Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

ProRail gaat spoor in Deventer flink vernieuwen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In Deventer gaat ProRail het spoor flink vernieuwen. De spoorbeheerder verbetert de lay-out van de sporen, en daarmee de doorstroming van het treinverkeer. De grote piek van werkzaamheden is van 8 tot 24 oktober 2022: dan wordt er 16 dagen dag en nacht gewerkt aan beide kanten van het station, vanaf het spoor bij de Rijsterborgherweg tot de spoorsplitsing bij Snipperling. Dit meldt ProRail. 

Het spoor bij Deventer is aan vervanging toe. De rails, wissels, bovenleiding, spoorgrind en kabels en leidingen worden vernieuwd. Ook gaat ProRail op het station aan de slag met perrons, maakt het de passagierstunnel bij station Deventer waterdicht en wordt er werk verricht aan spoorviaducten. De wissels in Deventer worden slimmer ingericht, waardoor er minder terugkomt.

In totaal verdwijnen er vijftien wissels, worden er acht verplaatst en vier een-op-een vervangen. Hierdoor kunnen treinen beter doorrijden en is de kans op storingen kleiner. Het is de bedoeling dat de werkzaamhedeneind oktober voorbij zijn en reizigers efficiënter en comfortabeler kunnen reizen.

Weekendwerk in september

In de weekenden van 10 tot 12 september en 24 tot 26 september zijn er voorbereidende werkzaamheden. ProRail gaat dan onder meer aan de slag met het spoor over het spoorviaduct bij de Hoge Hondstraat/Stationsstraat. Ook voert het tijdens die weekenden zoveel mogelijk materiaal aan via het spoor. Dit om de hoeveelheid vrachtverkeer tijdens de grootschalige werkzaamheden in oktober te voorkomen.

Door: Nationale Transportgids

08 december '23 ( 9:30)

Dinsdag weer treinen tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan

Dinsdag 12 december 2023 wordt het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan hervat. Na incidenten rondom de detectie van treinen, die vooral werden veroorzaakt door vuil en bladeren op de rails, lag dit sinds 8 novermber 2023 stil. Dat meldt ProRail.

07 december '23 (11:00)

NS: vrijdag geen internationale treinen naar Duitsland door spoorstaking

Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

07 december '23 ( 9:45)

Duitse treinstaking: geen Arriva-trein tussen Heerlen en Aken

De Arriva-treinen tussen Heerlen en de Duitse stad Aken rijden vanaf donderdagavond 22.00 uur ongeveer een dag niet door een treinstaking op het Duitse spoor. Dat zegt vervoerder Arriva. Vanaf zaterdagochtend wordt de dienstregeling op het traject weer hervat, laat een woordvoerder van de vervoerder weten.

05 december '23 ( 8:24)

Nieuwe dienstregeling NS: 1.800 extra treinen per week

Met ingang van zondag 10 december 2023 wordt de dienstregeling van NS uitgebreid. In totaal rijden vanaf dan ruim 1.800 extra treinen per week. Daarover bericht NS.

01 december '23 (18:15)

Tweede weekend op rij geen treinen van en naar Rotterdam CS

Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

01 december '23 (10:15)

Door stroomstoring ten zuiden van Sittard geen treinverkeer

Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. Spoorbeheerder ProRail meldt dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk is een stabiele treindienst te rijden.

01 december '23 ( 9:45)

Intercity direct vaak vertraagd door hsl-problemen en werkzaamheden

De Intercity direct is momenteel vaak vertraagd door onder meer werkzaamheden bij Rotterdam en Schiphol. Een woordvoerder van de NS bevestigt vrijdagochtend berichtgeving van het AD hierover. Volgens de krant was vorige maand bijna de helft van de IC-directtreinen tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda zeker vijf minuten vertraagd.

01 december '23 ( 7:45)

Plan vervoerders voor minder spoorproblemen bij winters weer

Nieuwe plannen voor de dienstregeling bij winters weer moeten ervoor zorgen dat het spoorverkeer beter kan blijven rijden onder winterse omstandigheden. Dat meldt de NS vrijdagochtend, die de plannen samen met spoorbeheerder ProRail en regionale vervoerders maakte.

01 december '23 ( 6:00)

Trein botst in Boxtel op trailer: paard overleden en bestuurder zwaargewond

Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

29 november '23 (14:15)

Vanwege verzakkingen tot maandag slechts één trein per uur over Zeeuwse lijn

Door meldingen van verzakkingen kan er tot maandag maar een trein per uur rijden over de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal. Dat meldt ProRail woensdag. Dinsdag zijn er bij de spoorbeheerder meerdere meldingen binnengekomen van verzakkingen rondom Goes en 's-Heer Arendskerke. Tot die verzakkingen zijn hersteld, kunnen treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden over het spoor. Daardoor kan er maar een trein rijden tussen Vlissingen en Roosendaal.