Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Op arcadekast een code kraken, NS werft 180 IT'ers de komende drie jaar

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Op arcadekast een code kraken, NS werft 180 IT'ers de komende drie jaar
NS biedt de komende drie jaar 180 IT-vacatures bij verschillende bedrijfsonderdelen. Vandaag start de wervingscampagne met een arcadekast op station Eindhoven Centraal. Met TechTracks, het spel dat alleen gespeeld kan worden met codeervaardigheden, ziet IT-talent direct wat de impact van hun code is bij NS. Het doel is de overweging van NS als werkgever te vergroten onder de doelgroep. Dat meldt de NS.

De vacatures zijn beschikbaar op het hoofdkantoor in Utrecht en betreffen verschillende IT-functies: data engineers, developers, en test specialisten. Vijf IT’ers van NS bouwden mee aan de kast, onder wie iOS-developer Dennis Vermeulen: “Het mooie vind ik dat miljoenen mensen gebruik maken van onze app. Veel Nederlanders komen dagelijks ongemerkt met onze code in aanraking.”

Reiswensen van mensen 

In één van de games is de uitdaging om reizigers te helpen met het plannen van hun reis. Voor Colin Groot, android developer bij NS, is dit dagelijks werk: “Ik schrijf code om reiswensen van mensen uit te drukken.” Samen met een team van developers werkt hij ook aan toekomstige wensen. “Op termijn willen we deelvervoermiddelen als deelscooters en deelauto’s aanbieden in de NS-app. Ik huur zelf vaak deelscooters en vind het mooi om zo’n dienst digitaal beschikbaar te maken voor onze reizigers.” Dennis Vermeulen vult aan: “In de toekomst willen we zorgen dat reizigers hun hele reis van deur tot deur mét vervoer naar keuze kunnen plannen, boeken en betalen in de NS-app.” 

Gamen 

Voor de ontwikkeling van de wervingscampagne en de arcadekast werkte NS samen met bureau Code d’azur. Kim Nieuwenhuijs, creative director bij Code d’azur, vertelt: “We spreken IT- en tech-talent aan op het moment dat ze bezig zijn met wat ze het liefste doen: gamen. Hierdoor maken we gebruik van de positieve associaties rondom gaming. Met deze aanpak willen we opvallen tussen alle wervingscommunicatie.”

IT-evenementen 

De arcadekast staat de komende tijd op verschillende IT-evenementen. Geïnteresseerden kunnen TechTracks ook online of op hun mobiel spelen. Bekijk hier welke IT-evenementen de arcadekast bezoekt. Voor meer informatie over de openstaande IT-vacatures ga naar de website

Door: Nationale Transportgids 

24 mei '24 (11:45)

NS: meer treinreizigers naar Duitsland rond wedstrijden Oranje

Veel Oranjesupporters gaan waarschijnlijk met de trein naar de wedstrijden van het Nederlands elftal op het komende EK voetbal in Duitsland. De NS zegt veel treintickets te hebben verkocht op en rond de speeldagen, aanzienlijk meer dan op dezelfde dagen vorig jaar.

24 mei '24 ( 8:48)

Koninklijk bezoek voor NS-onderhoudsbedrijf in Amsterdam

Koning Willem-Alexander heeft donderdag 23 mei 2024 samen met staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in Amsterdam een onderhoudsbedrijf van NS bezocht. Daar spraken zij met monteurs over hun werk en over het stijgende tekort aan technisch geschoolden. Dat meldt NS.

24 mei '24 ( 6:00)

Treinen langs Lage Zwaluwe kunnen weer rijden: bovenleiding hersteld

De treinen op het traject langs Lage Zwaluwe kunnen weer rijden. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Maar die "functioneert weer naar behoren", meldt ProRail.

23 mei '24 (15:15)

Nog steeds hinder op spoor door kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe

Een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe zorgt ook donderdagmiddag nog voor veel hinder op het spoor. ProRail verwacht dat de bovenleiding rond 18.00 uur hersteld is. Door de breuk is er sinds donderdagochtend geen treinverkeer tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Goederentreinen die absoluut niet kunnen wachten worden omgeleid, onder meer via Utrecht.

23 mei '24 ( 9:29)

Enkele dagen geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden

ProRail werkt van vrijdag 24 mei tot en met woensdag 29 mei 2024 aan het spoor tussen Gouda en Leiden. Daardoor rijden in die periode geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden Centraal. Daarover bericht NS.

21 mei '24 (16:30)

Conducteur in trein van Eindhoven naar Weert bedreigd

De NS heeft dinsdag aangifte gedaan van bedreiging van een conductrice. Dat heeft een woordvoerder van de spoorvervoerder gemeld. Het incident gebeurde in de trein van Eindhoven naar Weert toen een man de bril van een conductrice van haar hoofd trok en op de grond gooide. Zij had hem vlak daarvoor om zijn vervoersbewijs gevraagd, en dat had hij niet. Desondanks reisde hij eersteklas. Agenten hebben de man rond 13.30 uur in Weert uit de trein gehaald en naar het cellencomplex in Roermond gebracht, liet een woordvoerder van de politie weten.

21 mei '24 ( 9:43)

Aantal fietsparkeerplekken op station Leiden Lammenschans verdubbeld

Bij station Leiden Lammenschans waren er onvoldoende fietsparkeerplekken. Het voorbije jaar is in samenwerking met de gemeente Leiden en provincie Zuid-Holland intensief gewerkt aan de herinrichting van het stationsplein en de uitbreiding van het aantal fietsparkeerplekken. Afgelopen week is het resultaat feestelijk gevierd. Dat meldt ProRail.

21 mei '24 ( 9:32)

Tentoonstelling De Wandeling ook op station Nijmegen

Sinds vrijdag 17 mei 2024 is De Mix van Nederland 'De Wandeling' toegankelijk voor publiek. Een dag eerder werd deze tentoonstelling met fotografie van Paul den Hollander en Erik van Cusk officieel geopend op station Nijmegen. Dat meldt NS.

19 mei '24 (19:30)

Blikseminslagen zorgden zondagavond voor problemen op het spoor

Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgt volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

17 mei '24 ( 8:48)

Gelderse OV-feestfiets onthuld op station Zutphen

Het vijftienjarig bestaan van de OV-fiets werd woensdag 15 mei 2024 op station Zutphen gevierd met de onthulling van de Gelderse OV-feestfiets. Op deze fiets zijn Radio Kootwijk, Slot Loevestein en een edelhert van de Veluwe afgebeeld. Dat meldt NS.