Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Negen dagen bussen in plaats van treinen tussen Sittard en Heerlen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
 
Vanaf zaterdag 20 tot en met zondag 28 november krijgt het spoor tussen Heerlen en Sittard een flinke onderhoudsbeurt. ProRail werkt aan verbetering van het spoor, door onder andere op het gehele traject tussen Sittard-Heerlen het treinbeveiligingssysteem te vernieuwen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van seinen en kabels en andere kleine objecten in en langs het spoor. Dit meldt NS.
Bij station Schinnen en Nuth wordt een deel van het spoor het spoorgrind vernieuwd zodat het regenwater goed kan weglopen. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit. Daarnaast wordt er een tunnelbak onder het spoor aangelegd in Geleen waardoor fietsers en wandelaars zich veilig en gemakkelijk kunnen verplaatsen van de ene kant van het spoor naar de andere. Op de stations Geleen-Oost, Spaubeek, Schinnen, Nuth en Hoensbroek worden de perrons opgehoogd en vernieuwd en wordt er nieuw meubilair geplaatst.  
 

Gevolgen voor de treinreis 

 
Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 november rijden er NS-snelbussen tussen Sittard en Heerlen, Arriva zet stopbussen in tussen Sittard – Geleen Oost – Nuth – Hoensbroek – Heerlen. En er rijden taxibusjes tussen Geleen Oost – Spaubeek – Schinnen. 
 
De extra reistijd is in ongeveer tot 30 minuten. NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen. Voor meer informatie over de werkzaamheden is te lezen op de site van ProRail
 
Door: Nationale Transportgids
12 juli '24 ( 9:15)

Station Amsterdam Lelylaan aan vooravond grote metamorfose

Station Amsterdam Lelylaan en de omringende openbare ruimte worden de komende tijd grondig vernieuwd. Doel daarvan is een betere doorstroom van reizigers, meer sociale veiligheid, een betere bereikbaarheid van het stadsdeel Nieuw-West en prettiger met de fiets naar het station kunnen reizen. Daarover bericht ProRail.

11 juli '24 (18:15)

Twee treinenschoonmakers onwel: één medewerker overleden

Een schoonmaker is overleden nadat diegene samen met een collega eerder deze week onwel was geworden op een opstelterrein voor treinen bij Utrecht Centraal. De NS bevestigt berichtgeving daarover door De Telegraaf. Waardoor de twee onwel zijn geworden, wordt door de politie onderzocht.

10 juli '24 (15:30)

Station Leeuwarden is na ruim drie weken weer open

Het treinstation van Leeuwarden is na 23 dagen werkzaamheden weer open en de treinen rijden weer. De afgelopen ruim drie weken reden er bussen, omdat het station werd verbouwd en er aan het spoor werd gewerkt.

09 juli '24 ( 7:54)

Deze zomer op verschillende plekken spoorwerkzaamheden

Deze zomer is ProRail op veel plekken in Nederland bezig met de verbetering van het spoor. Daarvan kunnen treinreizigers hinder ondervinden tijdens hun reis. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Dat meldt NS.

08 juli '24 (11:30)

NS-treintickets naar Dortmund voor woensdag nagenoeg uitverkocht

Wie woensdag op tijd met de trein in Dortmund wil aankomen voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland, moet snel zijn. Volgens de NS zijn de tickets voor treinen die in de middag in de Duitse stad arriveren bijna uitverkocht.

05 juli '24 ( 7:17)

Proef met inheemse planten op station IJlst

Station IJlst in Friesland is het eerste Nederlandse station waar ProRail en NS een proef doen met het planten van uitsluitend inheemse planten. Daarover bericht NS.

05 juli '24 ( 7:14)

Drielandentrein: mijlpaal voor internationaal treinverkeer

Zondag 30 juni 2024 was de eerste officiële rit van de langverwachte Drielandentrein. Dankzij deze trein, die de steden Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen verbindt, kunnen reizigers rekenen op een directe verbinding tussen Duitsland, Nederland en België. Dat meldt Arriva.

05 juli '24 ( 7:07)

In augustus negen dagen geen treinen tussen station Groningen en station Groningen Europapark

Tussen station Groningen en station Groningen Europapark rijden tussen 3 en 11 augustus 2024 vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen geen treinen. Dag en nacht zal worden gewerkt aan sporen en perrons. Dat meldt ProRail.

04 juli '24 (16:00)

Twee jongens mishandelen conducteur in Apeldoorn

Een NS-conducteur is woensdagavond iets voor middernacht mishandeld door twee jongens in Apeldoorn. Dat bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving van de NOS. De conducteur zit met wonden aan hoofd en nek thuis en heeft aangifte gedaan.

03 juli '24 (19:45)

Dj Erik de Zwart ook aan de slag als trambestuurder

Erik de Zwart heeft onlangs zijn examen gehaald en mag zich nu officieel trambestuurder noemen. De dj heeft woensdag zijn eerste dienst in Amsterdam gedraaid, meldt de lokale nieuwszender AT5.