Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Treinsimulator maakt nog een extra stop op station Lelystad

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Treinsimulator maakt nog een extra stop op station Lelystad
Vrijdag 4 november maakt de treinsimulator een extra en meteen laatste stop. Dan staat de simulator van 10.00 tot en met 16.00 uur midden in de hal van station Lelystad. In de simulator kunnen mensen ervaren hoe het is om als machinist de allernieuwste Intercity te rijden. Met de treinsimulator wil NS aandacht vragen voor de beroepen machinist en conducteur. Dat meldt de NS. 

Lelystad is het zevende en laatste station dat de simulator bezoekt. Eerder stond de simulator in Eindhoven, Rotterdam, Deventer, Alkmaar, Arnhem en Utrecht. Vanaf de start van de landelijke campagne op onder andere tv en radio en de tour van de simulator is er veel interesse in de openstaande vacatures. Sinds juni is het aantal sollicitanten met meer dan 250 procent toegenomen. Desondanks staan er in Lelystad op dit moment 80 vacatures open. Ruim 50 voor machinist en ongeveer 30 voor een functie als hoofdconducteur. 

Lelystad 

Marlijne Sluijter-Stek rondde in september vorig jaar haar opleiding tot machinist af: “In Lelystad zijn we hard op zoek naar nieuwe collega’s. We vinden het dan ook leuk én belangrijk dat de simulator naar ons station komt. We hopen dat dit zorgt voor een goede boost.” Marlijne woont in Almere en start en eindigt haar dienst in Lelystad. “We werken met een klein maar fijn team en hebben een belangrijke rol in de dienstverlening. Veel treinen beginnen en stoppen namelijk in Lelystad. De eerste trein naar Amsterdam die start bij ons vanaf het opstelterrein.”

Solliciteren 

Wilco Smit bezocht de simulator op station Utrecht Centraal en solliciteerde daarna bij NS. Inmiddels is hij aan de opleiding tot machinist begonnen. Hij vertelt: “Ik ben 52 jaar en kom uit de bouw. Het leek mij altijd al geweldig om machinist te worden, maar ik dacht dat ik te oud was. Totdat een machinist mij aanspoorde om te solliciteren. Toen de simulator in Utrecht stond, dacht ik dit is mijn kans. Het gaf mij de mogelijkheid om met recruiters en machinisten te praten én zelf een trein te rijden. Diezelfde dag nog heb ik mijn sollicitatie ingediend."

Interesse in een baan als machinist of hoofdconducteur? Kijk voor meer informatie over de openstaande vacatures op: werkenbijns.nl. Lees hier meer over de tour van de simulator.

Door: Nationale Transportgids 

28 maart '23 (14:47)

Treinverkeer Den Bosch - Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij Esch en Vught burchten hadden gegraven onder het spoor. De dassen zijn inmiddels verhuisd en het spoor is hersteld, meldt ProRail dinsdag.

28 maart '23 (13:41)

OV-klantenbarometeronderzoek: mooie cijfers voor de provincie Utrecht

Provincie Utrecht is dik tevreden met de resultaten van het jaarlijkse OV-klantenbarometeronderzoek. Dit onderzoek meet de waardering van reizigers voor het openbaar vervoer in heel Nederland, maar ook per regio. Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht scoort een ruime voldoende. De tram krijgt zelfs een 8. Dit meldt Provincie Utrecht.

28 maart '23 ( 9:24)

ProRail verwacht snel meer duidelijkheid over hervatten treinverkeer op dassentraject

ProRail verwacht dinsdagmiddag meer duidelijkheid te kunnen geven over hervatting van het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel. Daar rijden dan inmiddels een week geen treinen omdat dassen burchten hadden gegraven onder het spoor. Op verschillende plekken op het traject verwijdert de spoorbeheerder de gangenstelsels.

28 maart '23 ( 9:16)

Stakingen in streekvervoer week opgeschort, onderhandelingen gaan door

Vakbonden FNV en CNV willen deze week nog gebruiken voor de verkennende gesprekken met werkgeversvereniging VWOV. Dat meldt CNV. De gesprekken werden twee weken geleden opgestart onder begeleiding van twee procesbegeleiders na weken van stakingen. Nu de gesprekken deze week doorgaan, zijn de eerder geplande stakingen voor deze week opgeschort. Die stonden gepland voor woensdag en donderdag.

27 maart '23 (10:20)

Vandaag beslissing vakbonden over mogelijke stakingen streekvervoer

De vakbonden FNV en CNV hakken maandagmiddag de knoop door of er opnieuw gestaakt gaat worden in het streekvervoer. "We zijn nog met alle partijen in gesprek, het kan nog alle kanten op", zegt een woordvoerder van FNV. "Straks maken wij de balans op", voegt een woordvoerder van CNV daar aan toe.

27 maart '23 ( 9:52)

ProRail positief over spoorherstel Brabant, dassen lijken verkast

Spoorbeheerder ProRail is "een flink stuk opgeschoten" met de werkzaamheden aan het spoor bij het Brabantse Esch, waar al dagen geen treinen kunnen rijden doordat dassen er een burcht hebben gegraven. "Ze hadden behoorlijk huisgehouden, er zijn ongeveer 25 pijpen aangetroffen, zoals je de gangen noemt", vertelt een woordvoerder van ProRail.

24 maart '23 (12:41)

Geheugensteuntje in fietsenstalling station Den Bosch

In de fietsenstalling op station Den Bosch horen reizigers sinds woensdag 22 maart 2023 geregeld een luidsprekerstem. Deze stem attendeert hen op het slot van de OV-fiets, dat gesloten moet worden voordat zij de stalling verlaten. Dat meldt NS.

24 maart '23 (10:37)

Das die in spoordijk Molkwerum woont stopt treinverkeer tot en met 23 april

Spoorbeheerder ProRail is nog tot en met 23 april bezig met werkzaamheden aan de Friese spoordijk bij Molkwerum waarin een das huist. De gangen die dassen hebben gemaakt kunnen ervoor zorgen dat het spoor gaat verzakken. Sinds 13 maart rijden daarom tussen Workum en Stavoren geen treinen. ProRail verwacht dat het treinverkeer er 24 april wordt hervat.

24 maart '23 ( 6:07)

Gestart met herstelwerkzaamheden spoor bij Esch

ProRail start vrijdagochtend met de herstelwerkzaamheden van het spoor bij Esch, meldt de spoorbeheerder donderdagavond. Door een dassenburcht onder het spoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Als "alles spoedig verloopt" verwacht ProRail dat er eind volgende week weer treinen kunnen rijden.

22 maart '23 (13:10)

Op 40 locaties dassen bij en onder spoor, worden volgens ProRail waarschijnlijk meer

Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van het land dassen bij en onder het spoor. Volgens een woordvoerder is dat al jaren bekend en worden deze plekken nauwlettend in de gaten gehouden. Hij spreekt echter van een uitzonderlijke situatie in het Friese Molkwerum en het Brabantse Esch, waar momenteel geen treinen rijden vanwege de vrees dat door de dassen het spoor verzakt. "Maar de dassen zijn wel duidelijk in opkomst."