Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Op het spoor tussen Haarlem en Leiden rijden zes dagen lang geen treinen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Op het spoor tussen Haarlem en Leiden rijden zes dagen lang geen treinen

Van 26 tot en met 31 januari werkt ProRail aan het spoor bij en rond Haarlem. Er worden onder meer rijdraden, een viaductophanging en spoorstaven vernieuwd. Ook worden overbodige wissels verwijderd. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Haarlem en Leiden Centraal. Daarnaast rijden er minder treinen tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal. NS zet bussen in. In het weekend geldt dit ook vanuit Haarlem in overige richtingen, zoals richting Santpoort Noord en Zandvoort. Op zondag rijden er ook bussen in plaats van treinen op het traject Haarlem – Amsterdam Sloterdijk. Afhankelijk van reistraject kunnen reizigers te maken krijgen met vervangend busvervoer, omreizen, extra overstappen en daardoor met extra reistijd. Deze kan oplopen tot circa 30 minuten. We adviseren reizigers voordat ze op reis gaan hun reis te checken in de NS App of op ns.nl. Dat meldt de NS.

Doorgaande reizigers op traject Amsterdam Sloterdijk-Leiden Centraal/Den Haag Centraal v.v. reizen via Schiphol Airport. Op zaterdag 28 en zondag 29 januari reizen zij met omgeleide Intercity's via Gouda.

Gehele periode:

stopbussen Haarlem – Leiden Centraal (hoogfrequent); in Haarlem staat de bus aan de centrumzijde van het station, NS-halte bevindt zich op de Jansweg.

Zaterdag en zondag tevens:

stopbussen Haarlem – Zandvoort aan Zee/Santpoort Noord; deze bussen vertrekken vanaf de Kiss & Ride strook aan Kennemerplein-zijde (achterzijde station Haarlem).

Zondag:

ook nog hoogfrequente busdienst Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, bussen vertrekken aan centrumzijde station, bij de OV uitstaphalte.

Geldig NS-vervoersbewijs 

In het vervangend busvervoer kan gereisd met een geldig NS-vervoerbewijs.

Let op: minder reismogelijkheden op zaterdagavond 28 januari vanwege capaciteitsbeperkingen busdienst.

vanaf 22.00 uur tussen Haarlem – Leiden C: kans op extra wachttijd en daarmee reistijd.
Vanaf 22.30 uur tussen Schiphol Airport-Leiden C-Den Haag C: om 23.45 uur al laatste reisoptie tussen Schiphol Airport en Den Haag C. Grote drukte bij de bussen verwacht, kans op achterblijvers.

Op zaterdagavond alternatief vervoer 

NS adviseert reizigers om op zaterdagavond op deze trajecten indien mogelijk te kiezen voor alternatief vervoer.

Vernieuwing van het spoor 

Er worden onder meer rijdraden, een viaductophanging en spoorstaven vernieuwd. Ook worden overbodige wissels verwijderd. Daarnaast is er ook impact voor het wegverkeer. ProRail sluit tijdelijk twee overwegen af, om daar het spoor te vernieuwen. Het gaat om de overweg aan de Pijlslaan en Westergracht in Haarlem. 

Door: Nationale Transportgids 

30 mei '23 ( 9:44)

Spoorwensdagen zorgen voor blije gezichten

Tijdens de Spoorwensdagen op dinsdag 23 en woensdag 24 mei 2023 zagen 75 vip's hun spoordroom uitkomen. Dit jaar had de tweedaagse een gouden randje voor een groot aantal kinderen uit Limburg. Daarover bericht ProRail.

30 mei '23 ( 9:38)

Bring Your Own: drinken uit herbruikbare bekers op het station

Dagelijks worden ruim tachtigduizend wegwerpbekers gegooid in prullenbakken op stations in Nederland. Op jaarbasis gaat het om dertig miljoen moeilijk recyclebare bekers. NS ziet graag dat drinken uit een eigen herbruikbare beker op het station de standaard wordt. Daarover bericht NS.

24 mei '23 (13:52)

Onderhandse gunning nog steeds naar NS na uitspraak rechter

Het kabinet gaat door met het voorgenomen besluit de concessie voor het hoofdrailnet onderhands te gunnen aan de NS. Dat meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur).

24 mei '23 ( 7:12)

NS en ROC Tilburg zetten handtekeningen onder overeenkomst TechniekFabriek

De eerste TechniekFabriek van NS in het zuiden van het land gaat haar deuren openen in Berkel-Enschot. De TechniekFabriek, waarbinnen NS en ROC Tilburg samenwerken, is de eerste mogelijkheid om een opleiding tot NS-monteur te volgen in Zuid-Nederland. Deze opleiding start komend studiejaar en krijgt een plek bij het NS Componentenbedrijf in Berkel-Enschot. Dat meldt NS.

24 mei '23 ( 6:07)

Rechter beslist over treinconcessie aan NS zonder aanbesteding

De rechtbank in Den Haag doet woensdag uitspraak in een bodemprocedure die een collectief van regionale treinvervoerders heeft aangespannen tegen de Staat. Centraal staat de onderhandse gunning van de zogeheten hoofdrailnetconcessie, het uitbaten van het grootste deel van het Nederlandse spoor. Dat wordt sinds jaar en dag gedaan door de Nederlandse Spoorwegen, maar vervoerders als Arriva, Keolis en Qbuzz willen daarin meedingen.

22 mei '23 ( 9:07)

Treinen rond Rotterdam CS rijden weer

De herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding bij Rotterdam Centraal zijn afgerond en het treinverkeer is opgestart, meldt ProRail maandagochtend vroeg. Het treinverkeer rond Rotterdam Centraal kwam zondagmiddag grotendeels stil te liggen door een beschadigde bovenleiding.

19 mei '23 (12:37)

Meer zwartrijders in het openbaar vervoer sinds coronapandemie

Het aantal zwartrijders in het openbaar vervoer is flink gestegen sinds het laatste jaar voor de coronapandemie. De Amsterdamse vervoerder GVB bevestigt na berichtgeving in Het Parool dat het aantal reizigers zonder kaartje vorig jaar met 50 procent is toegenomen vergeleken met de jaren voor corona. Ook het Rotterdamse RET betrapte in 2022 meer zwartrijders, vooral in trams.

17 mei '23 ( 8:58)

ProRail berekent hogere gebruiksvergoeding van het spoor voor 2024

Spoorwegbeheerder ProRail heeft na een berekening de gebruiksvergoeding van het spoor voor 2024 bekendgemaakt. Deze vergoeding zou volgens die berekening met 14 procent stijgen. Er is voor gekozen om de gebruiksvergoeding iets minder te laten stijgen: 10,5 procent. Daarover bericht ProRail.

16 mei '23 (13:07)

Rotterdam Centraal op 24 en 25 juni dicht

Reizigers kunnen in het weekend van 24 en 25 juni niet met de trein van en naar Rotterdam Centraal, meldt spoorbeheerder ProRail. Op en rond het station zijn in die periode werkzaamheden aan het spoor gepland.

15 mei '23 (15:37)

Eén op drie lange treinreizen over Duits spoor valt alsnog uit

Ongeveer een op de drie langeafstandsritten over het Duitse spoor valt maandag toch uit, ondanks het afblazen van de landelijke staking door spoorwegmedewerkers. Doordat vakbonden de tweedaagse werkonderbreking pas vlak van tevoren annuleerden, was het volgens spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn moeilijk om weer een volwaardige dienstregeling op te zetten.