Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Acht dagen spoorwerkzaamheden tussen Heerhugowaard en Den Helder

Door Richard Heeres
schedule 1 min
location_on [xx]km
Tussen de stations Heerhugowaard en Den Helder rijden snelbussen. Deze stoppen doordeweeks in de spits ook op station Schagen. Daarnaast rijden er stopbussen die alle tussengelegen stations aandoen. Op de stations Den Helder Zuid, Anna Paulowna en Schagen wordt op doordeweekse dagen in de ochtendspits koffie uitgedeeld aan reizigers. Tijdens de werkzaamheden zijn overwegen tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt in overleg met gemeenten omgeleid.   Werk aan de winkel in december Van 9 tot 16 december 2023 werkt spoorwegbeheerder ProRail aan het spoor rondom Heerhugowaard. Op de trajecten Alkmaar-Schagen en Alkmaar-Hoorn zet NS dan vervangende bussen in.  Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres
ProRail werkt van zaterdag 11 november tot en met zondag 19 november 2023 op een achttal locaties aan het spoor tussen Heerhugowaard en Den Helder. Nederlandse Spoorwegen zet gedurende deze periode vervangende bussen in. Dat meldt NS.

Tussen de stations Heerhugowaard en Den Helder rijden snelbussen. Deze stoppen doordeweeks in de spits ook op station Schagen. Daarnaast rijden er stopbussen die alle tussengelegen stations aandoen. Op de stations Den Helder Zuid, Anna Paulowna en Schagen wordt op doordeweekse dagen in de ochtendspits koffie uitgedeeld aan reizigers. Tijdens de werkzaamheden zijn overwegen tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt in overleg met gemeenten omgeleid. 

Werk aan de winkel in december

Van 9 tot 16 december 2023 werkt spoorwegbeheerder ProRail aan het spoor rondom Heerhugowaard. Op de trajecten Alkmaar-Schagen en Alkmaar-Hoorn zet NS dan vervangende bussen in.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres

07 december '23 (11:00)

NS: vrijdag geen internationale treinen naar Duitsland door spoorstaking

Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

07 december '23 ( 9:45)

Duitse treinstaking: geen Arriva-trein tussen Heerlen en Aken

De Arriva-treinen tussen Heerlen en de Duitse stad Aken rijden vanaf donderdagavond 22.00 uur ongeveer een dag niet door een treinstaking op het Duitse spoor. Dat zegt vervoerder Arriva. Vanaf zaterdagochtend wordt de dienstregeling op het traject weer hervat, laat een woordvoerder van de vervoerder weten.

05 december '23 ( 8:24)

Nieuwe dienstregeling NS: 1.800 extra treinen per week

Met ingang van zondag 10 december 2023 wordt de dienstregeling van NS uitgebreid. In totaal rijden vanaf dan ruim 1.800 extra treinen per week. Daarover bericht NS.

01 december '23 (18:15)

Tweede weekend op rij geen treinen van en naar Rotterdam CS

Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

01 december '23 (10:15)

Door stroomstoring ten zuiden van Sittard geen treinverkeer

Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. Spoorbeheerder ProRail meldt dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk is een stabiele treindienst te rijden.

01 december '23 ( 9:45)

Intercity direct vaak vertraagd door hsl-problemen en werkzaamheden

De Intercity direct is momenteel vaak vertraagd door onder meer werkzaamheden bij Rotterdam en Schiphol. Een woordvoerder van de NS bevestigt vrijdagochtend berichtgeving van het AD hierover. Volgens de krant was vorige maand bijna de helft van de IC-directtreinen tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda zeker vijf minuten vertraagd.

01 december '23 ( 7:45)

Plan vervoerders voor minder spoorproblemen bij winters weer

Nieuwe plannen voor de dienstregeling bij winters weer moeten ervoor zorgen dat het spoorverkeer beter kan blijven rijden onder winterse omstandigheden. Dat meldt de NS vrijdagochtend, die de plannen samen met spoorbeheerder ProRail en regionale vervoerders maakte.

01 december '23 ( 6:00)

Trein botst in Boxtel op trailer: paard overleden en bestuurder zwaargewond

Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

29 november '23 (14:15)

Vanwege verzakkingen tot maandag slechts één trein per uur over Zeeuwse lijn

Door meldingen van verzakkingen kan er tot maandag maar een trein per uur rijden over de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal. Dat meldt ProRail woensdag. Dinsdag zijn er bij de spoorbeheerder meerdere meldingen binnengekomen van verzakkingen rondom Goes en 's-Heer Arendskerke. Tot die verzakkingen zijn hersteld, kunnen treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden over het spoor. Daardoor kan er maar een trein rijden tussen Vlissingen en Roosendaal.

28 november '23 (14:00)

Hogere prijzen metrokaartjes tijdens Olympische Spelen in Parijs

Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".