Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vanaf 2026 directe treinverbinding Zeeland met Zwolle en Brabantse steden

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vanaf 2026 directe treinverbinding Zeeland met Zwolle en Brabantse steden
Zeeland krijgt met ingang van de dienstregeling 2026 een betere treinverbinding met de Noord-Brabantse steden. Bovendien trekt de NS de huidige verbinding tussen Vlissingen en Roosendaal door naar Zwolle.

Dat is de uitkomst van afspraken die de provincie Zeeland, NS, spoorbeheerder ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben gemaakt als onderdeel van een compensatiepakket voor het afblazen van de komst van een marinierskazerne naar Vlissingen.

Enorm tevreden

Zeeland zette zich al langer in voor een directe verbinding met onder meer Breda, Tilburg en Den Bosch en verder. "We zijn enorm tevreden met deze directe verbinding. Wie nu tussen Zeeland en Brabant reist, moet altijd overstappen in Roosendaal en regelmatig bleek het lastig om die overstap te halen", zegt gedeputeerde Harry van der Maas (openbaar vervoer). "Voor ons is de nieuwe rechtstreekse treinverbinding een grote verbetering voor de bereikbaarheid van Zeeland."

Koolmees

President-directeur van NS Wouter Koolmees stelt dat het openbaar vervoer belangrijk is om Nederland op een duurzame manier bereikbaar te houden. "Daarom verbinden onze treinen steden, regio's en provincies met elkaar."

Vanuit Vlissingen rijden nu treinen naar Amsterdam (twee maal per uur) en Roosendaal (een maal per uur). De treinen naar Roosendaal rijden straks door naar Zwolle via de Brabantse steden.

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.