ProRail werkt aan verbeterde aanpak voor het winterweer

ProRail heeft samen met de spoorsector hard gewerkt aan verbeteringen naar aanleiding van geleerde lessen tijdens het strenge winterweer van februari 2021. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer van afgelopen vrijdag. De verbeteringen kunnen niet voorkomen dat bij extreem winters weer flinke hinder ontstaat. Wel probeert de spoorbeheerder er voor te zorgen dat het treinverkeer dan sneller op gang komt. Dit meldt ProRail.

In de brief laat ProRail weten wwelke stappen er zijn gezet naar aanleiding van de evaluatie van de hinder op het spoor die ontstond naar aanleiding van het strenge winterweer in februari. Ook bij winters weer dat minder heftig is dan in februari heeft het spoor veel last van storingen. De verbeteringen van ProRail helpen  bij het sneller oplossen van storingen en het beperken van de hinder eromheen.

Oplossen van storingen

Een van de issues tijdens het winterweer in februari was dat er te veel wisselstoringen waren om deze snel te kunnen afhandelen. Daarom zet ProRail vanaf de winter 2022-2023 onder winterse omstandigheden meer wissels vast waardoor ze niet meer bediend hoeven te worden. Zo wordt er voor gezorgd dat storingsploegen gerichter en sneller te werk kunnen gaan bij wissels die moeten blijven werken.

Door: Nationale Transportgids