Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Enkele dagen geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden

Door Richard Heeres
schedule 1 min
location_on [xx]km
Enkele dagen geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden
ProRail werkt van vrijdag 24 mei tot en met woensdag 29 mei 2024 aan het spoor tussen Gouda en Leiden. Daardoor rijden in die periode geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden Centraal. Daarover bericht NS.

Verder is van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei geen treinverkeer mogelijk tussen Gouda en Alphen aan den Rijn en op zondag 26 mei ook niet tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn.

Bussen

NS zet bussen in en adviseert reizigers om waar mogelijk om te reizen en voor vertrek de NS-reisplanner op ns.nl of de NS-app te raadplegen. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres

14 juni '24 ( 9:23)

NS-plannen voor extra nachttrein naar Oostenrijk

Ook in 2026 wil NS een nachttrein vanaf Amsterdam Centraal naar Wenen en Innsbruck laten rijden. Momenteel rijdt één trein via Duitsland naar beide bestemmingen. NS wil daar twee aparte treinen van maken: één naar Wenen en één naar Innsbruck. Dat meldt NS.

13 juni '24 ( 9:15)

Geen treinen van en naar Leiden door defecte bovenleiding

Van en naar station Leiden rijden donderdagochtend geen treinen, meldt ProRail. Reden is een defecte bovenleiding.

12 juni '24 (18:00)

Oversteken spoorwegovergang Roermond kost fietser het leven

Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Dit gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang aan de Parallelweg, niet ver van station Roermond. De identiteit van de persoon is nog onbekend, de fietser overleed ter plaatse.

11 juni '24 (15:15)

Komende week geen treinen vanaf Den Bosch naar Boxtel en Tilburg

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van dinsdag 18 juni tot en met zondag 23 juni geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel en tussen Den Bosch en Tilburg, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij zet bussen in. Reizigers moeten daardoor rekening houden met gemiddeld zo'n dertig minuten extra reistijd.

11 juni '24 ( 8:31)

150-jarig jubileum Oosterspoorlijn gevierd

Zaterdag 8 juni 2024 was het om 10.45 uur precies 150 jaar geleden dat de eerste stoomtrein van Baarn richting Hilversum spoorde. De hele dag werd afgelopen zaterdag stilgestaan bij dit jubileum van de Oosterspoorlijn. Dat meldt NS.

07 juni '24 (11:30)

Leeuwarden ruim drie weken niet met trein bereikbaar

Leeuwarden is van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli niet met de trein bereikbaar. Het treinverkeer tussen de Friese hoofdstad en Harlingen Haven, Stavoren en Akkrum ligt plat, omdat aan het spoor wordt gewerkt. In de richting Hurdegaryp, de verbinding met Groningen, rijden van 17 tot en met 20 juni geen treinen en op 9 juli evenmin.

07 juni '24 ( 8:35)

Tientallen wensen vervuld tijdens Spoorwensdagen

Dinsdag 4 juni en woensdag 5 juni 2024 zijn tijdens de zeventiende editie van de Spoorwensdagen ruim 85 trein- en spoorwensen in vervulling gegaan. Circa 250 vrijwilligers van NS, ProRail en verschillende andere bedrijven uit de spoorbranche maakten dit mogelijk. Daarover bericht NS.

06 juni '24 (10:30)

Europese verkiezingen: stembureaus op stations goed bezocht

De stembureaus op stations worden volgens de NS goed bezocht. "Hier en daar stond een rij, maar over het algemeen liep het lekker door. Nu nemen de rijen af, dat is gebruikelijk als de spits voorbij is", zegt een woordvoerster. Aantallen stemmers heeft het vervoersbedrijf niet.

06 juni '24 ( 9:00)

Treinstoring Utrecht heeft ook vandaag nog gevolgen

Treinreizigers ondervinden donderdagochtend nog de gevolgen van de storing van een verkeersleidingspost bij Utrecht Centraal, die woensdag het treinverkeer van en naar het belangrijkste station van het land platlegde. Sinds woensdagavond rijden de treinen wel weer volgens de normale dienstregeling, maar reizigers kunnen nog te maken hebben met kortere treinstellen.

05 juni '24 (13:45)

Storing: geen treinen van en naar Utrecht Centraal

Door een storing bij de verkeersleidingspost in Utrecht is er woensdagmiddag geen treinverkeer van en naar Utrecht Centraal mogelijk. Dat meldt ProRail. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de storing, aldus de spoorbeheerder.