Conducteur na woordenwisseling overleden op het station van Hilversum

Een conducteur is zondagavond overleden op station Hilversum na wat onenigheid met twee minderjarige treinreizigers die geen geldig vervoersbewijs hadden. Na het incident met de zwartrijders werd de conducteur onwel. De zwartrijders van 15 en 16 jaar uit Hilversum zijn diezelfde avond nog aangehouden. De politie onderzoekt nog of er een verband tussen het overlijden en het incident. Dat meldt de NOS. 

Tussen de conducteur en de jongens ontstond een woordenwisseling toen de zwartrijders gecontroleerd werden. De conducteur haalde er twee collega’s bij waarna er een woordenwisseling ontstond. Ook was er wat ‘geduw en getrek’, aldus een woordvoerder van de politie. De trein stopte op het eerstvolgende station, Hilversum, waar de conducteur toen even een op een bankje is gaan zitten omdat hij zich niet lekker voelde.

Reanimatie 

Er is nog geprobeerd om de conducteur te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politiewoordvoerder benadrukt dat het nog onduidelijk is hoe de man is overleden. Er loopt op dit moment nog een onderzoek. Mensen die in de trein zaten of op het perron iets hebben meegekregen, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. 

Door: Nationale Transportgids / Femke van Arendonk