Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

ProRail gaat spoor in Deventer flink vernieuwen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In Deventer gaat ProRail het spoor flink vernieuwen. De spoorbeheerder verbetert de lay-out van de sporen, en daarmee de doorstroming van het treinverkeer. De grote piek van werkzaamheden is van 8 tot 24 oktober 2022: dan wordt er 16 dagen dag en nacht gewerkt aan beide kanten van het station, vanaf het spoor bij de Rijsterborgherweg tot de spoorsplitsing bij Snipperling. Dit meldt ProRail. 

Het spoor bij Deventer is aan vervanging toe. De rails, wissels, bovenleiding, spoorgrind en kabels en leidingen worden vernieuwd. Ook gaat ProRail op het station aan de slag met perrons, maakt het de passagierstunnel bij station Deventer waterdicht en wordt er werk verricht aan spoorviaducten. De wissels in Deventer worden slimmer ingericht, waardoor er minder terugkomt.

In totaal verdwijnen er vijftien wissels, worden er acht verplaatst en vier een-op-een vervangen. Hierdoor kunnen treinen beter doorrijden en is de kans op storingen kleiner. Het is de bedoeling dat de werkzaamhedeneind oktober voorbij zijn en reizigers efficiënter en comfortabeler kunnen reizen.

Weekendwerk in september

In de weekenden van 10 tot 12 september en 24 tot 26 september zijn er voorbereidende werkzaamheden. ProRail gaat dan onder meer aan de slag met het spoor over het spoorviaduct bij de Hoge Hondstraat/Stationsstraat. Ook voert het tijdens die weekenden zoveel mogelijk materiaal aan via het spoor. Dit om de hoeveelheid vrachtverkeer tijdens de grootschalige werkzaamheden in oktober te voorkomen.

Door: Nationale Transportgids

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.