Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Treinsimulator maakt nog een extra stop op station Lelystad

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Treinsimulator maakt nog een extra stop op station Lelystad
Vrijdag 4 november maakt de treinsimulator een extra en meteen laatste stop. Dan staat de simulator van 10.00 tot en met 16.00 uur midden in de hal van station Lelystad. In de simulator kunnen mensen ervaren hoe het is om als machinist de allernieuwste Intercity te rijden. Met de treinsimulator wil NS aandacht vragen voor de beroepen machinist en conducteur. Dat meldt de NS. 

Lelystad is het zevende en laatste station dat de simulator bezoekt. Eerder stond de simulator in Eindhoven, Rotterdam, Deventer, Alkmaar, Arnhem en Utrecht. Vanaf de start van de landelijke campagne op onder andere tv en radio en de tour van de simulator is er veel interesse in de openstaande vacatures. Sinds juni is het aantal sollicitanten met meer dan 250 procent toegenomen. Desondanks staan er in Lelystad op dit moment 80 vacatures open. Ruim 50 voor machinist en ongeveer 30 voor een functie als hoofdconducteur. 

Lelystad 

Marlijne Sluijter-Stek rondde in september vorig jaar haar opleiding tot machinist af: “In Lelystad zijn we hard op zoek naar nieuwe collega’s. We vinden het dan ook leuk én belangrijk dat de simulator naar ons station komt. We hopen dat dit zorgt voor een goede boost.” Marlijne woont in Almere en start en eindigt haar dienst in Lelystad. “We werken met een klein maar fijn team en hebben een belangrijke rol in de dienstverlening. Veel treinen beginnen en stoppen namelijk in Lelystad. De eerste trein naar Amsterdam die start bij ons vanaf het opstelterrein.”

Solliciteren 

Wilco Smit bezocht de simulator op station Utrecht Centraal en solliciteerde daarna bij NS. Inmiddels is hij aan de opleiding tot machinist begonnen. Hij vertelt: “Ik ben 52 jaar en kom uit de bouw. Het leek mij altijd al geweldig om machinist te worden, maar ik dacht dat ik te oud was. Totdat een machinist mij aanspoorde om te solliciteren. Toen de simulator in Utrecht stond, dacht ik dit is mijn kans. Het gaf mij de mogelijkheid om met recruiters en machinisten te praten én zelf een trein te rijden. Diezelfde dag nog heb ik mijn sollicitatie ingediend."

Interesse in een baan als machinist of hoofdconducteur? Kijk voor meer informatie over de openstaande vacatures op: werkenbijns.nl. Lees hier meer over de tour van de simulator.

Door: Nationale Transportgids 

02 december '22 (13:51)

Ov-fiets NS 35 miljoen keer verhuurd

Reizigers maken elk jaar miljoenen fietstochtjes op de ov-fiets. In 2008 begon NS met de verhuur van de blauw-gele fietsen. Dit jaar bereikt de spoorwegmaatschappij een mijlpaal: de 35 miljoenste ov-fietsrit. Dat meldt NS.

29 november '22 ( 9:19)

Treinliefhebbers uit het Noorden in historisch treinstel naar Miniworld Rotterdam

Zaterdag 26 november 2022 vertrokken tachtig treinliefhebbers en modelbouwers 's ochtends vanaf Centraal Station Groningen naar Miniworld Rotterdam. Dit park heeft het financieel moeilijk en verwelkomt de laatste tijd weinig bezoekers. Met hun treinactie willen de deelnemers uit het Noorden hier verandering in brengen. Dat meldt RTV Noord.

22 november '22 (12:54)

NS verwelkomt deelnemers Zevenheuvelenloop

Zondag 20 november 2022 was de Zevenheuvelenloop. Een van de Nederlandse hardloopklassiekers. Op station Nijmegen heette NS alle deelnemers welkom. Zij konden er gratis op de foto en eersteklastreinkaartjes winnen. Hosts wezen hen de weg naar de start. Dat meldt NS.

15 november '22 (10:59)

Slimme ledverlichting op bijna alle Nederlandse stations

In 2015 is het Programma Verlichting van start gegaan. Sindsdien is op circa 350 van de 400 stations in ons land tl-verlichting vervangen door slimme ledverlichting. Dit programma, dat bijdraagt aan het halen van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs, is nu succesvol afgerond. Dat meldt ProRail.

11 november '22 (10:15)

Monumentale kappen terug op station Leeuwarden

Op station Leeuwarden plaatsen ProRail en aannemer Anton Rail de gerenoveerde kappen terug op het dak. De kappen zijn meer dan 130 jaar oud en moeten na de renovatie minimaal weer een eeuw meegaan. Eind januari 2023 is de hoge stationskap weer op zijn plek. Daarover bericht ProRail.

01 november '22 (14:24)

Feest op 150-jarig treinstation Dordrecht

Vanochtend hebben NS en ProRail speciale herdenkingspins uitgedeeld aan reizigers op station Dordrecht. Dit vanwege het 150-jarig bestaan van de spoorlijn tussen Dordrecht en Rotterdam én het feit dat station Dordrecht anderhalve eeuw bestaat. Dat meldt NS.

04 oktober '22 (12:15)

NS-activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober 2022 is het tijd voor de Week tegen Eenzaamheid. NS organiseert tijdens deze week verschillende activiteiten om de verbinding en het contact tussen reizigers een stimulans te geven. Dat meldt NS.

30 september '22 (11:58)

Station Almere Centrum heeft nu de modernste fietsenstalling van Nederland

Bij station Almere Centrum aan de Landdrostdreef is de modernste fietsenstalling van Nederland geopend. In de lichte en ruime stalling is plek voor in totaal circa 2.750 fietsen. Op digitale borden zien reizigers eenvoudig waar nog een vrije plek is voor hun fiets. Dat meldt NS.

27 september '22 (13:23)

Kinderen reizen in oktober gratis met de trein en bus in Gelderland, Overijssel en Flevoland

Kinderen tot en met 11 jaar reizen in Gelderland, Overijssel en Flevoland van 1 tot en met 31 oktober 2022 met een e-ticket gratis mee in de bussen en regionale treinen. Dit meldt Ervaarhetov.nl.

27 september '22 (13:15)

Vanaf eind september spoorwerkzaamheden in Tilburg

Eind deze maand maakt spoorwegbeheerder ProRail een begin met aanpassingen aan het spoor bij station Tilburg, station Universiteit en daartussen. Daardoor kunnen uiteindelijk meer reizigers blijven gebruikmaken van de Tilburger stations. Dit meldt de gemeente Tilburg.