Eerste energieneutrale station is station Delft Campus

Deze week is station Delft Campus in gebruik genomen. Na twee jaar renoveren is hiermee het eerste energieneutrale station van Nederland een feit. Dankzij de iconische perronkap met zonnepanelen, levert dit station net zoveel energie op als dat het verbruikt. Dit meldt ProRail. 

Ruim twee jaar geleden is begonnen met de bouw van het nieuwe Station Delft Campus. Zo zijn er ondermeer twee nieuwe perrons gekomen, vier nieuwe liften, is er een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel en is de iconische perronkap bestaande uit zonnepanelen geplaatst. Ook de entree van het station is helemaal vernieuwd.

Energieneutraal

Station Delft Campus is het eerste energieneutrale station en helpt de ambities van ProRail op het gebied van duurzaamheid verder. Ans Rietstra, directeur dagelijkse operatie is blij met deze ontwikkeling: “Onze ambitie is om in 2030 net zoveel stroom zelf op te wekken als we gebruiken. Dat doen we stap voor stap, onder meer door eigen opwek via zonnedaken op meer station en panelen op geluidsschermen. Een mooi voorbeeld van die ambitie is dit vernieuwde station Delft Campus dat wij vandaag, maandag 20 december, in gebruik nemen.”

Door: Nationale Transportgids