Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Zeer geslaagd Formule 1-weekend voor de NS

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Zeer geslaagd Formule 1-weekend voor de NS
NS heeft dit F1- weekend ruim 120.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht en weer naar huis. Het hele weekend reed het bedrijf een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo zijn 10.000 reizigers per uur naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de Formule 1 race gebracht. Het weekend is goed verlopen. Alle racefans die per trein naar Zandvoort zijn gereisd, waren op tijd op het circuit om de races bij te wonen. De sfeer was feestelijk. NS kijkt terug op een mooi raceweekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen. Dat meldt de NS.

 

"We zijn trots dat we ook dit jaar, met eenderde meer bezoekers aan de Formule 1 dan vorig jaar, alle racefans per trein snel en veilig naar hun race hebben kunnen brengen. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van alle NS-en ProRail-collega's die er dit weekend stonden voor onze reizigers. De vele collega’s op de treinen, stations, in de winkels en achter de schermen, hebben dit weekend tot een succes gemaakt. Het enthousiasme van onze reizigers is hartverwarmend en de winst van Max Verstappen natuurlijk helemaal geweldig."

Route-aanduiding in Formule 1-stijl 

De racefans die met de trein kwamen, zijn op de stations door 300 extra NS-collega's opgevangen en de weg gewezen richting de juiste trein en -eenmaal op Zandvoort- naar het circuit. De stations zijn voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl. Als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met Stig op de foto.

Voorbereiding 

Samen met ProRail heeft NS zich zo goed mogelijk voorbereid. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel gereed om verstoringen snel op te lossen. Dit heeft ervoor gezorgd dat -ondanks een paar verstoringen- de meeste F1-reizigers weinig overlast hebben ervaren, aldus NS.

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: Racefeest.nl

27 september '22 (13:23)

Kinderen reizen in oktober gratis met de trein en bus in Gelderland, Overijssel en Flevoland

Kinderen tot en met 11 jaar reizen in Gelderland, Overijssel en Flevoland van 1 tot en met 31 oktober 2022 met een e-ticket gratis mee in de bussen en regionale treinen. Dit meldt Ervaarhetov.nl.

27 september '22 (13:15)

Vanaf eind september spoorwerkzaamheden in Tilburg

Eind deze maand maakt spoorwegbeheerder ProRail een begin met aanpassingen aan het spoor bij station Tilburg, station Universiteit en daartussen. Daardoor kunnen uiteindelijk meer reizigers blijven gebruikmaken van de Tilburger stations. Dit meldt de gemeente Tilburg.

20 september '22 (16:18)

Lessen Nederlandse taal op Zeeuws station Kapelle-Biezelinge

Sinds maandag 19 september 2022 isstation Kapelle-Biezelinge in Zeeland het thuisstation van Taalpunt Kapelle.Dit is een van de maatschappelijke initiatieven die NS en ProRail ondersteunen.Gisteren ontving Taalpunt Kapelle de sleutel en werd de lesruimte ingericht metde eerste meubels. Dit meldt NS.

28 september '22 (10:38)

Vanaf 2025 gaat er eindelijk weer een trein van Coevorden naar Bad Bentheim

Vanaf 2025 is het voor treinreizigers mogelijk om in Coevorden op de trein te stappen en naar Bad Bentheim af te reizen. De provincie Drenthe en het Duitse spoorwegbedrijf Bentheimer Eisenbahn verwachten dat iedere dag duizend reizigers die trein in zullen stappen. De Bondsregering in Berlijn en deelstaatregering Nedersaksen hebben hiervoor 29 miljoen euro klaarliggen. Er is nog 6 miljoen euro nodig dat beschikbaar gesteld moet worden door de gemeente Coevorden, provincie Drenthe en Duitse lokale overheden. Dit meldt RTV Drenthe.

26 september '22 (15:26)

NS roept op om 1 oktober alternatief vervoer te zoeken naar ArenA-gebied

Op 1 oktober speelt Ajax in de Johan Cruijf Arena (55.000 bezoekers) en vindt er ook een concert plaats in Ziggo Dome (15.000). Tegelijkertijd is slechts 1 spoor tussen Amsterdam en Utrecht beschikbaar vanwege werkzaamheden. Hierdoor is er geen treincapaciteit beschikbaar voor de bezoekers. Daarom heeft NS moeten besluiten om van 16.00 uur tot het einde van de dag geen treinen te laten stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA. NS neemt de maatregel met pijn in het hart om te voorkomen dat er zeer onveilige situaties ontstaan. NS is inmiddels met de partners in het ArenA-gebied in gesprek om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Dat meldt de NS. 

26 september '22 (12:23)

FNV: 'Doodsteek voor het ov als concurrentieplannen spoor doorgaan'

FNV roept Tweede Kamerleden op zich uit te spreken tegen de plannen van staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat om meer concurrentie op het spoor toe te laten. De staatssecretaris is van plan meer regionale lijnen open te stellen voor concurrenten van de NS en op het hoofdrailnet naast NS nieuwe partijen toe te laten. Dat meldt de FNV. 

26 september '22 ( 9:47)

NS bang dat internationale treinen in de toekomst niet meer zo frequent rijden

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn bang dat de internationale treinen naar bijvoorbeeld Brussel in de toekomst niet meer zo frequent zullen rijden als afspraken over de verbindingen met het buitenland uit de concessie voor het hoofdrailnet worden gehaald. Daarvoor waarschuwt een woordvoerder van de NS na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

26 september '22 ( 9:37)

Ontsporing trein Limburg kwam vermoedelijk door aanrijding met spoorstaaf

De ontsporing van het voorste deel van een intercity met daarin zo’n 250 passagiers in de nacht van zaterdag op zondag bij het Limburgse dorp Leveroy kwam door een aanrijding met vermoedelijk een los stuk spoorstaaf. Hoe de spoorstaaf daar terecht is gekomen, is nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. De landelijke eenheid van de politie doet technisch onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing.

21 september '22 (14:44)

ProRail werkt bij Maastricht en Sittard aan het spoor

Van vrijdag 23 september tot maandag 26 september voert ProRail bij Maastricht en Sittard spoorwerkzaamheden uit. In plaats van treinen rijden er op verschillende plekken bussen. ProRail gaat onder meer de overwegen saneren, het spoor onderhouden en op sommige plekken komt er nieuwbouw. De spoorbrug in Sittard die op 15 juli werd aangereden wordt ook hersteld. Dit meldt ProRail.

21 september '22 ( 7:45)

4.000 treinritten van Arriva geschrapt in Groningen om personeelstekort

In de provincie Groningen vallen door personeelstekort veel meer treinritten uit dan vorig jaar. In de eerste zes maanden van 2022 zijn ongeveer 4000 ritten om die reden niet doorgegaan, meldt de provincie dinsdag. Die kijkt of spoorbedrijf Arriva daar financieel voor gestraft kan worden.