verkeer

Een derde van de Nederlanders fietst zonder verlichting


De campagne voor de noodzaak van fietsverlichting zal voorlopig nog door blijven draaien, als het aan Rijkswaterstaat ligt. Uit een evaluatie van de campagne die op dit moment loopt blijkt dat één op de drie fietsers nog altijd geen voor- en achterlicht gebruikt als het donker of schemerig is. Dit meldt Verkeersnet.

Normal_ald_carsharing_autodeelconcept

ALD Automotive lanceert autodeelconcept voor bedrijven


ALD Automotive lanceert in Nederland het zakelijke autodeelconcept ALD carsharing. Dit is een nieuwe, flexibele mobiliteitsoplossing om wagenparken efficiënter en duurzamer in te richten. ALD carsharing biedt een autodeelvloot voor bedrijven die door meerdere werknemers gebruikt kan worden, zowel zakelijk als privé. Dit meldt ALD Automotive.

Normal_haven__rotterdam__havenbedrijf_rotterdam__port_of_rotterdam

Kranen half opgetopt als laatste groet aan overleden havenwerker


Komende maandag brengen de havenwerkers van de Rotterdamse haven een laatste groet aan hun overleden collega. Afgelopen maandag kwam een 25-jarige sjorder om het leven toen hij van meerder opeengestapelde containers naar beneden viel. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normal_rss_entry-354731

Verkoop speedpedelecs fors gestegen


De speedpedelecs winnen aan populariteit. Dit jaar zijn er 30,7 procent meer van deze snelle elektrische fietsen verkocht dan vorig jaar, meldt het dienstverlenend bedrijf VWE Automotive.

Logo_rijkswaterstaat_logo

Komende week twee nachten verkeershinder op N209


De Groene Boog voert op de autoweg N209 tussen de Vliegveldweg en de aansluiting met de autoweg N471 in de avond en nacht van 9 en 10 december asfaltreparaties uit. Hiervoor wordt de N209 op dit traject afgesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Normal_rss_entry-354710

KLM weigerde mee te werken aan uitzetting Lili en Howick


De KLM annuleerde vorig jaar op het laatste moment de tickets van de Armeense asielkinderen Lili en Howick. Die zouden in september op gezag van de rechter worden teruggestuurd, maar de KLM zette een streep door die reisplannen, bevestigt de luchtvaartmaatschappij berichtgeving in De Telegraaf.

Normal_rss_entry-354576

Punctualiteit NS nog steeds op historisch hoog niveau


NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in 92,6 procent van alle treinritten op tijd aan. Dat wil zeggen: met minder dan vijf minuten vertraging. Daarmee heeft NS de punctualiteit op hetzelfde historisch hoge niveau weten te houden als een jaar eerder.

Normal_stopteken

Noord-Holland investeert ruim 40 miljoen euro in verkeersveiligheid


De provincie Noord-Holland tast diep in de buidel voor de verkeersveiligheid in de regio. Met een investering van 39 miljoen euro wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren door wegen aan te pakken en een gedragsverandering te stimuleren. Dit meldt RijschoolPro.

Logo_port_of_amsterdam_logo

Amsterdamse haven krijgt eerste waterstoftankstation


Holthausen Energy Points (HEP) gaat het eerste waterstoftankstation in de Amsterdamse haven bouwen. Bij dit station kunnen medio volgend jaar vrachtwagens en personenauto’s 24 uur per dag, zeven dagen per week waterstof tanken. De bouw van het tankstation aan de Australiëhavenweg start in het voorjaar van 2020 en zal na de zomer gereed zijn. Dit...

Normal_rotterdam_centraal_station__treinstation

Rotterdam Centraal krijgt digitaal ‘megascherm’ voor reisinformatie


Op Rotterdam Centraal kunnen treinreizigers binnenkort alle vertrektijden en reisadviezen in één oogopslag zien. ProRail en NS zijn bezig met het plaatsen van een ‘megascherm’ van 9,5 bij 1,80 meter op het station. Dit meldt ProRail.

Normal_rss_entry-354448

Ook op Schiphol vertraging vanwege de mist


Op luchthaven Schiphol zijn meerdere vluchten vertraagd als gevolg van de dichte mist. "Er kunnen minder vliegtuigen op een baan vertrekken of landen dan normaal, de capaciteit ligt dus lager", aldus een woordvoerder.

Normal_rss_entry-354294

Vliegende auto's? Als het aan Hyundai ligt komen ze er binnen afzienbare tijd


Over een paar jaar vliegen we misschien in Hyundai's door steden. De Zuid-Koreaanse autobouwer wil een vliegend voertuig ontwikkelen, een Personal Air Vehicle. Dat maakt deel uit van de toekomstvisie, die Hyundai Strategy 2025 heeft genoemd.

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht