Winnende baan Grote Kleine Treinencompetitie in Tilburg

Het werk van het winnende team van De Grote Kleine Treinencompetitie is te bewonderen op Utrecht Centraal en Station Tilburg. Het tv-programma van Omroep MAX eindigde afgelopen woensdag in een overwinning van het Oranje Team. Een van de prijzen was dat de modelspoorbanen op de stations te zien zouden zijn. Dit meldt ProRail. 

André van Duin en juryleden Diane Meyboom en Evan Daes gingen vanaf half oktober op zoek naar de beste modeltreinbouwer van Nederland, in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Iedere week stond er een ander thema op het programma. De baan op Utrecht Centraal komt uit de aflevering met als thema 'Films'. Team Oranje koos voor 'Harry Potter'. Onder andere het Zweinstein Kasteel is te zien, net als het Zwerkbalstadion. Deze baan is tot half december op Utrecht Centraal te bewonderen.

"Dit is echt een filmset", zei de jury over deze baan. "Het is zo rijk wat jullie hebben gedaan". Ze kregen 8 punten voor de baan.

Tilburgse Kermis 

In de aflevering met als thema 'Hollands Glorie' besloot het team om station Tilburg en de Tilburgse Kermis na te maken. De teamleden komen niet uit Tilburg. “Maar we wilden graag een kermis doen. En die in Tilburg ligt heel dicht bij het station en het spoor. En is ook nog de grootste van de Benelux.”

Met honderdduizenden bezoekers is Roze Maandag op de Tilburgse Kermis een evenement binnen een evenement. Dat is ook terug te zien in de baan. "Met heel veel roze poppetjes en regenboogkleuren. Een hele vrolijke baan!", aldus het team. Afgelopen woensdag was de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie. Voor creativiteit kreeg het Oranje Team een 8. Voor de bouwkwaliteit en techniek kreeg het team een 9. Daarmee wonnen zij de competitie.

Door: Nationale Transportgids