Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vier keer puur een trein in brede spits tussen Leiden en Utrecht

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Wie met de trein tussen Leiden en Utrecht reist, kan sinds deze week in en rond de spits elk kwartier de trein pakken. Met twee extra sprinters per uur van circa 6.00 uur tot 10.00 uur en 15.00 uur en 20.00 uur is de treinverbinding tussen Leiden en Utrecht voor veel mensen aantrekkelijker geworden, meldt de provincie Zuid-Holland. 

De huidige sprinters tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijden vanaf 13 december door naar Utrecht Centraal. In combinatie met de Intercity rijden er daardoor 4 treinen per uur tussen Leiden en Utrecht. De inzet van de extra treinen is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Regio Holland Rijnland, NS, ProRail en de betrokken gemeenten langs het traject Leiden-Utrecht.

Geen overstap 

Sinds 13 december rijden de extra sprinters op werkdagen twee keer per uur tijdens de brede spits en stoppen op de volgende stations: Leiden Centraal - Leiden Lammenschans - Alphen aan den Rijn - Bodegraven - Woerden - Vleuten - Utrecht Terwijde - Utrecht Leidsche Rijn - Utrecht Centraal. Dit wordt de eerste rechtstreekse verbinding tussen Leiden - Alphen aan den Rijn - Bodegraven enerzijds en Vleuten - Utrecht Terwijde - Utrecht Leidsche Rijn anderzijds. Dus reizigers die op deze stations instappen, kunnen zonder overstappen naar alle stations op deze lijn reizen.

De intercity’s rijden de hele dag 2 keer per uur en stoppen op de volgende stations: Leiden Centraal - Leiden Lammenschans - Alphen aan den Rijn - Bodegraven - Woerden - Utrecht Centraal.

Door: Nationale Transportgids

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.