Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Op het spoor tussen Haarlem en Leiden rijden zes dagen lang geen treinen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Op het spoor tussen Haarlem en Leiden rijden zes dagen lang geen treinen

Van 26 tot en met 31 januari werkt ProRail aan het spoor bij en rond Haarlem. Er worden onder meer rijdraden, een viaductophanging en spoorstaven vernieuwd. Ook worden overbodige wissels verwijderd. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Haarlem en Leiden Centraal. Daarnaast rijden er minder treinen tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal. NS zet bussen in. In het weekend geldt dit ook vanuit Haarlem in overige richtingen, zoals richting Santpoort Noord en Zandvoort. Op zondag rijden er ook bussen in plaats van treinen op het traject Haarlem – Amsterdam Sloterdijk. Afhankelijk van reistraject kunnen reizigers te maken krijgen met vervangend busvervoer, omreizen, extra overstappen en daardoor met extra reistijd. Deze kan oplopen tot circa 30 minuten. We adviseren reizigers voordat ze op reis gaan hun reis te checken in de NS App of op ns.nl. Dat meldt de NS.

Doorgaande reizigers op traject Amsterdam Sloterdijk-Leiden Centraal/Den Haag Centraal v.v. reizen via Schiphol Airport. Op zaterdag 28 en zondag 29 januari reizen zij met omgeleide Intercity's via Gouda.

Gehele periode:

stopbussen Haarlem – Leiden Centraal (hoogfrequent); in Haarlem staat de bus aan de centrumzijde van het station, NS-halte bevindt zich op de Jansweg.

Zaterdag en zondag tevens:

stopbussen Haarlem – Zandvoort aan Zee/Santpoort Noord; deze bussen vertrekken vanaf de Kiss & Ride strook aan Kennemerplein-zijde (achterzijde station Haarlem).

Zondag:

ook nog hoogfrequente busdienst Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, bussen vertrekken aan centrumzijde station, bij de OV uitstaphalte.

Geldig NS-vervoersbewijs 

In het vervangend busvervoer kan gereisd met een geldig NS-vervoerbewijs.

Let op: minder reismogelijkheden op zaterdagavond 28 januari vanwege capaciteitsbeperkingen busdienst.

vanaf 22.00 uur tussen Haarlem – Leiden C: kans op extra wachttijd en daarmee reistijd.
Vanaf 22.30 uur tussen Schiphol Airport-Leiden C-Den Haag C: om 23.45 uur al laatste reisoptie tussen Schiphol Airport en Den Haag C. Grote drukte bij de bussen verwacht, kans op achterblijvers.

Op zaterdagavond alternatief vervoer 

NS adviseert reizigers om op zaterdagavond op deze trajecten indien mogelijk te kiezen voor alternatief vervoer.

Vernieuwing van het spoor 

Er worden onder meer rijdraden, een viaductophanging en spoorstaven vernieuwd. Ook worden overbodige wissels verwijderd. Daarnaast is er ook impact voor het wegverkeer. ProRail sluit tijdelijk twee overwegen af, om daar het spoor te vernieuwen. Het gaat om de overweg aan de Pijlslaan en Westergracht in Haarlem. 

Door: Nationale Transportgids 

03 februari '23 (12:32)

Geen extra drukte in trein door staking streekvervoer verwacht bij NS

De Nederlandse Spoorwegen verwachten geen extra drukte volgende week als het streekvervoer staakt. Volgens een woordvoerder is er maar een heel beperkte overlap tussen bus- en spoorlijnen van andere vervoerders en die van NS. "De ervaring leert dat we geen extra materieel hoeven in te zetten."

03 februari '23 (11:13)

Grondige verbouwing deel stationsgebouw Amsterdam Centraal

Spoorwegbeheerder ProRail start deze week met de renovatie van de centrale hal en de Oostvleugel van het monumentale stationsgebouw van station Amsterdam Centraal. Dit meldt NS.

03 februari '23 (10:24)

Meest gewaardeerde treinstation is opnieuw Klimmen-Ransdaal

Het meest gewaardeerde station van Nederland is weer Klimmen-Ransdaal in Limburg, Station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant was voor reizigers de minst favoriete locatie om op de trein te stappen. Dit blijkt uit de zogeheten Stationsbelevingsmonitor 2022, een onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail onder 85.000 reizigers.

03 februari '23 (10:03)

Voetganger om het leven gekomen door ongeval met tram in Amsterdam

Een voetganger is donderdagavond om het leven gekomen door een ongeval met een tram in Amsterdam. Het ongeluk gebeurde rond 22.45 uur op de Kingsfordweg, in de buurt van station Sloterdijk. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

02 februari '23 (17:54)

VVMC dreigt ook met landelijke staking streekvervoer

Treinpersoneel in het streekvervoer gaat volgende week opnieuw enkele dagen staken als een reactie van vervoerders Arriva en Keolis na de staking van donderdag uitblijft. Dat meldt een woordvoerster van vakbond VVMC. Daarmee zouden treinmedewerkers, die vallen onder de kleine cao in het streekvervoer zich aansluiten bij de al aangekondigde stakingen voor volgende week door buschauffeurs in het streekvervoer. Onder die cao vallen zo’n 1300 medewerkers.

01 februari '23 (13:42)

Boete voor Tilburg en NedTrain om blootstelling medewerkers aan chroom-6

De gemeente Tilburg en NS-dochter NedTrain moeten ieder een kwart miljoen euro boete betalen, omdat ze bijstandsgerechtigden die oude treinstellen opknapten, hebben blootgesteld aan de gevaarlijke stof chroom-6. De rechtbank in Rotterdam heeft de straf woensdag opgelegd. De rechtbank spreekt van "een onaanvaardbaar gezondheidsrisico".

01 februari '23 ( 8:11)

TreinTrainPakket voor mensen met licht verstandelijke beperking

De NS heeft een pakket ontwikkeld dat hulp biedt aan mensen met een licht verstandelijke beperking bij treinreizen, meldt de spoorwegmaatschappij dinsdag.

01 februari '23 ( 8:00)

Medewerkers kleinste streekvervoer-cao staken donderdag al

Een deel van de medewerkers in het streekvervoer gaat donderdag al staken. Dat kondigt vakbond FNV aan. Het gaat om medewerkers van de kleinste streekvervoer-cao. Onder deze zogeheten cao Multimodaal vallen 1300 medewerkers, met name treinpersoneel van regionale vervoerders als Arriva en Keolis.

01 februari '23 ( 4:18)

Rechter bepaalt of Tilburg en NedTrain strafbaar waren in chroom-6-zaak

De rechtbank in Rotterdam bepaalt woensdag of de gemeente Tilburg en treinonderhoudsbedrijf NedTrain strafbaar zijn omdat ze deelnemers aan een werkproject voor mensen met een bijstandsuitkering hebben blootgesteld aan chroom-6. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt van wel en eiste tijdens de behandeling van de zaak geldboetes van 317.000 euro tegen Tilburg en Nedtrain.

31 januari '23 (13:52)

Meeste treinreizigers NS checken nog niet meteen in met bankpas

De meeste treinreizigers gebruiken nog geen bankpas of creditcard om in- en uit te checken, maar doen dit volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) nog steeds met een ov-chipkaart. Dinsdagochtend was het voor het eerst dat NS-reizigers met hun bankpas door de poortjes konden. Een woordvoerster van de NS zegt dat de invoering van de betaaloptie zonder problemen verliep.