ProRail wispelturig over aangifte blokkeerboeren

Op 15 juni 2022 probeerden boeren een spoorlijn bij Lievelde te blokkeren. De leiding van ProRail uitte afkeuring over de actie en de bijkomstige hinder die het opleverde. De spoorbeheerder gaf aan juridische stappen te nemen maar daar is voorlopig nog niets van terechtgekomen. Dit meldt Tubantia. 

Jurdische stappen?

Volgens ProRail was de spoorveiligheid in het geding geraakt door de boerenacties. Toch blijft het uitvoeren van een rechtszaak een lastige opgave. Zo heeft ProRail gemeld dat het lastig is om te achterhalen wie er allemaal betrokken was. De politie spreekt dit tegen en heeft duidelijke profielen kunnen achterhalen. Het blijft daarom lastig om te achterhalen of ProRail daadwerkelijk actie gaat ondernemen.

Boerenactie 

De boerenactie was symbolisch bedoeld om aan te geven dat dieseltreinen van Arriva dwars door een Natuara-2000 gebied rijden. Toch liet de treindienst weten dat ze geen persoonlijke grieven tegen de boeren hadden. Arriva noemde de sfeer gemoedelijk maar volgt het besluit van ProRail, mocht deze in actie komen.

Door: Nationale Recreatiegids