Meedenken over het openbaar vervoer in Utrecht en Nieuwegein

De komende jaren komen er in de regio Utrecht nieuwe woningen en banen bij. Het wordt drukker op de weg en in het OV. Om toch goed bereikbaar te blijven, en een fijne leefomgeving te houden, zetten we in op beter OV. Hoe kun je straks met goed openbaar vervoer je nieuwe huis of je werk op Utrecht Science Park bereiken? En hoe voorkomen we overbelasting rond Utrecht Centraal en het centrum? Dat meldt de provincie Utrecht. 

De eerste ideeën over hoe we dat kunnen doen zijn er. Deze laten we je graag zien. Na de zomer besluiten bestuurders welke mogelijke oplossingen verder onderzocht worden, dus laat als inwoner nú horen wat je vindt en of je nog andere ideeën hebt.

Openbaar vervoer 

Op woensdagavond 8 juni presenteren we in U Ned verband onze voorstellen voor het openbaar vervoer. Het gaat hierbij specifiek om verbindingen tussen Utrecht Centraal, de Merwedekanaalzone, Nieuwegein en het Utrecht Science Park (voorheen de Uithof). We zijn benieuwd naar jullie mening en horen graag welke aandachtspunten jullie hebben.

Woensdagavond 8 juni van 18.30 tot 21.30 uur
Stadskantoor Utrecht, stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht

Meld je op de site van U Ned aan voor deze avond. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je een bevestiging met alle informatie.

Onderzoek 

Dit onderzoek naar het openbaar vervoer in onze regio heet de MIRT-verkenning OV en Wonen. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Dat is een manier waarop het rijk samen met provincies en gemeenten werkt aan de inrichting van Nederland. Bijvoorbeeld de bouw van huizen, wegen of spoorlijnen.

Tijdens een MIRT-verkenning onderzoek je alle mogelijkheden en werk je samen met belanghebbenden stapsgewijs naar een concreet voorstel toe. Ook bij de MIRT-verkenning OV en Wonen vragen we bewoners, belangenorganisaties en experts om mee te denken. Eerder was dat om te bepalen welke punten we het beste kunnen verbinden. Nu gaat het om wat daarvoor nodig is en hoe we dat goed kunnen doen. Doen we dat met een bus, tram of metro? En via welke route?

U Ned 

Rijk, provincie en gemeenten werken onder de naam U Ned samen aan gezonde groei en een beter bereikbare regio Utrecht. U Ned onderzoekt hoe openbaar vervoer in Utrecht en Nieuwegein kan bijdragen aan betere bereikbaarheid en woningbouw. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van U Ned.

Door: Nationale Transportgids