Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

NS: circa 40.000 reizigers aangekomen op station Zandvoort

Door ANP
schedule 3 min
NS: circa 40.000 reizigers aangekomen op station Zandvoort
Zo'n 40.000 mensen zijn vrijdagochtend met de trein aangekomen in Zandvoort voor de Dutch Grand Prix, laat een woordvoerster van de NS vrijdagmiddag weten. Al vroeg in de ochtend was het druk op station Zandvoort en ook op Amsterdam Centraal en Haarlem stonden de perrons vol met racefans. Op het circuit worden dagelijks zo'n 105.000 bezoekers verwacht.

Na het middaguur, toen de eerste training was begonnen, was de grootste drukte in de treinen achter de rug. "Alles is goed verlopen, de sfeer zat er goed in. Soms moesten mensen even wachten op een volgende trein om ook reizigers op volgende stations mee te kunnen nemen", licht een woordvoerster toe. De NS verdeelde de reizigers gedoseerd over de treinen, omdat mensen vanuit alle hoeken naar Zandvoort willen. Na Amsterdam stopt de trein nog op vier tussenliggende stations, namelijk stations Sloterdijk, Halfweg-Zwanenburg, Haarlem Spaarnwoude en Haarlem. Tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort laat de NS in het raceweekend iedere vijf minuten een trein rijden. Er wordt zo'n driehonderd man extra personeel ingezet.

Andere grote evenementen

Behalve de Grand Prix zijn er komend weekend nog andere grote evenementen: Mysteryland in Vijfhuizen en Ground Zero in het Gelderse recreatiegebied Bussloo. Vanwege deze evenementen, de vakantieperiode en werkzaamheden aan het spoor is de dienstregeling op verschillende trajecten in het land aangepast. Zo rijden er tussen Almere Oostvaarders en Dronten, Zaandam en Hoorn, Leeuwarden en Akkrum, Lage Zwaluwe en Roosendaal en Ede-Wageningen en Wageningen bussen in plaats van treinen. Ook op andere trajecten kunnen minder treinen rijden. De NS raadt reizigers aan voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

21 september '23 (10:00)

NS verkoopt onderdelen van de Koploper

De Koploper (ICMm) rijdt al 46 jaar door Nederland, maar het einde van de levensduur van deze trein is in zicht. NS wil zoveel mogelijk onderdelen een tweede leven geven. Daarom gaat de spoorwegmaatschappij op zoek naar een nieuwe bestemming voor de materialen uit deze trein. Dat meldt NS.

19 september '23 (15:37)

Noord-Zuidlijn doortrekken onzeker na miljardenbezuiniging door kabinet

Het is onzeker of het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol doorgaat: het kabinet moet bezuinigen en haalt ruim 1,5 miljard euro uit het project. Wel blijft er nog ongeveer 900 miljoen euro over, zodat de komende jaren verder gewerkt kan worden aan de plannen. In 2025 moet er een zogeheten voorkeursvariant liggen voor de uitvoering.

15 september '23 ( 8:36)

Trein raakt stilstaande auto met aanhanger in Prinsenbeek

Donderdag 14 september 2023 is in Prinsenbeek 's ochtends een auto met aanhanger terechtgekomen op het spoor en vervolgens geraakt door een trein. De circa vierhonderd reizigers in de Sprinter zijn geëvacueerd en hebben hun reis naderhand vervolgd in een andere trein. Voor zover bekend zijn bij de botsing geen gewonden gevallen. Dat meldt Omroep Brabant.

15 september '23 ( 8:32)

Raildagen: ProRail opent de deuren in Utrecht en Rotterdam

Vrijdag 15 september en zaterdag 16 september 2023 openen in heel Nederland (spoor)bedrijven hun deuren. Tijdens de Raildagen (een initiatief van Railforum, een onafhankelijk kennisnetwerk voor de ov- en spoorsector) kunnen belangstellenden er een kijkje nemen om meer te weten te komen over de spoorwereld. Ook ProRail doet mee. Daarover bericht de spoorwegbeheerder.

14 september '23 ( 8:52)

Onjuiste spoedreparatie was oorzaak treinbrand bij Etten-Leur

De brand op een goederentrein bij Etten-Leur vorig jaar werd veroorzaakt door een onjuist gerepareerde bovenleiding. Dat meldt ProRail donderdag op basis van een onderzoek, precies een jaar na de brand. Door het incident brandden 42 hybride auto's uit.

14 september '23 ( 8:22)

Storing in Willemsspoortunnel: minder treinen tussen Dordrecht en Den Haag

Tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal rijden sinds donderdagochtend vroeg geen intercity's vanwege een storing in de Willemsspoortunnel bij Rotterdam Blaak. Tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht rijden helemaal geen treinen. De storing heeft ook invloed op het treinverkeer over de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda, aldus de NS.

12 september '23 ( 8:45)

Komend weekend geen treinen van en naar Gouda

ProRail werkt komend weekend aan het spoor rond Gouda. Zaterdag 16 september en zondag 17 september 2023 rijden daarom geen treinen van en naar deze Zuid-Hollandse stad. Dat meldt NS.

08 september '23 (13:07)

NS besluit in oktober over statiegeldautomaten op meer stations

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan in oktober een besluit nemen over het plaatsen van statiegeldautomaten op meer treinstations. Dat zei een woordvoerder van de NS. Die maand vindt een evaluatie plaats over het gebruik van de bestaande inzamelpunten op de centraal stations van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

07 september '23 (11:52)

NS sluit contract met PZEM en Shell: treinen rijden ook vanaf 2025 klimaatneutraal

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben namens de spoorsector een contract gesloten met energiebedrijven PZEM en Shell waardoor treinen in Nederland ook vanaf 2025 klimaatneutraal rijden. Eerder had het spoorbedrijf een overeenkomst met Eneco, maar dat contract loopt eind 2024 af. Het nieuwe contract betreft nog wel een voorlopige gunning: de overeenkomst is pas definitief na het verlopen van de bezwaartermijn van drie weken.

05 september '23 (12:22)

Nederlandse Spoorwegen koppelt StationsHuiskamer en Kiosk aan app tegen verspilling

Na onder meer hotels, supermarkten en bakkers zijn vanaf maandag ook de StationsHuiskamer en Kiosk van de NS te vinden in de app Too Good To Go, bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan. Volgens de NS zet de spoorvervoerder daarmee een nieuwe stap op weg naar afvalvrije stations.