Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Avondspits rustiger in het ov na persconferentie

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Avondspits rustiger in het ov na persconferentie
Op perrons en bij haltes is het vooral tijdens de avondspits rustiger geworden sinds de coronaregels afgelopen vrijdag zijn aangescherpt. Maar ook tijdens de ochtendspits en de late avond stapten maandag, dinsdag en woensdag minder mensen in het openbaar vervoer. Afgelopen weekend werden treinen, bussen, metro's en trams eveneens veel minder gebruikt, zo laten gegevens van ov-chipkaartbedrijf Translink zien.

In de eerste helft van deze werkweek checkten Nederlanders 4 procent minder in bij het ov vergeleken met een week eerder. In het weekend was een afname van bijna 11 procent te zien. Eind augustus waren er voor het laatst zoveel lege stoelen in de treinen, bussen, metro's en trams, als de herfstvakantie buiten beschouwing wordt gelaten.

Afname tussen 17.00 en 18.00 uur het grootst 

Doordeweeks was de afname van het aantal passagiers het grootst tussen 17.00 en 18.00 uur. Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag gebruikten mensen gemiddeld 261.000 keer het ov in dat uur, tegen 282.000 een week eerder. Tussen 21.00 en 00.00 uur waren er gemiddeld ongeveer 12.000 minder ov-reizigers per uur. Tijdens de ochtendspits tussen 07.00 en 9.00 uur is een vergelijkbare daling zichtbaar.

Premier Mark Rutte gaf tijdens de persconferentie vorige week vrijdag het advies om thuis te werken, tenzij het niet anders kan. Dat was een aanscherping van een eerder advies om minimaal de helft van de werkweek vanuit huis te werken.

Door: ANP

12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.