Alle NS Sprinters toegankelijk en voorzien van toilet in nieuwe dienstregeling

Alle Sprinters van NS zijn met ingang van 13 december bij de start van de nieuwe dienstregeling 2022  toegankelijk en voorzien van een rolstoeltoegankelijk toilet. Dit komt omdat alle 131 Sprinters (type Sprinter Light Train) zijn vernieuwd. Dit meldt NS.

NS heeft de 131 Sprinters de afgelopen drie jaar laten vernieuwen door het Consortium Bombardier Siemens Lighttrain. Dit gebeurde in de werkplaats van Talbot Services in Aken. Per set van twee gingen de treinen naar de werkplaats in Aken. Na een paar weken keerden de treinen stuk voor stuk weer terug in de dienstregeling.

Schuiftrede voor betere toegankelijkheid 

Al deze Sprinters zijn ondertussen voorzien van een rolstoeltoegankelijk toilet en aan beide zijden van het balkon een schuiftrede voor betere toegankelijkheid voor reizigers met een beperking, mensen met kinderwagens, rolkoffers en fietsen. Ook is er een plek voor twee fietsen, twee gemarkeerde plaatsen voor rolstoelen en een speciale noodknop, call for aid. Met deze knop krijgt de reiziger, in geval van nood, direct contact met de machinist. Voor mensen met een visuele beperking is tactiele (=voelbare) en auditieve (=hoorbare) informatie aangebracht.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS