Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Treinen van en naar Rotterdam rijden niet in twee drukke winkelweekenden

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Treinen van en naar Rotterdam rijden niet in twee drukke winkelweekenden
Mensen die in de weekenden van Black Friday en Sinterklaas Rotterdam willen bezoeken, kunnen de stad niet met de trein bereiken. Het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal ligt stil door werkzaamheden van ProRail. Het gaat om de weekenden van 25 en 26 november en 2 en 3 december.

De gemeente Rotterdam en regiovervoerder RET bieden gratis openbaar vervoer aan voor bezoekers die parkeren op de vijf grootste P+R-terreinen rond de stad. De actie geldt voor de parkeerterreinen Slinge in Rotterdam-Zuid, Noorderhelling, nabij stadion De Kuip, Meijersplein bij Rotterdam The Hague Airport, Alexander en station Kralingse Zoom, wat ligt tussen Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Bij het P+R-terrein ontvangen bezoekers een gratis kaartje voor het openbaar vervoer. In totaal kunnen op de vijf terreinen ruim 4000 auto's parkeren.

Metro met geldig NS-vervoersbewijs

Treinreizigers kunnen vanaf Schiedam, Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander met een geldig NS-vervoerbewijs met de metro naar Rotterdam Centraal en terug. Vanaf de verschillende RET-metrohaltes kan men doorreizen naar een NS-station om daar de reis per trein voort te zetten. Tussen Rotterdam Stadion, Schiedam, Capelse Brug, Rotterdam-Zuid, Rotterdam Alexander en Rotterdam Noord rijden snel- en stopbussen. Tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord rijdt de tram.

"We hebben besloten tot gratis ov om een verkeerschaos te voorkomen", zegt verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans. "Rotterdam wordt in deze periode traditioneel druk bezocht door bezoekers van buiten de stad. Als zij allemaal met de auto komen omdat de trein niet rijdt, staat de binnenstad binnen de kortste keren vast. Dan kom je als gezin uit Barendrecht hier niet om gezellig een dagje te winkelen, maar om een dagje in de file te staan."

Werkzaamheden ProRail

De stremmingen in beide weekenden vormen het sluitstuk van werkzaamheden van ProRail die op 23 oktober begonnen. Aan de oostkant van het station zijn perron 9 en aan de westkant perron 11 en 12 verlengd. Ook zijn wissels en sporen vernieuwd en zijn de bovenleidingen en treinbeveiliging aangepakt. De werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat er in de toekomst meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag kunnen rijden.

19 juli '24 ( 9:10)

Schade door brand op station Groningen

Het station van Groningen is woensdag 17 juli 2024 getroffen door brand. Vlak voor 09.00 uur brak brand uit in een gebouw op het station. Daarover bericht ProRail.

18 juli '24 (12:30)

Verbouwing perron Utrecht Centraal start na zomervakantie

Op Utrecht Centraal verbreedt ProRail na de zomervakantie het perron bij spoor 5. Daar stopt de trein op het traject tussen Arnhem en Amsterdam Schiphol en wachten volgens de spoorbeheerder dagelijks duizenden reizigers. Om die drukte beter aan te kunnen, wordt het perron verbouwd.

16 juli '24 ( 8:20)

Koninklijk rijtuig maakt laatste stop in Spoorwegmuseum

Vrijdag 12 juli 2024 is het koninklijk rijtuig op feestelijke wijze overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. De levensduur van dit bijzondere rijtuig is ten einde. Dat meldt NS.

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.