Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Iets meer statiegeldautomaten op stations van NS

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Iets meer statiegeldautomaten op stations van NS
De Nederlandse Spoorwegen verhogen het aantal statiegeldautomaten voor flesjes en blikjes op stations van de huidige twaalf naar zeventien, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Op dit moment staan de inleverautomaten op de centrale stations van de vier grote steden en op Eindhoven Centraal. Daar komen niet meer stations bij.

De vijf extra automaten worden uiterlijk dit voorjaar geplaatst. Met de zeventien inleverpunten kan de helft van alle flesjes en blikjes die op alle stations in Nederland worden gekocht, ingezameld worden. Dat baseert de NS op de reizigersstromen op de grote stations.

Ambitie

In eerste instantie had de NS de ambitie om op meer stations statiegeldautomaten te zetten. "Gebaseerd op cijfers was onze verwachting dat er in totaal 30 miljoen flesjes en blikjes konden worden ingezameld. Maar in het eerste jaar zijn dat er maar 600.000 geworden", zegt de woordvoerder. "Het is niet gegaan zoals we willen", luidt de conclusie na evaluatie.

Stichting Afvalfonds Verpakkingen

Na tegenvallende resultaten in heel Nederland onderzoekt Stichting Afvalfonds Verpakkingen hoe het inzamelen van statiegeld verbeterd kan worden. Dit bekijkt het fonds op basis van het aantal automaten en hun locaties, consumentengedrag en de hoogte van het statiegeldbedrag, weet de NS-woordvoerder. De onderzoeksresultaten en overleg met het ministerie van Infrastructuur worden afgewacht voordat de NS beslist over verdere uitbreiding. "Aangezien er weinig gebruik wordt gemaakt van onze twaalf automaten, is het de vraag of het station een logische inleverplek is."

01 december '23 (18:15)

Tweede weekend op rij geen treinen van en naar Rotterdam CS

Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

01 december '23 (10:15)

Door stroomstoring ten zuiden van Sittard geen treinverkeer

Door een stroomstoring ligt het treinverkeer ten zuiden van Sittard vrijdagochtend plat. Spoorbeheerder ProRail meldt dat door regelmatige stroomuitval het onmogelijk is een stabiele treindienst te rijden.

01 december '23 ( 9:45)

Intercity direct vaak vertraagd door hsl-problemen en werkzaamheden

De Intercity direct is momenteel vaak vertraagd door onder meer werkzaamheden bij Rotterdam en Schiphol. Een woordvoerder van de NS bevestigt vrijdagochtend berichtgeving van het AD hierover. Volgens de krant was vorige maand bijna de helft van de IC-directtreinen tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda zeker vijf minuten vertraagd.

01 december '23 ( 7:45)

Plan vervoerders voor minder spoorproblemen bij winters weer

Nieuwe plannen voor de dienstregeling bij winters weer moeten ervoor zorgen dat het spoorverkeer beter kan blijven rijden onder winterse omstandigheden. Dat meldt de NS vrijdagochtend, die de plannen samen met spoorbeheerder ProRail en regionale vervoerders maakte.

01 december '23 ( 6:00)

Trein botst in Boxtel op trailer: paard overleden en bestuurder zwaargewond

Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

29 november '23 (14:15)

Vanwege verzakkingen tot maandag slechts één trein per uur over Zeeuwse lijn

Door meldingen van verzakkingen kan er tot maandag maar een trein per uur rijden over de Zeeuwse lijn tussen Vlissingen en Roosendaal. Dat meldt ProRail woensdag. Dinsdag zijn er bij de spoorbeheerder meerdere meldingen binnengekomen van verzakkingen rondom Goes en 's-Heer Arendskerke. Tot die verzakkingen zijn hersteld, kunnen treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden over het spoor. Daardoor kan er maar een trein rijden tussen Vlissingen en Roosendaal.

28 november '23 (14:00)

Hogere prijzen metrokaartjes tijdens Olympische Spelen in Parijs

Bezoekers van Parijs krijgen tijdens de Olympische Spelen te maken met hogere reiskosten voor de metro. De regionale leider Valérie Pécresse zegt dat de prijzen tijdelijk omhoog moeten "om te zorgen dat de Olympische Spelen voor 100 procent toegankelijk zijn met het openbaar vervoer".

28 november '23 ( 9:33)

In 2024 halfjaar geen directe Eurostar van Amsterdam naar Londen

Vanaf juni 2024 kunnen reizigers een halfjaar niet reizen met een directe Eurostar van Amsterdam naar Londen. Vanaf Londen blijft dat wel mogelijk. Dat meldt reizigersvereniging Rover.

28 november '23 ( 9:09)

Startsein project PHS Den Bosch-Vught

Maandag 27 november 2023 hebben staatssecretaris Vivianne Heijnen, wethouder Mark du Maine (gemeente Vught), gedeputeerde Stijn Smeulders (provincie Noord-Brabant) en COO Marieke Schöningh (ProRail) in Vught het startsein gegeven voor een grootschalig spoortraject tussen Den Bosch en Vught. Dat meldt ProRail.

23 november '23 (14:18)

Ook op station Leiden OV-fietsen met elektronisch slot

Op Leiden Centraal kunnen reizigers sinds gisteren op een nieuwe manier hun OV-fiets huren. Alle 660 fietsen op dat station hebben nu een elektronisch slot dat opent met een OV-chipkaart. Dat meldt NS.