Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Storm Ciarán: invloed op treinverkeer vrijdagochtendspits nog onduidelijk

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Storm Ciarán: invloed op treinverkeer vrijdagochtendspits nog onduidelijk
Het is nog niet duidelijk of treinreizigers ook vrijdagochtend nog last zullen hebben van de nasleep van storm Ciarán, die donderdag over een deel van Nederland trok. Reizigers krijgen het advies om kort voor vertrek de reisplanner te checken.

"In een deel van Nederland geldt komende nacht nog steeds code geel en waait het erg hard. Dat kan tot verstoringen leiden", zegt een woordvoerster van de NS. Ze weet alleen van het traject tussen Weert en Roermond zeker dat er vrijdagochtend in de spits nog vertragingen zijn. Dat komt door een kapotte bovenleiding, ontstaan door een omgevallen boom. De herstelwerkzaamheden duren naar verwachting zeker tot het einde van vrijdagochtend.

Bomen en takken

Op een aantal trajecten reden donderdagavond minder treinen door bomen en takken op het spoor. Zo was het treinverkeer tussen Den Haag en Gouda enkele uren verstoord door een boom op het spoor. Iets na 22.30 uur meldde de NS dat het treinverkeer weer wordt opgestart.

Hoorn-Heerhugowaard

Tussen Hoorn en Heerhugowaard rijden helemaal geen treinen door een defecte bovenleiding. Daardoor strandde iets na 20.00 uur een trein in de buurt van station Obdam. Om veiligheidsredenen mochten de reizigers de trein pas zo'n anderhalf uur later verlaten, toen het gevaar van de elektriciteitskabel was geweken.

Tussen Hoorn en Heerhugowaard rijden stopbussen. Naar verwachting duurt de verstoring nog tot na middernacht. Het is overigens niet duidelijk of het defect aan de bovenleiding is ontstaan door de harde wind.

05 december '23 ( 8:24)

Nieuwe dienstregeling NS: 1.800 extra treinen per week

Met ingang van zondag 10 december 2023 wordt de dienstregeling van NS uitgebreid. In totaal rijden vanaf dan ruim 1.800 extra treinen per week. Daarover bericht NS.

01 december '23 (18:15)

Tweede weekend op rij geen treinen van en naar Rotterdam CS

Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

01 december '23 (10:15)

Door stroomstoring ten zuiden van Sittard geen treinverkeer

Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. Spoorbeheerder ProRail meldt dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk is een stabiele treindienst te rijden.

01 december '23 ( 9:45)

Intercity direct vaak vertraagd door hsl-problemen en werkzaamheden

De Intercity direct is momenteel vaak vertraagd door onder meer werkzaamheden bij Rotterdam en Schiphol. Een woordvoerder van de NS bevestigt vrijdagochtend berichtgeving van het AD hierover. Volgens de krant was vorige maand bijna de helft van de IC-directtreinen tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda zeker vijf minuten vertraagd.

01 december '23 ( 7:45)

Plan vervoerders voor minder spoorproblemen bij winters weer

Nieuwe plannen voor de dienstregeling bij winters weer moeten ervoor zorgen dat het spoorverkeer beter kan blijven rijden onder winterse omstandigheden. Dat meldt de NS vrijdagochtend, die de plannen samen met spoorbeheerder ProRail en regionale vervoerders maakte.

01 december '23 ( 6:00)

Trein botst in Boxtel op trailer: paard overleden en bestuurder zwaargewond

Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

29 november '23 (14:15)

Vanwege verzakkingen tot maandag slechts één trein per uur over Zeeuwse lijn

Door meldingen van verzakkingen kan er tot maandag maar een trein per uur rijden over de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal. Dat meldt ProRail woensdag. Dinsdag zijn er bij de spoorbeheerder meerdere meldingen binnengekomen van verzakkingen rondom Goes en 's-Heer Arendskerke. Tot die verzakkingen zijn hersteld, kunnen treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden over het spoor. Daardoor kan er maar een trein rijden tussen Vlissingen en Roosendaal.

28 november '23 (14:00)

Hogere prijzen metrokaartjes tijdens Olympische Spelen in Parijs

Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

28 november '23 ( 9:33)

In 2024 halfjaar geen directe Eurostar van Amsterdam naar Londen

Vanaf juni 2024 kunnen reizigers een halfjaar niet reizen met een directe Eurostar van Amsterdam naar Londen. Vanaf Londen blijft dat wel mogelijk. Dat meldt reizigersvereniging Rover.

28 november '23 ( 9:09)

Startsein project PHS Den Bosch-Vught

Maandag 27 november 2023 hebben staatssecretaris Vivianne Heijnen, wethouder Mark du Maine (gemeente Vught), gedeputeerde Stijn Smeulders (provincie Noord-Brabant) en COO Marieke Schöningh (ProRail) in Vught het startsein gegeven voor een grootschalig spoortraject tussen Den Bosch en Vught. Dat meldt ProRail.