Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote brand aanmaakblokjesfabriek, geen treinen vanwege blusslang op spoor

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Grote brand aanmaakblokjesfabriek, geen treinen vanwege blusslang op spoor
In Oisterwijk (Noord-Brabant) woedt een brand in een aanmaakblokjesfabriek, meldt de veiligheidsregio. Deze brak uit in de nacht van zondag op maandag en werd geblust door de aanwezige blusinstallatie met schuim. Maandagochtend laaide de brand echter weer op. Als gevolg van de situatie is het treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel stilgelegd.

Bij de brand aan De Nedervonder komt zeer veel rook vrij. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te schakelen. Niemand is gewond geraakt, de brandweer doet zijn uiterste best om het vuur te doven en te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt. Halverwege de ochtend meldde de veiligheidsregio dat er meer materiaal is ingezet om de brand onder controle te krijgen.

Blusslang over het spoor 

Ter hoogte van de brand ligt er een blusslang over het spoor omdat daar extra water wordt gewonnen uit een nabije waterweg. Tussen Tilburg en Boxtel rijden er daarom dus geen treinen. Op het traject worden wel bussen ingezet, meldt de NS. De vervoerder verwacht dat de verstoring duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Fire-Up-fabriek 

Het is niet de eerste keer dat er brand is uitgebroken in de Fire-Up-fabriek. In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit, bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio berichtgeving door Omroep Brabant. Toen zouden blokjes mogelijk zijn gaan broeien en ontvlammen. De brandweer sprak destijds zorgen uit over de situatie bij de fabriek.

De oorzaak van de brand maandag is nog niet duidelijk.

Door: ANP 

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.