Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Werkzaamheden aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
Werkzaamheden aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo
Van zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november werkt ProRail aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er op zondag 23 oktober tot 10:00 uur geen treinen van, naar en via Eindhoven Centraal. Daarnaast is er geen treinverkeer tussen Eindhoven Centraal en Venlo van zondag 23 oktober en dinsdag 1 november. Dat meldt de NS.

Tijdens deze werkzaamheden wordt onder andere de ballast van het spoor vervangen, de spoorstaven en dwarsliggers, de bovenleiding en de treinbeveiliging. Daarnaast vinden op een aantal stations perronwerkzaamheden plaats. Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.   

Gevolgen voor de treinreis 

Zondag 23 oktober rijden er tot 10.00 uur geen treinen van, naar en via Eindhoven Centraal. Er worden stop- en snelbussen ingezet. 
- stopbussen Eindhoven Centraal – Eindhoven Strijp-S- Best-Boxtel
- stopbussen Eindhoven Centraal – Geldrop – Heeze – Maarheeze – Weert 
- snelbussen Eindhoven Centraal – Boxtel
- snelbussen Eindhoven Centraal – Tilburg
- snelbussen Eindhoven Centraal – Weert
Na 10.00 uur rijden de treinen van, naar en via Eindhoven weer de normale dienstregeling (m.u.v. richting Venlo).

Zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Er rijden snelbussen tussen: 
- Eindhoven Centraal – Venlo
- Eindhoven Centraal – Helmond – Deurne 
- Venlo – Blerick – Horst-Sevenum – Helmond
Tussen Helmond Brandevoort, Helmond ’t Hout, Helmond en Helmond Brouwhuis kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. 

Rechtstreekse busverbinding 

Er is geen rechtstreekse busverbinding vanuit Blerick, Horst- Sevenum, Helmond Brandevoort, Helmond  ‘t Hout, en Helmond Brouwhuis naar Eindhoven Centraal. Reizigers kunnen overstappen van bus op bus. 

Door: Nationale Transportgids 

 

06 december '22 (14:32)

Na bijna acht decennia weer een treinstation bij Stroe?

De kans bestaat dat Stroe weer een treinstation krijgt. Dat is al een tijdje geleden. Van 1881 tot 1944 had het Gelderse dorp een station aan het spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn. Dit meldt Veluwe FM.

02 december '22 (13:51)

Ov-fiets NS 35 miljoen keer verhuurd

Reizigers maken elk jaar miljoenen fietstochtjes op de ov-fiets. In 2008 begon NS met de verhuur van de blauw-gele fietsen. Dit jaar bereikt de spoorwegmaatschappij een mijlpaal: de 35 miljoenste ov-fietsrit. Dat meldt NS.

29 november '22 ( 9:19)

Treinliefhebbers uit het Noorden in historisch treinstel naar Miniworld Rotterdam

Zaterdag 26 november 2022 vertrokken tachtig treinliefhebbers en modelbouwers 's ochtends vanaf Centraal Station Groningen naar Miniworld Rotterdam. Dit park heeft het financieel moeilijk en verwelkomt de laatste tijd weinig bezoekers. Met hun treinactie willen de deelnemers uit het Noorden hier verandering in brengen. Dat meldt RTV Noord.

22 november '22 (12:54)

NS verwelkomt deelnemers Zevenheuvelenloop

Zondag 20 november 2022 was de Zevenheuvelenloop. Een van de Nederlandse hardloopklassiekers. Op station Nijmegen heette NS alle deelnemers welkom. Zij konden er gratis op de foto en eersteklastreinkaartjes winnen. Hosts wezen hen de weg naar de start. Dat meldt NS.

15 november '22 (10:59)

Slimme ledverlichting op bijna alle Nederlandse stations

In 2015 is het Programma Verlichting van start gegaan. Sindsdien is op circa 350 van de 400 stations in ons land tl-verlichting vervangen door slimme ledverlichting. Dit programma, dat bijdraagt aan het halen van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs, is nu succesvol afgerond. Dat meldt ProRail.

11 november '22 (10:15)

Monumentale kappen terug op station Leeuwarden

Op station Leeuwarden plaatsen ProRail en aannemer Anton Rail de gerenoveerde kappen terug op het dak. De kappen zijn meer dan 130 jaar oud en moeten na de renovatie minimaal weer een eeuw meegaan. Eind januari 2023 is de hoge stationskap weer op zijn plek. Daarover bericht ProRail.

01 november '22 (14:24)

Feest op 150-jarig treinstation Dordrecht

Vanochtend hebben NS en ProRail speciale herdenkingspins uitgedeeld aan reizigers op station Dordrecht. Dit vanwege het 150-jarig bestaan van de spoorlijn tussen Dordrecht en Rotterdam én het feit dat station Dordrecht anderhalve eeuw bestaat. Dat meldt NS.

04 oktober '22 (12:15)

NS-activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober 2022 is het tijd voor de Week tegen Eenzaamheid. NS organiseert tijdens deze week verschillende activiteiten om de verbinding en het contact tussen reizigers een stimulans te geven. Dat meldt NS.

30 september '22 (11:58)

Station Almere Centrum heeft nu de modernste fietsenstalling van Nederland

Bij station Almere Centrum aan de Landdrostdreef is de modernste fietsenstalling van Nederland geopend. In de lichte en ruime stalling is plek voor in totaal circa 2.750 fietsen. Op digitale borden zien reizigers eenvoudig waar nog een vrije plek is voor hun fiets. Dat meldt NS.

27 september '22 (13:23)

Kinderen reizen in oktober gratis met de trein en bus in Gelderland, Overijssel en Flevoland

Kinderen tot en met 11 jaar reizen in Gelderland, Overijssel en Flevoland van 1 tot en met 31 oktober 2022 met een e-ticket gratis mee in de bussen en regionale treinen. Dit meldt Ervaarhetov.nl.