Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Arriva past vanaf volgende week dienstregeling aan in Limburg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Arriva past dienstregeling in Limburg aan bij start nieuwe dienstregeling
Komende zondag gaat de nieuwe dienstregeling van Arriva van start. Voor de bus- en treinlijnen in Limburg houdt dat in dat er verschillende optimalisaties en aanpassingen zijn gedaan die gevolgen hebben voor de reiziger. Voor de Maaslijn komt daar met ingang van maandag 13 december nog een aanpassing bij. Dan vervallen tijdelijk de korte retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. met als doel de dienstregeling robuust te kunnen rijden. Dit meldt Arriva.

Het vervallen van alle korte retourritten op de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen komt twee weken eerder dan gepland. Normaliter vervallen deze ritten pas vanaf de kerstvakantie (die dit jaar op 27 december start). 

Door het laten vervallen van deze ritten is er minder kans op verstoring. Om eventuele verstoringen snel op te lossen is veel extra inzet nodig van personeel. Door de geldende coronamaatregelen -met isolatie en quarantaine- is beschikbaar personeel schaars. Door de storingskans te verlagen neemt de betrouwbaarheid van de dienstregeling toe, zo licht Arriva het besluit toe.

Betrouwbare dienstregeling

Door de coronamaatregelen ziet Arriva een afname van de reizigersaantallen. Om voor de reizigers op de Maaslijn een betrouwbare dienstregeling te bieden, zet het ov-bedrijf maximaal in qua materieel en personeel. 

Na de kerstvakantie gaat de dienstregeling van de Maaslijn terug naar de geplande dienstregeling zoals die voor 2022 is bekend gemaakt.

Informatie voor de reiziger

De aangepaste dienstregeling wordt door Arriva bekend gemaakt op de website, op de schermen in de bussen en treinen, staat in de reisplanners en krijgt aandacht op social media.

Door: Nationale Transportgids

20 februari '24 (10:53)

Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met 'robottrein'

In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

20 februari '24 ( 9:41)

Keolis Blauwnet gaat er weer voor na instroom nieuwe machinisten

Keolis Blauwnet is weer op volle vaart na een dipje, dat meldt het bedrijf en treinenweb.nl. Na genoeg machinisten aangenomen te hebben is de kans op uitval sterk afgenomen op de lijnen Enschede-Zwolle en Zwolle-Kampen.

20 februari '24 ( 8:12)

Langere treinen tussen Utrecht en Leiden

Tussen Utrecht, Alphen aan den Rijn en Leiden gaan voortaan iets langere treinen rijden. Dat is goed nieuws voor reizigers. NS heeft reizigersvereniging Rover laten weten met onder andere deze maatregel vertragingen op dit traject tegen te gaan. Daarover bericht Rover.

19 februari '24 (14:52)

Vanwege werkzaamheden 10 dagen minder treinen naar Luchthaven Schiphol

Vanaf maandag 26 februari rijden er tien dagen minder treinen richting Schiphol door werkzaamheden, meldt ProRail. NS roept reizigers die op die dagen via de luchthaven moeten reizen op om de reisplanner voor vertrek te checken.

19 februari '24 (14:47)

Slecht beoordeeld Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt

Station Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt, meldt treinenweb.nl. Volgens ProRail is het huidige station verouderd en in slechte conditie. Dit jaar en volgend jaar zal er gewerkt worden om het station toegankelijker en mooier te maken.

16 februari '24 (10:41)

NS in samenwerking met Koninklijk Visio gestart met begeleiden blinde kinderen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) is in samenwerking met Koninklijk Visio gestart met het begeleiden van bijna slechtziende en blinde kinderen die reizen met de trein. De NS vermeldt op hun website dat ze het belangrijk vinden om deze groep kinderen welkom te heten in de trein.

16 februari '24 ( 9:25)

Kinderen met visuele beperking maken ervaringsreis met NS

Donderdag 15 februari 2024 hebben slechtziende en blinde kinderen van expertisecentrum Koninklijke Visio met NS een ervaringsreis gemaakt van Eindhoven naar Weert. Dat meldt NS.

16 februari '24 ( 7:15)

Op station Vroomshoop stoppen weer treinen

Het treinverkeer tussen Almelo en Mariënberg is vrijdagochtend weer op gang gekomen. De treinen stoppen ook weer op station Vroomshoop, meldt ProRail.

15 februari '24 (17:30)

Tweede Kamer schuift met tientallen miljoenen voor drie infrastructuurprojecten

De Tweede Kamer heeft donderdag met zo'n 140 miljoen euro geschoven om drie infrastructuurprojecten mogelijk te maken. Een meerderheid steunde zoals verwacht drie aanpassingen aan de begroting van het Mobiliteitsfonds.

15 februari '24 (14:00)

Geweld tegen NS-personeel: vakbonden willen meer maatregelen

Vakbonden FNV en CNV willen dat de NS en de politiek meer doen om agressie tegen NS-medewerkers tegen te gaan. Donderdag werd bekend dat het personeel van de NS vorig jaar vaker slachtoffer is geweest van ernstige fysieke en verbale incidenten dan in 2022.