Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Treinsimulator maakt nog een extra stop op station Lelystad

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Treinsimulator maakt nog een extra stop op station Lelystad
Vrijdag 4 november maakt de treinsimulator een extra en meteen laatste stop. Dan staat de simulator van 10.00 tot en met 16.00 uur midden in de hal van station Lelystad. In de simulator kunnen mensen ervaren hoe het is om als machinist de allernieuwste Intercity te rijden. Met de treinsimulator wil NS aandacht vragen voor de beroepen machinist en conducteur. Dat meldt de NS. 

Lelystad is het zevende en laatste station dat de simulator bezoekt. Eerder stond de simulator in Eindhoven, Rotterdam, Deventer, Alkmaar, Arnhem en Utrecht. Vanaf de start van de landelijke campagne op onder andere tv en radio en de tour van de simulator is er veel interesse in de openstaande vacatures. Sinds juni is het aantal sollicitanten met meer dan 250 procent toegenomen. Desondanks staan er in Lelystad op dit moment 80 vacatures open. Ruim 50 voor machinist en ongeveer 30 voor een functie als hoofdconducteur. 

Lelystad 

Marlijne Sluijter-Stek rondde in september vorig jaar haar opleiding tot machinist af: “In Lelystad zijn we hard op zoek naar nieuwe collega’s. We vinden het dan ook leuk én belangrijk dat de simulator naar ons station komt. We hopen dat dit zorgt voor een goede boost.” Marlijne woont in Almere en start en eindigt haar dienst in Lelystad. “We werken met een klein maar fijn team en hebben een belangrijke rol in de dienstverlening. Veel treinen beginnen en stoppen namelijk in Lelystad. De eerste trein naar Amsterdam die start bij ons vanaf het opstelterrein.”

Solliciteren 

Wilco Smit bezocht de simulator op station Utrecht Centraal en solliciteerde daarna bij NS. Inmiddels is hij aan de opleiding tot machinist begonnen. Hij vertelt: “Ik ben 52 jaar en kom uit de bouw. Het leek mij altijd al geweldig om machinist te worden, maar ik dacht dat ik te oud was. Totdat een machinist mij aanspoorde om te solliciteren. Toen de simulator in Utrecht stond, dacht ik dit is mijn kans. Het gaf mij de mogelijkheid om met recruiters en machinisten te praten én zelf een trein te rijden. Diezelfde dag nog heb ik mijn sollicitatie ingediend."

Interesse in een baan als machinist of hoofdconducteur? Kijk voor meer informatie over de openstaande vacatures op: werkenbijns.nl. Lees hier meer over de tour van de simulator.

Door: Nationale Transportgids 

14 juni '24 ( 9:23)

NS-plannen voor extra nachttrein naar Oostenrijk

Ook in 2026 wil NS een nachttrein vanaf Amsterdam Centraal naar Wenen en Innsbruck laten rijden. Momenteel rijdt één trein via Duitsland naar beide bestemmingen. NS wil daar twee aparte treinen van maken: één naar Wenen en één naar Innsbruck. Dat meldt NS.

13 juni '24 ( 9:15)

Geen treinen van en naar Leiden door defecte bovenleiding

Van en naar station Leiden rijden donderdagochtend geen treinen, meldt ProRail. Reden is een defecte bovenleiding.

12 juni '24 (18:00)

Oversteken spoorwegovergang Roermond kost fietser het leven

Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Dit gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang aan de Parallelweg, niet ver van station Roermond. De identiteit van de persoon is nog onbekend, de fietser overleed ter plaatse.

11 juni '24 (15:15)

Komende week geen treinen vanaf Den Bosch naar Boxtel en Tilburg

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van dinsdag 18 juni tot en met zondag 23 juni geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel en tussen Den Bosch en Tilburg, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij zet bussen in. Reizigers moeten daardoor rekening houden met gemiddeld zo'n dertig minuten extra reistijd.

11 juni '24 ( 8:31)

150-jarig jubileum Oosterspoorlijn gevierd

Zaterdag 8 juni 2024 was het om 10.45 uur precies 150 jaar geleden dat de eerste stoomtrein van Baarn richting Hilversum spoorde. De hele dag werd afgelopen zaterdag stilgestaan bij dit jubileum van de Oosterspoorlijn. Dat meldt NS.

07 juni '24 (11:30)

Leeuwarden ruim drie weken niet met trein bereikbaar

Leeuwarden is van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli niet met de trein bereikbaar. Het treinverkeer tussen de Friese hoofdstad en Harlingen Haven, Stavoren en Akkrum ligt plat, omdat aan het spoor wordt gewerkt. In de richting Hurdegaryp, de verbinding met Groningen, rijden van 17 tot en met 20 juni geen treinen en op 9 juli evenmin.

07 juni '24 ( 8:35)

Tientallen wensen vervuld tijdens Spoorwensdagen

Dinsdag 4 juni en woensdag 5 juni 2024 zijn tijdens de zeventiende editie van de Spoorwensdagen ruim 85 trein- en spoorwensen in vervulling gegaan. Circa 250 vrijwilligers van NS, ProRail en verschillende andere bedrijven uit de spoorbranche maakten dit mogelijk. Daarover bericht NS.

06 juni '24 (10:30)

Europese verkiezingen: stembureaus op stations goed bezocht

De stembureaus op stations worden volgens de NS goed bezocht. "Hier en daar stond een rij, maar over het algemeen liep het lekker door. Nu nemen de rijen af, dat is gebruikelijk als de spits voorbij is", zegt een woordvoerster. Aantallen stemmers heeft het vervoersbedrijf niet.

06 juni '24 ( 9:00)

Treinstoring Utrecht heeft ook vandaag nog gevolgen

Treinreizigers ondervinden donderdagochtend nog de gevolgen van de storing van een verkeersleidingspost bij Utrecht Centraal, die woensdag het treinverkeer van en naar het belangrijkste station van het land platlegde. Sinds woensdagavond rijden de treinen wel weer volgens de normale dienstregeling, maar reizigers kunnen nog te maken hebben met kortere treinstellen.

05 juni '24 (13:45)

Storing: geen treinen van en naar Utrecht Centraal

Door een storing bij de verkeersleidingspost in Utrecht is er woensdagmiddag geen treinverkeer van en naar Utrecht Centraal mogelijk. Dat meldt ProRail. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de storing, aldus de spoorbeheerder.