Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Tussen Groningen en Utrecht met de trein tot wel 60 procent korting reizen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Tussen Groningen en Utrecht met de trein tot wel 60 procent korting reizen
Reizigers tussen Utrecht-Groningen en Utrecht-Den Helder kunnen vanaf vandaag met tot wel 60 procent korting reizen zolang ze voor een rustige trein kiezen. We starten op deze twee trajecten met NS Voordeel, het e-ticket waarbij de korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt door onze druktedata. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting. Dat meldt de NS.

Vorig jaar is NS gestart met NS Voordeel op traject Den Haag-Eindhoven. Na een succesvolle pilot hebben we besloten dat reizigers op dit traject met NS Voordeel kunnen blijven reizen en dat we uitbreiden op andere trajecten waar voldoende ruimte in de treinen is om korting aan te bieden. 

Reizigers spreiden 

Tjalling Smit, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen: “De pilot heeft aangetoond dat we met dit e-ticket reizigers kunnen verleiden om de trein te nemen die dat anders niet gedaan hadden. Ook zien we dat dat het ticket helpt om reizigers beter te spreiden. Reizigers zijn bereid om een rustige trein te kiezen met hoge korting. Door NS Voordeel aan te bieden op traject Utrecht-Groningen en traject Utrecht-Den Helder kunnen nog meer reizigers goedkoper met de trein reizen terwijl wij de ruimte in onze treinen beter benutten."

NS Voordeel 

Op traject Utrecht-Den Helder kan je op alle tussengelegen stations met NS Voordeel reizen. Op traject Utrecht-Groningen geldt dat alleen voor de Intercity-stations. Dat geldt voor allebei de trajecten voor beide richtingen. Om te reizen met NS Voordeel is geen abonnement nodig. Wel moet je het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. Je plant de reis in de reisplanner in de NS-app of op ns.nl en ziet per vertrektijd of reizen met korting mogelijk is. Vervolgens koop je daar direct het NS Voordeel-ticket en ontvang je een e-ticket met QR-code om te kunnen reizen.

Door: Nationale Transportgids 

24 maart '23 (12:41)

Geheugensteuntje in fietsenstalling station Den Bosch

In de fietsenstalling op station Den Bosch horen reizigers sinds woensdag 22 maart 2023 geregeld een luidsprekerstem. Deze stem attendeert hen op het slot van de OV-fiets, dat gesloten moet worden voordat zij de stalling verlaten. Dat meldt NS.

24 maart '23 (10:37)

Das die in spoordijk Molkwerum woont stopt treinverkeer tot en met 23 april

Spoorbeheerder ProRail is nog tot en met 23 april bezig met werkzaamheden aan de Friese spoordijk bij Molkwerum waarin een das huist. De gangen die dassen hebben gemaakt kunnen ervoor zorgen dat het spoor gaat verzakken. Sinds 13 maart rijden daarom tussen Workum en Stavoren geen treinen. ProRail verwacht dat het treinverkeer er 24 april wordt hervat.

24 maart '23 ( 6:07)

Gestart met herstelwerkzaamheden spoor bij Esch

ProRail start vrijdagochtend met de herstelwerkzaamheden van het spoor bij Esch, meldt de spoorbeheerder donderdagavond. Door een dassenburcht onder het spoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Als "alles spoedig verloopt" verwacht ProRail dat er eind volgende week weer treinen kunnen rijden.

22 maart '23 (13:10)

Op 40 locaties dassen bij en onder spoor, worden volgens ProRail waarschijnlijk meer

Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van het land dassen bij en onder het spoor. Volgens een woordvoerder is dat al jaren bekend en worden deze plekken nauwlettend in de gaten gehouden. Hij spreekt echter van een uitzonderlijke situatie in het Friese Molkwerum en het Brabantse Esch, waar momenteel geen treinen rijden vanwege de vrees dat door de dassen het spoor verzakt. "Maar de dassen zijn wel duidelijk in opkomst."

22 maart '23 ( 9:44)

Dassenburcht verhinderd treinverkeer tussen Eindhoven en Den Bosch zeker tot en met maandag

Tot en met maandag rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch, vanwege een dassenburcht in de buurt van het spoor. De NS heeft bussen ingezet en mensen kunnen met de trein via Tilburg, de extra reistijd bedraagt tussen de 30 en 60 minuten.

21 maart '23 (11:12)

Grotere fietsenstalling op station Sassenheim

Maandag 20 maart 2023 is begonnen met de bouw van een bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim. Maar liefst 1.542 reizigers kunnen na het voltooien van de bouwwerkzaamheden hun fiets op dit station stallen. De fietsenstalling wordt bewaakt met hekken, bewakingscamera’s en toezichthouders. Dit meldt ProRail.

20 maart '23 (11:07)

In nasleep van treinramp ontslaat Griekenland het hoofd van de politie

In Griekenland is het hoofd van de politie ontslagenna kritiek op het politieoptreden tijdens de grote demonstraties na de dodelijke treinramp van eind februari.

17 maart '23 (13:15)

Handtekeningenactie van Rover voor beter openbaar vervoer

Met een handtekeningenactie wil Rover goed en betaalbaar openbaar vervoer in het vizier van provinciale besturen krijgen. Deze spelen een prominente rol bij het invullen van plaatselijk openbaar vervoer. Dit meldt Rover.

15 maart '23 (10:34)

Verstoringen op verschillende NS-trajecten

Op verschillende trajecten kampt de NS woensdagochtend met verstoringen. Zo rijdt de rechtstreekse trein tussen Den Haag en Utrecht niet na een aanrijding bij Zoetermeer-Oost. Ook zorgt rijp op de bovenleiding voor wat problemen voor treinen die tussen Hilversum en Weesp en Hilversum en Naarden-Bussum rijden.

15 maart '23 ( 9:24)

Ook dit jaar kan weer op tientallen treinstations gestemd worden

Op 36 treinstations verspreid over het land kunnen Nederlanders woensdag hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten (PS) en de waterschappen, meldt de NS.