Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote brand aanmaakblokjesfabriek, geen treinen vanwege blusslang op spoor

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Grote brand aanmaakblokjesfabriek, geen treinen vanwege blusslang op spoor
In Oisterwijk (Noord-Brabant) woedt een brand in een aanmaakblokjesfabriek, meldt de veiligheidsregio. Deze brak uit in de nacht van zondag op maandag en werd geblust door de aanwezige blusinstallatie met schuim. Maandagochtend laaide de brand echter weer op. Als gevolg van de situatie is het treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel stilgelegd.

Bij de brand aan De Nedervonder komt zeer veel rook vrij. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren dicht te doen en de ventilatie uit te schakelen. Niemand is gewond geraakt, de brandweer doet zijn uiterste best om het vuur te doven en te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt. Halverwege de ochtend meldde de veiligheidsregio dat er meer materiaal is ingezet om de brand onder controle te krijgen.

Blusslang over het spoor 

Ter hoogte van de brand ligt er een blusslang over het spoor omdat daar extra water wordt gewonnen uit een nabije waterweg. Tussen Tilburg en Boxtel rijden er daarom dus geen treinen. Op het traject worden wel bussen ingezet, meldt de NS. De vervoerder verwacht dat de verstoring duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Fire-Up-fabriek 

Het is niet de eerste keer dat er brand is uitgebroken in de Fire-Up-fabriek. In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit, bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio berichtgeving door Omroep Brabant. Toen zouden blokjes mogelijk zijn gaan broeien en ontvlammen. De brandweer sprak destijds zorgen uit over de situatie bij de fabriek.

De oorzaak van de brand maandag is nog niet duidelijk.

Door: ANP 

03 oktober '23 ( 7:50)

Fototentoonstellingen op station Groningen en Tilburg

De reizende fototentoonstelling ‘De Mix Nederland’ is al ruim anderhalf jaar in steeds een andere provincie van het land te zien. Op dit moment op de stations van Groningen en Tilburg. Dat meldt ProRail. 

29 september '23 ( 8:29)

Volker Rail hard aan het werk op station Oldenzaal

Aannemer Volker Rail bouwt op station Oldenzaal hard aan een extra perron en spoor. Beide krijgen steeds meer vorm. In de tweede helft van november wordt het spoor aangesloten. Dat meldt ProRail.

28 september '23 (18:37)

Rotterdamse metrolijnen stoppen niet op station bij Erasmus MC

De Rotterdamse metrolijnen A, B en C stoppen op last van de politie niet op station Dijkzigt naast het Erasmus MC, meldt vervoerder RET. In het ziekenhuis vond donderdagmiddag een schietincident plaats en er werd brand gesticht.

27 september '23 ( 6:07)

Demissionair staatssecretaris Heijnen wil dat NS spitsheffing heroverweegt

De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

25 september '23 (15:37)

NS wil spitsheffing compenseren voor reizigers die echt geen andere keuze hebben

NS wil de omstreden spitsheffing compenseren voor reizigers die echt geen andere keuze hebben dan op de drukste tijden van de week in de trein te stappen. Het spoorbedrijf wil daarover in gesprek met de politiek en met werkgevers. Het plan is bedoeld om voor het overgrote deel van de reizigers de kaartjes goedkoper te maken, benadrukt topman Wouter Koolmees. "We doen dit niet omdat we er geld aan willen verdienen."

25 september '23 ( 8:37)

Plan NS: 's ochtends hooguit 2,50 euro spitsheffing

De spitsheffing die de NS wil gaan invoeren, gaat in de ochtend maximaal 2,50 euro kosten. Dat bevestigde een woordvoerder van de NS na berichtgeving in het AD. President-directeur Wouter Koolmees gaat maandag naar de Tweede Kamer.

25 september '23 ( 6:07)

Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal vanaf vandaag dicht

Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

22 september '23 ( 8:30)

Makkelijker een OV-fiets huren in Amsterdamse fietsenstallingen

Reizigers in Amsterdam kunnen sinds woensdag 20 september 2023 op een nieuwe manier een OV-fiets huren. Bijna alle drieduizend OV-fietsen in de stationsstallingen in Amsterdam hebben nu een elektronisch slot dat te openen is met een OV-chipkaart. Dat meldt NS.

21 september '23 (10:00)

NS verkoopt onderdelen van de Koploper

De Koploper (ICMm) rijdt al 46 jaar door Nederland, maar het einde van de levensduur van deze trein is in zicht. NS wil zoveel mogelijk onderdelen een tweede leven geven. Daarom gaat de spoorwegmaatschappij op zoek naar een nieuwe bestemming voor de materialen uit deze trein. Dat meldt NS.

19 september '23 (15:37)

Noord-Zuidlijn doortrekken onzeker na miljardenbezuiniging door kabinet

Het is onzeker of het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol doorgaat: het kabinet moet bezuinigen en haalt ruim 1,5 miljard euro uit het project. Wel blijft er nog ongeveer 900 miljoen euro over, zodat de komende jaren verder gewerkt kan worden aan de plannen. In 2025 moet er een zogeheten voorkeursvariant liggen voor de uitvoering.