Normal_normal_rijkswaterstaat

Treinreizigers en automobilisten moeten in juli en augustus rekening houden met extra reistijd vanwege werkzaamheden aan het spoor rondom Best en aan de randweg van Eindhoven. Gezamenlijk zullen ProRail, NS, Rijkswaterstaat en de gemeente Eindhoven de verkeershinder voor reizigers zoveel mogelijk binnen de perken proberen te houden. Dit meldt de gemeente Best.

Van 9 tot 26 augustus 2022 rijden geen treinen op het traject Boxtel-Eindhoven Centraal door werkzaamheden aan het spoor. Voor treinreizigers vanuit en naar Best wordt vervangend busvervoer ingezet. De extra reistijd op dit traject wordt geschat op dertig minuten.

Werkzaamheden bij A2

Van donderdag 28 juli (vanaf 21.00 uur) tot maandag 22 augustus (tot 05.00 uur) 2022 is sprake van ernstige verkeershinder op de A2/N2 Randweg Eindhoven. Onder de A2/N2 wordt gewerkt aan een tunnel om de bereikbaarheid te verbeteren. Tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide zijn in beide richtingen minder en smallere rijstroken beschikbaar. Daardoor geldt ook daar een lagere maximumsnelheid.

De extra reistijd kan in drukke perioden oplopen tot zestig minuten. Bestemmingsverkeer wordt geadviseerd zoveel mogelijk op rustige momenten te reizen of te kiezen voor alternatief vervoer.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres
Afbeelding: Rijkswaterstaat