Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Werkzaamheden aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo

Door Johanne Levinsky
schedule 5 min
location_on [xx]km
Werkzaamheden aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo
Van zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november werkt ProRail aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er op zondag 23 oktober tot 10:00 uur geen treinen van, naar en via Eindhoven Centraal. Daarnaast is er geen treinverkeer tussen Eindhoven Centraal en Venlo van zondag 23 oktober en dinsdag 1 november. Dat meldt de NS.

Tijdens deze werkzaamheden wordt onder andere de ballast van het spoor vervangen, de spoorstaven en dwarsliggers, de bovenleiding en de treinbeveiliging. Daarnaast vinden op een aantal stations perronwerkzaamheden plaats. Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.   

Gevolgen voor de treinreis 

Zondag 23 oktober rijden er tot 10.00 uur geen treinen van, naar en via Eindhoven Centraal. Er worden stop- en snelbussen ingezet. 
- stopbussen Eindhoven Centraal – Eindhoven Strijp-S- Best-Boxtel
- stopbussen Eindhoven Centraal – Geldrop – Heeze – Maarheeze – Weert 
- snelbussen Eindhoven Centraal – Boxtel
- snelbussen Eindhoven Centraal – Tilburg
- snelbussen Eindhoven Centraal – Weert
Na 10.00 uur rijden de treinen van, naar en via Eindhoven weer de normale dienstregeling (m.u.v. richting Venlo).

Zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Er rijden snelbussen tussen: 
- Eindhoven Centraal – Venlo
- Eindhoven Centraal – Helmond – Deurne 
- Venlo – Blerick – Horst-Sevenum – Helmond
Tussen Helmond Brandevoort, Helmond ’t Hout, Helmond en Helmond Brouwhuis kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. 

Rechtstreekse busverbinding 

Er is geen rechtstreekse busverbinding vanuit Blerick, Horst- Sevenum, Helmond Brandevoort, Helmond  ‘t Hout, en Helmond Brouwhuis naar Eindhoven Centraal. Reizigers kunnen overstappen van bus op bus. 

Door: Nationale Transportgids 

 

14 juni '24 ( 9:23)

NS-plannen voor extra nachttrein naar Oostenrijk

Ook in 2026 wil NS een nachttrein vanaf Amsterdam Centraal naar Wenen en Innsbruck laten rijden. Momenteel rijdt één trein via Duitsland naar beide bestemmingen. NS wil daar twee aparte treinen van maken: één naar Wenen en één naar Innsbruck. Dat meldt NS.

13 juni '24 ( 9:15)

Geen treinen van en naar Leiden door defecte bovenleiding

Van en naar station Leiden rijden donderdagochtend geen treinen, meldt ProRail. Reden is een defecte bovenleiding.

12 juni '24 (18:00)

Oversteken spoorwegovergang Roermond kost fietser het leven

Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Dit gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang aan de Parallelweg, niet ver van station Roermond. De identiteit van de persoon is nog onbekend, de fietser overleed ter plaatse.

11 juni '24 (15:15)

Komende week geen treinen vanaf Den Bosch naar Boxtel en Tilburg

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er van dinsdag 18 juni tot en met zondag 23 juni geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel en tussen Den Bosch en Tilburg, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij zet bussen in. Reizigers moeten daardoor rekening houden met gemiddeld zo'n dertig minuten extra reistijd.

11 juni '24 ( 8:31)

150-jarig jubileum Oosterspoorlijn gevierd

Zaterdag 8 juni 2024 was het om 10.45 uur precies 150 jaar geleden dat de eerste stoomtrein van Baarn richting Hilversum spoorde. De hele dag werd afgelopen zaterdag stilgestaan bij dit jubileum van de Oosterspoorlijn. Dat meldt NS.

07 juni '24 (11:30)

Leeuwarden ruim drie weken niet met trein bereikbaar

Leeuwarden is van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli niet met de trein bereikbaar. Het treinverkeer tussen de Friese hoofdstad en Harlingen Haven, Stavoren en Akkrum ligt plat, omdat aan het spoor wordt gewerkt. In de richting Hurdegaryp, de verbinding met Groningen, rijden van 17 tot en met 20 juni geen treinen en op 9 juli evenmin.

07 juni '24 ( 8:35)

Tientallen wensen vervuld tijdens Spoorwensdagen

Dinsdag 4 juni en woensdag 5 juni 2024 zijn tijdens de zeventiende editie van de Spoorwensdagen ruim 85 trein- en spoorwensen in vervulling gegaan. Circa 250 vrijwilligers van NS, ProRail en verschillende andere bedrijven uit de spoorbranche maakten dit mogelijk. Daarover bericht NS.

06 juni '24 (10:30)

Europese verkiezingen: stembureaus op stations goed bezocht

De stembureaus op stations worden volgens de NS goed bezocht. "Hier en daar stond een rij, maar over het algemeen liep het lekker door. Nu nemen de rijen af, dat is gebruikelijk als de spits voorbij is", zegt een woordvoerster. Aantallen stemmers heeft het vervoersbedrijf niet.

06 juni '24 ( 9:00)

Treinstoring Utrecht heeft ook vandaag nog gevolgen

Treinreizigers ondervinden donderdagochtend nog de gevolgen van de storing van een verkeersleidingspost bij Utrecht Centraal, die woensdag het treinverkeer van en naar het belangrijkste station van het land platlegde. Sinds woensdagavond rijden de treinen wel weer volgens de normale dienstregeling, maar reizigers kunnen nog te maken hebben met kortere treinstellen.

05 juni '24 (13:45)

Storing: geen treinen van en naar Utrecht Centraal

Door een storing bij de verkeersleidingspost in Utrecht is er woensdagmiddag geen treinverkeer van en naar Utrecht Centraal mogelijk. Dat meldt ProRail. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de storing, aldus de spoorbeheerder.