Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Medewerkers Arriva en Transdev mogen nu elkaars voertuigen controleren

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Medewerkers Arriva en Transdev mogen nu elkaar voertuigen controleren
OV-bedrijven Arriva en Transdev zijn een samenwerking aangegaan voor een nog veiligere leefomgeving. Service & Veiligheidsmedewerkers van beide vervoerders mogen vanaf nu controles uitvoeren in elkaars voertuigen. Deze samenwerking geldt in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland. Dit meldt Arriva.

Arriva verzorgt samen met Hermes en Connexxion, twee dochterondernemingen van Transdev Nederland, het openbaar vervoer in delen van Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland. Bussen en treinen van deze vervoerders doen dezelfde stations en haltes aan. In Gelderland zijn Arriva en Hermes samen verantwoordelijk voor een specifieke buslijn, lijn 99 tussen Nijmegen en Uden. De ritten van lijn 99 worden afwisselend door Arriva en Hermes verzorgd. Dit komt niet vaak voor. Daarom ligt het voor de hand om ook samen verantwoordelijk te zijn voor de veiligheid van reizigers en medewerkers. Met deze samenwerking zetten de vervoerders daarin een eerste stap.

Gevoel van veiligheid

De Service & Veiligheidsmedewerkers van Arriva en Transdev zijn beëdigde BOA’s. Door aanwezig te zijn in de bussen en treinen in de betrokken regio’s, vergroten de Service & Veiligheidsmedewerkers het gevoel van veiligheid onder reizigers en medewerkers. Nu de Service &Veiligheidsteams de mogelijkheid krijgen om in meer voertuigen te controleren, voorzien Arriva en Transdev een afname in het aantal zwartrijders en overlastgevers in de betrokken regio’s.

Door: Nationale Transportgids

22 juli '24 (18:15)

Vanavond start herstel spoor in Zuid-Limburg

Spoorbeheerder ProRail hoopt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht in de loop van dinsdagochtend weer normaal kan rijden. Door de zware regenval ontstond zondagochtend een verzakking, waardoor er schade aan het spoor is ontstaan. Daardoor rijden sinds zondag minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

22 juli '24 (10:30)

Ook vandaag minder treinen tussen Sittard en Maastricht door verzakt spoor

De verzakking die zondagochtend door zware regenval ontstond bij het spoor tussen Sittard en Maastricht is nog niet verholpen. Een woordvoerster van ProRail laat maandag weten dat de schade "best wel groot" is en dat momenteel met een ingenieursbureau en een aannemer wordt gekeken hoe en wanneer die kan worden hersteld.

19 juli '24 ( 9:10)

Schade door brand op station Groningen

Het station van Groningen is woensdag 17 juli 2024 getroffen door brand. Vlak voor 09.00 uur brak brand uit in een gebouw op het station. Daarover bericht ProRail.

18 juli '24 (12:30)

Verbouwing perron Utrecht Centraal start na zomervakantie

Op Utrecht Centraal verbreedt ProRail na de zomervakantie het perron bij spoor 5. Daar stopt de trein op het traject tussen Arnhem en Amsterdam Schiphol en wachten volgens de spoorbeheerder dagelijks duizenden reizigers. Om die drukte beter aan te kunnen, wordt het perron verbouwd.

16 juli '24 ( 8:20)

Koninklijk rijtuig maakt laatste stop in Spoorwegmuseum

Vrijdag 12 juli 2024 is het koninklijk rijtuig op feestelijke wijze overgedragen aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. De levensduur van dit bijzondere rijtuig is ten einde. Dat meldt NS.

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.