Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drie onbeveiligde overwegen in gemeente Eemsdelta aangepakt

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Drie onbeveiligde overwegen in gemeente Eemsdelta aangepakt
Gemeente Eemsdelta stemt in met de gezamenlijk aanpak van drie Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO) in de voormalige gemeente Loppersum. Dit meldt ProRail. 

Bij de spoorwegovergang aan de Gerichtsweg komt een voetgangerstunnel en de spoorwegovergang aan de Sjuxumerweg krijgt automatische halve overwegbomen (AHOB). De spoorwegovergang bij de Zuider Lopsterweg wordt gesloten na overleg met een werkgroep van betrokken inwoners.

Wandelroute blijft behouden

“Alle betrokkenen hebben ieder vanuit hun eigen belang naar oplossingen gezocht”, zegt wethouder Hans Ronde van de gemeente Eemsdelta.” Veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid stonden hierbij centraal. Met de komst van een voetgangerstunnel onder de Gerichtsweg blijft de historische wandelroute behouden, een grote wens van de inwoners. Dat is een mooi resultaat van de intensieve samenwerking.”

De inwonerswerkgroep wil nog onderzoeken of er voor de overweg Zuider Lopsterweg een soortgelijke oplossing kan komen. De gemeente Eemsdelta en ProRail willen hier in de toekomst aan meewerken.

3,5 miljoen euro

Voor de uitvoering van de afgesproken maatregelen is een investering van ruim 3,5 miljoen euro nodig. Ongeveer de helft van die investering is voor rekening van ProRail, als opdrachtnemer van het ministerie van I&W. De provincie Groningen en gemeente Eemsdelta betalen de rest van het bedrag.

De gemeenteraad van Eemsdelta neemt op 26 januari 2022 een besluit over het beschikbaar stellen van de regionale bijdrage om de maatregelen te kunnen uitvoeren. Het werk begint naar verwachting in 2023.

Door: Nationale Transportgids

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.