Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Zeer geslaagd Formule 1-weekend voor de NS

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Zeer geslaagd Formule 1-weekend voor de NS
NS heeft dit F1- weekend ruim 120.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht en weer naar huis. Het hele weekend reed het bedrijf een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo zijn 10.000 reizigers per uur naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de Formule 1 race gebracht. Het weekend is goed verlopen. Alle racefans die per trein naar Zandvoort zijn gereisd, waren op tijd op het circuit om de races bij te wonen. De sfeer was feestelijk. NS kijkt terug op een mooi raceweekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen. Dat meldt de NS.

 

"We zijn trots dat we ook dit jaar, met eenderde meer bezoekers aan de Formule 1 dan vorig jaar, alle racefans per trein snel en veilig naar hun race hebben kunnen brengen. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van alle NS-en ProRail-collega's die er dit weekend stonden voor onze reizigers. De vele collega’s op de treinen, stations, in de winkels en achter de schermen, hebben dit weekend tot een succes gemaakt. Het enthousiasme van onze reizigers is hartverwarmend en de winst van Max Verstappen natuurlijk helemaal geweldig."

Route-aanduiding in Formule 1-stijl 

De racefans die met de trein kwamen, zijn op de stations door 300 extra NS-collega's opgevangen en de weg gewezen richting de juiste trein en -eenmaal op Zandvoort- naar het circuit. De stations zijn voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl. Als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met Stig op de foto.

Voorbereiding 

Samen met ProRail heeft NS zich zo goed mogelijk voorbereid. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel gereed om verstoringen snel op te lossen. Dit heeft ervoor gezorgd dat -ondanks een paar verstoringen- de meeste F1-reizigers weinig overlast hebben ervaren, aldus NS.

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: Racefeest.nl

03 februari '23 (12:32)

Geen extra drukte in trein door staking streekvervoer verwacht bij NS

De Nederlandse Spoorwegen verwachten geen extra drukte volgende week als het streekvervoer staakt. Volgens een woordvoerder is er maar een heel beperkte overlap tussen bus- en spoorlijnen van andere vervoerders en die van NS. "De ervaring leert dat we geen extra materieel hoeven in te zetten."

03 februari '23 (11:13)

Grondige verbouwing deel stationsgebouw Amsterdam Centraal

Spoorwegbeheerder ProRail start deze week met de renovatie van de centrale hal en de Oostvleugel van het monumentale stationsgebouw van station Amsterdam Centraal. Dit meldt NS.

03 februari '23 (10:24)

Meest gewaardeerde treinstation is opnieuw Klimmen-Ransdaal

Het meest gewaardeerde station van Nederland is weer Klimmen-Ransdaal in Limburg, Station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant was voor reizigers de minst favoriete locatie om op de trein te stappen. Dit blijkt uit de zogeheten Stationsbelevingsmonitor 2022, een onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail onder 85.000 reizigers.

03 februari '23 (10:03)

Voetganger om het leven gekomen door ongeval met tram in Amsterdam

Een voetganger is donderdagavond om het leven gekomen door een ongeval met een tram in Amsterdam. Het ongeluk gebeurde rond 22.45 uur op de Kingsfordweg, in de buurt van station Sloterdijk. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

02 februari '23 (17:54)

VVMC dreigt ook met landelijke staking streekvervoer

Treinpersoneel in het streekvervoer gaat volgende week opnieuw enkele dagen staken als een reactie van vervoerders Arriva en Keolis na de staking van donderdag uitblijft. Dat meldt een woordvoerster van vakbond VVMC. Daarmee zouden treinmedewerkers, die vallen onder de kleine cao in het streekvervoer zich aansluiten bij de al aangekondigde stakingen voor volgende week door buschauffeurs in het streekvervoer. Onder die cao vallen zo’n 1300 medewerkers.

01 februari '23 (13:42)

Boete voor Tilburg en NedTrain om blootstelling medewerkers aan chroom-6

De gemeente Tilburg en NS-dochter NedTrain moeten ieder een kwart miljoen euro boete betalen, omdat ze bijstandsgerechtigden die oude treinstellen opknapten, hebben blootgesteld aan de gevaarlijke stof chroom-6. De rechtbank in Rotterdam heeft de straf woensdag opgelegd. De rechtbank spreekt van "een onaanvaardbaar gezondheidsrisico".

01 februari '23 ( 8:11)

TreinTrainPakket voor mensen met licht verstandelijke beperking

De NS heeft een pakket ontwikkeld dat hulp biedt aan mensen met een licht verstandelijke beperking bij treinreizen, meldt de spoorwegmaatschappij dinsdag.

01 februari '23 ( 8:00)

Medewerkers kleinste streekvervoer-cao staken donderdag al

Een deel van de medewerkers in het streekvervoer gaat donderdag al staken. Dat kondigt vakbond FNV aan. Het gaat om medewerkers van de kleinste streekvervoer-cao. Onder deze zogeheten cao Multimodaal vallen 1300 medewerkers, met name treinpersoneel van regionale vervoerders als Arriva en Keolis.

01 februari '23 ( 4:18)

Rechter bepaalt of Tilburg en NedTrain strafbaar waren in chroom-6-zaak

De rechtbank in Rotterdam bepaalt woensdag of de gemeente Tilburg en treinonderhoudsbedrijf NedTrain strafbaar zijn omdat ze deelnemers aan een werkproject voor mensen met een bijstandsuitkering hebben blootgesteld aan chroom-6. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt van wel en eiste tijdens de behandeling van de zaak geldboetes van 317.000 euro tegen Tilburg en Nedtrain.

31 januari '23 (13:52)

Meeste treinreizigers NS checken nog niet meteen in met bankpas

De meeste treinreizigers gebruiken nog geen bankpas of creditcard om in- en uit te checken, maar doen dit volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) nog steeds met een ov-chipkaart. Dinsdagochtend was het voor het eerst dat NS-reizigers met hun bankpas door de poortjes konden. Een woordvoerster van de NS zegt dat de invoering van de betaaloptie zonder problemen verliep.