Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Storm Ciarán: invloed op treinverkeer vrijdagochtendspits nog onduidelijk

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Storm Ciarán: invloed op treinverkeer vrijdagochtendspits nog onduidelijk
Het is nog niet duidelijk of treinreizigers ook vrijdagochtend nog last zullen hebben van de nasleep van storm Ciarán, die donderdag over een deel van Nederland trok. Reizigers krijgen het advies om kort voor vertrek de reisplanner te checken.

"In een deel van Nederland geldt komende nacht nog steeds code geel en waait het erg hard. Dat kan tot verstoringen leiden", zegt een woordvoerster van de NS. Ze weet alleen van het traject tussen Weert en Roermond zeker dat er vrijdagochtend in de spits nog vertragingen zijn. Dat komt door een kapotte bovenleiding, ontstaan door een omgevallen boom. De herstelwerkzaamheden duren naar verwachting zeker tot het einde van vrijdagochtend.

Bomen en takken

Op een aantal trajecten reden donderdagavond minder treinen door bomen en takken op het spoor. Zo was het treinverkeer tussen Den Haag en Gouda enkele uren verstoord door een boom op het spoor. Iets na 22.30 uur meldde de NS dat het treinverkeer weer wordt opgestart.

Hoorn-Heerhugowaard

Tussen Hoorn en Heerhugowaard rijden helemaal geen treinen door een defecte bovenleiding. Daardoor strandde iets na 20.00 uur een trein in de buurt van station Obdam. Om veiligheidsredenen mochten de reizigers de trein pas zo'n anderhalf uur later verlaten, toen het gevaar van de elektriciteitskabel was geweken.

Tussen Hoorn en Heerhugowaard rijden stopbussen. Naar verwachting duurt de verstoring nog tot na middernacht. Het is overigens niet duidelijk of het defect aan de bovenleiding is ontstaan door de harde wind.

19 juli '24 ( 9:10)

Schade door brand op station Groningen

Het station van Groningen is woensdag 17 juli 2024 getroffen door brand. Vlak voor 09.00 uur brak brand uit in een gebouw op het station. Daarover bericht ProRail.

18 juli '24 (12:30)

Verbouwing perron Utrecht Centraal start na zomervakantie

Op Utrecht Centraal verbreedt ProRail na de zomervakantie het perron bij spoor 5. Daar stopt de trein op het traject tussen Arnhem en Amsterdam Schiphol en wachten volgens de spoorbeheerder dagelijks duizenden reizigers. Om die drukte beter aan te kunnen, wordt het perron verbouwd.

16 juli '24 ( 8:20)

Koninklijk rijtuig maakt laatste stop in Spoorwegmuseum

Vrijdag 12 juli 2024 is het koninklijk rijtuig op feestelijke wijze overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. De levensduur van dit bijzondere rijtuig is ten einde. Dat meldt NS.

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.