Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fietsersbond en 9292 werken samen om fiets en ov nog beter te combineren

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Fietsersbond en 9292 werken samen om fiets en ov nog beter te combineren
Het openbaar vervoer en de fiets vormen samen een goede combinatie. Dagelijks gebruiken honderdduizenden Nederlanders de fiets en het ov om op hun plek van bestemming te komen. Het is daarom niet gek dat 9292, het grootste ov-platform van Nederland, en de Fietsersbond, dé belangenbehartiger van fietsers in Nederland, nu gaan samenwerken. De twee organisaties gaan samen nieuwe diensten ontwikkelen die waardevol zijn voor fietsende ov-reizigers. Dat meldt de Fietsersbond. 

In de 9292-app kun je al langer een reis plannen waarbij je voor het eerste en/of laatste gedeelte van je reis gebruik kunt maken van de fiets. Je eigen (elektrische) fiets, maar ook ov-fiets en andere huurfietsen. De app laat verschillende aanbieders zien op de route en toont ook meteen de beschikbaarheid van deze fietsen. Begin maart is 9292 gestart met een pilot van de verhuur van fietsen in de 9292 app. De nieuwe functie “Huren in de buurt” is nu als pilot beschikbaar en komt binnenkort voor alle reizigers beschikbaar via de populaire 9292 app.

Fietsroutes verbeteren

Met de Fietsersbond gaat 9292 nu onder meer de fietsroutes in de app verbeteren. Volgens directeur Joost Mortier van 9292 moet de samenwerking ervoor zorgen dat het aantal mensen dat de fiets naast het ov gebruikt steeds groter wordt. “De helft van onze reizigers bereid is om 10 minuten of langer te fietsen aansluitend op het openbaar vervoer. Daarnaast vindt 35 procent van de reizigers dat het geven van fietsinformatie ook goed bij onze dienstverlening past. Daarom werken wij graag samen met de Fietsersbond.”

Kennis delen

Ook directeur Esther van Garderen van de Fietsersbond is enthousiast over de samenwerking. “Met de fiets en het openbaar vervoer kun je overal komen. Door met elkaar onze kennis over fietsen en openbaar vervoer te delen helpen we onze leden en gebruikers om nog makkelijker de keuze te maken voor een duurzame reis.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Fietsersbond

22 juli '24 (18:15)

Vanavond start herstel spoor in Zuid-Limburg

Spoorbeheerder ProRail hoopt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht in de loop van dinsdagochtend weer normaal kan rijden. Door de zware regenval ontstond zondagochtend een verzakking, waardoor er schade aan het spoor is ontstaan. Daardoor rijden sinds zondag minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

22 juli '24 (10:30)

Ook vandaag minder treinen tussen Sittard en Maastricht door verzakt spoor

De verzakking die zondagochtend door zware regenval ontstond bij het spoor tussen Sittard en Maastricht is nog niet verholpen. Een woordvoerster van ProRail laat maandag weten dat de schade "best wel groot" is en dat momenteel met een ingenieursbureau en een aannemer wordt gekeken hoe en wanneer die kan worden hersteld.

19 juli '24 ( 9:10)

Schade door brand op station Groningen

Het station van Groningen is woensdag 17 juli 2024 getroffen door brand. Vlak voor 09.00 uur brak brand uit in een gebouw op het station. Daarover bericht ProRail.

18 juli '24 (12:30)

Verbouwing perron Utrecht Centraal start na zomervakantie

Op Utrecht Centraal verbreedt ProRail na de zomervakantie het perron bij spoor 5. Daar stopt de trein op het traject tussen Arnhem en Amsterdam Schiphol en wachten volgens de spoorbeheerder dagelijks duizenden reizigers. Om die drukte beter aan te kunnen, wordt het perron verbouwd.

16 juli '24 ( 8:20)

Koninklijk rijtuig maakt laatste stop in Spoorwegmuseum

Vrijdag 12 juli 2024 is het koninklijk rijtuig op feestelijke wijze overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. De levensduur van dit bijzondere rijtuig is ten einde. Dat meldt NS.

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.