Normal_forenzen_met_de_trein_willen_het_liefst_vaker_thuiswerken

Van alle forenzen die dagelijks naar het werk moeten reizen, willen treinreizigers het liefst en vaakst thuiswerken. Onderzoeksbureau Newcom deed onderzoek naar de wens van forenzen om thuis te werken. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat bijna twee miljoen forenzen minder vaak naar hun werk willen of zelfs helemaal niet meer. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Van de 1,9 miljoen onderzochte forenzen, zegt 1,5 miljoen van hen 1 tot 2 thuiswerkdagen te willen hebben. Mits de werkgever dat toestaat, natuurlijk. Ongeveer 500.000 mensen zien naar het kantoor toegaan helemaal niet meer zitten. Met name forenzen die met het openbaar vervoer reizen, willen thuiswerken. 200.000 treinreizigers zitten liever minder vaak in de trein.

Minder automobilisten willen thuiswerken

Automobilisten vinden naar kantoor gaan iets minder erg: 55 procent wil permanent vaker thuiswerken. Het grote verschil tussen auto- en treinforenzen is de reistijd. Werknemers die met de trein reizen, zijn gemiddeld langer onderweg dan automobilisten. En omdat treinreizigers relatief vaker bij de overheid of in de financiële sector werk, is thuiswerken ook meer toegestaan.

Door: Nationale Transportgids / Johanne Levinsky