Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Treinen van en naar Rotterdam rijden niet in twee drukke winkelweekenden

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Treinen van en naar Rotterdam rijden niet in twee drukke winkelweekenden
Mensen die in de weekenden van Black Friday en Sinterklaas Rotterdam willen bezoeken, kunnen de stad niet met de trein bereiken. Het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal ligt stil door werkzaamheden van ProRail. Het gaat om de weekenden van 25 en 26 november en 2 en 3 december.

De gemeente Rotterdam en regiovervoerder RET bieden gratis openbaar vervoer aan voor bezoekers die parkeren op de vijf grootste P+R-terreinen rond de stad. De actie geldt voor de parkeerterreinen Slinge in Rotterdam-Zuid, Noorderhelling, nabij stadion De Kuip, Meijersplein bij Rotterdam The Hague Airport, Alexander en station Kralingse Zoom, wat ligt tussen Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Bij het P+R-terrein ontvangen bezoekers een gratis kaartje voor het openbaar vervoer. In totaal kunnen op de vijf terreinen ruim 4000 auto's parkeren.

Metro met geldig NS-vervoersbewijs

Treinreizigers kunnen vanaf Schiedam, Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander met een geldig NS-vervoerbewijs met de metro naar Rotterdam Centraal en terug. Vanaf de verschillende RET-metrohaltes kan men doorreizen naar een NS-station om daar de reis per trein voort te zetten. Tussen Rotterdam Stadion, Schiedam, Capelse Brug, Rotterdam-Zuid, Rotterdam Alexander en Rotterdam Noord rijden snel- en stopbussen. Tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord rijdt de tram.

"We hebben besloten tot gratis ov om een verkeerschaos te voorkomen", zegt verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans. "Rotterdam wordt in deze periode traditioneel druk bezocht door bezoekers van buiten de stad. Als zij allemaal met de auto komen omdat de trein niet rijdt, staat de binnenstad binnen de kortste keren vast. Dan kom je als gezin uit Barendrecht hier niet om gezellig een dagje te winkelen, maar om een dagje in de file te staan."

Werkzaamheden ProRail

De stremmingen in beide weekenden vormen het sluitstuk van werkzaamheden van ProRail die op 23 oktober begonnen. Aan de oostkant van het station zijn perron 9 en aan de westkant perron 11 en 12 verlengd. Ook zijn wissels en sporen vernieuwd en zijn de bovenleidingen en treinbeveiliging aangepakt. De werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat er in de toekomst meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag kunnen rijden.

08 december '23 ( 9:30)

Dinsdag weer treinen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan

Dinsdag 12 december 2023 wordt het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan hervat. Na incidenten rondom de detectie van treinen, die vooral werden veroorzaakt door vuil en bladeren op de rails, lag dit sinds 8 novermber 2023 stil. Dat meldt ProRail.

07 december '23 (11:00)

NS: vrijdag geen internationale treinen naar Duitsland door spoorstaking

Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

07 december '23 ( 9:45)

Duitse treinstaking: geen Arriva-trein tussen Heerlen en Aken

De Arriva-treinen tussen Heerlen en de Duitse stad Aken rijden vanaf donderdagavond 22.00 uur ongeveer een dag niet door een treinstaking op het Duitse spoor. Dat zegt vervoerder Arriva. Vanaf zaterdagochtend wordt de dienstregeling op het traject weer hervat, laat een woordvoerder van de vervoerder weten.

05 december '23 ( 8:24)

Nieuwe dienstregeling NS: 1.800 extra treinen per week

Met ingang van zondag 10 december 2023 wordt de dienstregeling van NS uitgebreid. In totaal rijden vanaf dan ruim 1.800 extra treinen per week. Daarover bericht NS.

01 december '23 (18:15)

Tweede weekend op rij geen treinen van en naar Rotterdam CS

Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

01 december '23 (10:15)

Door stroomstoring ten zuiden van Sittard geen treinverkeer

Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. Spoorbeheerder ProRail meldt dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk is een stabiele treindienst te rijden.

01 december '23 ( 9:45)

Intercity direct vaak vertraagd door hsl-problemen en werkzaamheden

De Intercity direct is momenteel vaak vertraagd door onder meer werkzaamheden bij Rotterdam en Schiphol. Een woordvoerder van de NS bevestigt vrijdagochtend berichtgeving van het AD hierover. Volgens de krant was vorige maand bijna de helft van de IC-directtreinen tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda zeker vijf minuten vertraagd.

01 december '23 ( 7:45)

Plan vervoerders voor minder spoorproblemen bij winters weer

Nieuwe plannen voor de dienstregeling bij winters weer moeten ervoor zorgen dat het spoorverkeer beter kan blijven rijden onder winterse omstandigheden. Dat meldt de NS vrijdagochtend, die de plannen samen met spoorbeheerder ProRail en regionale vervoerders maakte.

01 december '23 ( 6:00)

Trein botst in Boxtel op trailer: paard overleden en bestuurder zwaargewond

Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

29 november '23 (14:15)

Vanwege verzakkingen tot maandag slechts één trein per uur over Zeeuwse lijn

Door meldingen van verzakkingen kan er tot maandag maar een trein per uur rijden over de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal. Dat meldt ProRail woensdag. Dinsdag zijn er bij de spoorbeheerder meerdere meldingen binnengekomen van verzakkingen rondom Goes en 's-Heer Arendskerke. Tot die verzakkingen zijn hersteld, kunnen treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden over het spoor. Daardoor kan er maar een trein rijden tussen Vlissingen en Roosendaal.