Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Op arcadekast een code kraken, NS werft 180 IT'ers de komende drie jaar

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Op arcadekast een code kraken, NS werft 180 IT'ers de komende drie jaar
NS biedt de komende drie jaar 180 IT-vacatures bij verschillende bedrijfsonderdelen. Vandaag start de wervingscampagne met een arcadekast op station Eindhoven Centraal. Met TechTracks, het spel dat alleen gespeeld kan worden met codeervaardigheden, ziet IT-talent direct wat de impact van hun code is bij NS. Het doel is de overweging van NS als werkgever te vergroten onder de doelgroep. Dat meldt de NS.

De vacatures zijn beschikbaar op het hoofdkantoor in Utrecht en betreffen verschillende IT-functies: data engineers, developers, en test specialisten. Vijf IT’ers van NS bouwden mee aan de kast, onder wie iOS-developer Dennis Vermeulen: “Het mooie vind ik dat miljoenen mensen gebruik maken van onze app. Veel Nederlanders komen dagelijks ongemerkt met onze code in aanraking.”

Reiswensen van mensen 

In één van de games is de uitdaging om reizigers te helpen met het plannen van hun reis. Voor Colin Groot, android developer bij NS, is dit dagelijks werk: “Ik schrijf code om reiswensen van mensen uit te drukken.” Samen met een team van developers werkt hij ook aan toekomstige wensen. “Op termijn willen we deelvervoermiddelen als deelscooters en deelauto’s aanbieden in de NS-app. Ik huur zelf vaak deelscooters en vind het mooi om zo’n dienst digitaal beschikbaar te maken voor onze reizigers.” Dennis Vermeulen vult aan: “In de toekomst willen we zorgen dat reizigers hun hele reis van deur tot deur mét vervoer naar keuze kunnen plannen, boeken en betalen in de NS-app.” 

Gamen 

Voor de ontwikkeling van de wervingscampagne en de arcadekast werkte NS samen met bureau Code d’azur. Kim Nieuwenhuijs, creative director bij Code d’azur, vertelt: “We spreken IT- en tech-talent aan op het moment dat ze bezig zijn met wat ze het liefste doen: gamen. Hierdoor maken we gebruik van de positieve associaties rondom gaming. Met deze aanpak willen we opvallen tussen alle wervingscommunicatie.”

IT-evenementen 

De arcadekast staat de komende tijd op verschillende IT-evenementen. Geïnteresseerden kunnen TechTracks ook online of op hun mobiel spelen. Bekijk hier welke IT-evenementen de arcadekast bezoekt. Voor meer informatie over de openstaande IT-vacatures ga naar de website

Door: Nationale Transportgids 

04 oktober '22 (12:15)

NS-activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober 2022 is het tijd voor de Week tegen Eenzaamheid. NS organiseert tijdens deze week verschillende activiteiten om de verbinding en het contact tussen reizigers een stimulans te geven. Dat meldt NS.

30 september '22 (11:58)

Station Almere Centrum heeft nu de modernste fietsenstalling van Nederland

Bij station Almere Centrum aan de Landdrostdreef is de modernste fietsenstalling van Nederland geopend. In de lichte en ruime stalling is plek voor in totaal circa 2.750 fietsen. Op digitale borden zien reizigers eenvoudig waar nog een vrije plek is voor hun fiets. Dat meldt NS.

27 september '22 (13:23)

Kinderen reizen in oktober gratis met de trein en bus in Gelderland, Overijssel en Flevoland

Kinderen tot en met 11 jaar reizen in Gelderland, Overijssel en Flevoland van 1 tot en met 31 oktober 2022 met een e-ticket gratis mee in de bussen en regionale treinen. Dit meldt Ervaarhetov.nl.

27 september '22 (13:15)

Vanaf eind september spoorwerkzaamheden in Tilburg

Eind deze maand maakt spoorwegbeheerder ProRail een begin met aanpassingen aan het spoor bij station Tilburg, station Universiteit en daartussen. Daardoor kunnen uiteindelijk meer reizigers blijven gebruikmaken van de Tilburger stations. Dit meldt de gemeente Tilburg.

20 september '22 (16:18)

Lessen Nederlandse taal op Zeeuws station Kapelle-Biezelinge

Sinds maandag 19 september 2022 isstation Kapelle-Biezelinge in Zeeland het thuisstation van Taalpunt Kapelle.Dit is een van de maatschappelijke initiatieven die NS en ProRail ondersteunen.Gisteren ontving Taalpunt Kapelle de sleutel en werd de lesruimte ingericht metde eerste meubels. Dit meldt NS.

05 oktober '22 (11:36)

NS kiest volgens reizigersorganisatie te makkelijk voor schrappen treinen

Reizigersorganisatie Rover vindt dat de NS te makkelijk kiest voor het schrappen van treinen om de problemen door het personeelstekort op te lossen. Samen met andere consumentenorganisaties schrijft Rover dat de treinmaatschappij veel meer kan doen. Zo stelt de reizigersorganisatie onder meer voor om kantoor- en winkelpersoneel te laten helpen als vertrekassistent. Dat zijn werknemers die helpen bij het vertrek van treinen.

03 oktober '22 (10:20)

Historische burgemeester ontvangt sleutel voor opening Leidens Ontzet

Leidens Ontzet begint op Leiden Centraal. Het station is letterlijk de poort naar het evenement, want de ingang aan de centrumzijde wordt omgetoverd tot een stadspoort, geïnspireerd op de Koepoort. Zaterdag 1 oktober is voor het station het startsein gegeven voor Leidens Ontzet. Voorzitter Rik Kamps van de 3 October Vereeniging heeft samen met Stationsmanager Hidde Barneveld van NS de poort geopend. Vervolgens barstte de kermis los. Er was ook een speciale gast: de legendarische burgemeester Pieter Adriaansz van der Werf (1529 – 1604). Hij kreeg de sleutel van de poort. Dat meldt de NS.

28 september '22 (10:38)

Vanaf 2025 gaat er eindelijk weer een trein van Coevorden naar Bad Bentheim

Vanaf 2025 is het voor treinreizigers mogelijk om in Coevorden op de trein te stappen en naar Bad Bentheim af te reizen. De provincie Drenthe en het Duitse spoorwegbedrijf Bentheimer Eisenbahn verwachten dat iedere dag duizend reizigers die trein in zullen stappen. De Bondsregering in Berlijn en deelstaatregering Nedersaksen hebben hiervoor 29 miljoen euro klaarliggen. Er is nog 6 miljoen euro nodig dat beschikbaar gesteld moet worden door de gemeente Coevorden, provincie Drenthe en Duitse lokale overheden. Dit meldt RTV Drenthe.

26 september '22 (15:26)

NS roept op om 1 oktober alternatief vervoer te zoeken naar ArenA-gebied

Op 1 oktober speelt Ajax in de Johan Cruijf Arena (55.000 bezoekers) en vindt er ook een concert plaats in Ziggo Dome (15.000). Tegelijkertijd is slechts 1 spoor tussen Amsterdam en Utrecht beschikbaar vanwege werkzaamheden. Hierdoor is er geen treincapaciteit beschikbaar voor de bezoekers. Daarom heeft NS moeten besluiten om van 16.00 uur tot het einde van de dag geen treinen te laten stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA. NS neemt de maatregel met pijn in het hart om te voorkomen dat er zeer onveilige situaties ontstaan. NS is inmiddels met de partners in het ArenA-gebied in gesprek om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Dat meldt de NS. 

26 september '22 (12:23)

FNV: 'Doodsteek voor het ov als concurrentieplannen spoor doorgaan'

FNV roept Tweede Kamerleden op zich uit te spreken tegen de plannen van staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat om meer concurrentie op het spoor toe te laten. De staatssecretaris is van plan meer regionale lijnen open te stellen voor concurrenten van de NS en op het hoofdrailnet naast NS nieuwe partijen toe te laten. Dat meldt de FNV.